Autor: Mgr. Ivana Tesařová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem Únor 2012
Advertisements

Projekt teplo Na fyziku.
Téma: KLADNÁ A ZÁPORNÁ CELÁ ČÍSLA
Měření a výpočet přijatého a odevzdaného tepla
Téma: Fyzikální veličiny – teplota Změna teploty vzduchu během dne
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
MĚŘENÍ TEPLOTY Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
MĚŘENÍ ČASU A TEPLOTY.
Měření teploty a času Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.10
Téma: CELÁ ČÍSLA znázornění absolutní hodnota porovnávání sčítání
VY_32_INOVACE_6B1 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Název: Teplo, teplota- pozorování počasí Autor: Mgr. Miloš Boháč © 2012.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
DÉLKA. Rozdělte se do skupin po čtyřech: Každá skupina dostane pracovní list s následujícími úkoly.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhVeličiny a jejich.
Statistika Zkoumání závislostí
VY_32_INOVACE_410_JEDNOTKY
Fyzika 6. ročník Teplota Anotace
Název materiálu: TEPLOTA – výklad učiva.
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením rychlosti Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
Teplota.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Fyzika 2. stupeň VY_52_INOVACE_01_11 Teplota tělesa Mgr. Lucie.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU –10-1
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Teplota
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření teploty Číslo DUM: III/2/FY/2/1/14 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
CESTUJEME PO ZÁPADNÍCH ČECHÁCH Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_ Vlastnosti látek Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo projektu:
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Prezentace slouží k zopakování probraného učiva. Žák odpovídá na otázky o základní fyzikální veličině.
Základní škola Karviná-Nové Město Cihelní 1666 tel./fax.: , Škola pro život CZ.1.07/1.4.00/ Druh.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název:
Přísudek a podmět Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Světový den vody – 22.březen Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková Téma: Vlastnosti látek II.
NAŠE KNIHA REKORDŮ /NEJ- z našeho kraje, státu, Evropy/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Úvod do fyzikálního měření Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
ZKOUMÁME ČAS, TEPLOTA Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_0 2 _05_úvod do fyziky Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
TŘEBÍČSKO A JEHO PARAMETRY Autor : Mgr. Ivana Tesařová Datum:
Něco o Praze /souvětí a věta jednoduchá/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_1A_13_Teplota Téma: Prvouka.
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Opakování 2 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
ČAS a POHYB /hravé činnosti s časem/
Fyzika hrou-opakování II.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Fyzika 6. ročník
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_11 Teplota
Poznej svůj region Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Opakování 2 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
MĚŘENÍ HMOTNOSTI Autor: Ivana Tesařová Datum:
Fyzikální veličiny - opakování
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Svatava Juhászová datum: Název: VY_52_INOVACE_01_FYZIKA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
ZMĚNA TEPLOTY V PRŮBĚHU DNE
ZMĚNA TEPLOTY V PRŮBĚHU DNE
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
Teplota Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Název školy:. ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:. Mgr
Teplota Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B34Fy6_Teplota
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_15 Jednotky.
Teplota – souhrnná cvičení I.
Úvod Porovnávání celých čísel
VLASTNOSTI LÁTEK II teplota, čas.
Fyzika hrou-opakování II.
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Ivana Tesařová MĚŘENÍ TEPLOTY Autor: Mgr. Ivana Tesařová Datum: 16. 3. 2012

Anotace Pracovní listy a návody činností využívajících mezipředmětových vztahů s přírodovědou. Žáci se seznámí s teplotou jako fyzikální veličinou, provádí praktická měření a řeší slovní úlohy. Autor Mgr. Ivana Tesařová Předmět Matematika Očekávaný výstup Vyhledává, sbírá a třídí data. Sestavuje jednoduché tabulky a diagramy. Popisuje závislosti z praktického života. Druh učebního materiálu Pracovní listy a tabulky Cílová skupina Žáci 5. ročníku Metodický postup Je uveden v textu

Čím se liší a co mají společného předměty na obrázcích Čím se liší a co mají společného předměty na obrázcích. Jak se nazývají a k čemu slouží? Zjistěte, zda najdete něco podobného ve škole. http://cs.wikipedia.org/

Měřidlo teploty se nazývá: ……………………………… Na základě zjištěných informací doplň postupně následující údaje: /skupinová práce/ Měřidlo teploty se nazývá: ……………………………… Jednotkou teploty je: ……………………………………. Bod mrazu: ……………………………….. Bod varu:………………………………….. Zjisti teplotu vzduchu ve vaší třídě: ………………., v sousední třídě: …………………, v ředitelně: …………………., venkovní teplotu: …………………., teplotu vody z kohoutku změř laboratorním teploměrem:……………….. . Lékařským teploměrem si změřte svou teplotu a zaznamenejte: …………………………………………………………………………………………………. / www.bestpage.cz/

Domácí úkol: Podobným způsobem měř a zaznamenávej teploty v domácím prostředí. Změř teploty i členům domácnosti. Další úkoly: 1. Ve dvojicích se pokuste z kartonu vyrobit model teploměru. Dejte si záležet hlavně na stupnici. Modely potom porovnejte a vyberte nejlepší. 2. Sledujte během určitého časového období teplotní změny během dne a výsledky zaznamenávejte do připravené tabulky. Lze využít i jako domácí cvičení. Zjištěné teploty si pak můžete porovnat a odchylky zdůvodnit.

DATUM TEPLOTA RÁNO TEPLOTA ODPOLEDNE Návrh tabulky pro sledování venkovních teplot: Zaznamenávejte vždy ve stejnou dobu. DATUM TEPLOTA RÁNO TEPLOTA ODPOLEDNE

Ráno byla teplota v Třebelovicích minus 3 stupně Celsia. Do odpoledne Na základě zjištěných údajů pak můžeš vymýšlet podobné úkoly pro své spolužáky: Ráno byla teplota v Třebelovicích minus 3 stupně Celsia. Do odpoledne vzrostla o osm stupňů. Jaká teplota byla ten den odpoledne? Nejnižší naměřená teplota loni byla minus 23 stupňů Celsia, nejvyšší pak 38 stupňů /ve stínu/. Jaký je to rozdíl? Na internetu zjisti teplotní výkyvy v zimním a letním období v různých částech světa. Zaznamenej si je a vymysli úkol. Můžeš pracovat formou miniprojektu. VŠECHNY ZJIŠTĚNÉ INFORMACE A CVIČENÍ O TEPLOTĚ SI VYSTAVTE VE TŘÍDĚ. /www.bestpage.cz/