Nejzajímavější knihkupectví a knihovny na světě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renesanční architektura v Čechách
Advertisements

Památky Unesco Česká republika.
Procházka Paříží.
III/2 XV A
 Otevřena 1. srpna 1844  V okolí zoo je také také akvárium  Otevřena 1. srpna 1844  Po zboření Berlínské zdi byl problém v tom, že ve městě byly ZOO.
Světové výstavy Londýn.
Baroko.
SECESE VY_52_INOVACE_DEK_42.
Baroko umělecký sloh konce 16. století z Itálie spojen s protireformací po Evropě se baroko rozšířilo v 17. a 18. století dělí se na umírněné (v protestantských.
Evropská unie Za předpokladu použití mapy Evropy a psacích potřeb.
Státy Evropy regionální dělení.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Úloha zahraničních kanceláří CzechTrade Tomáš Rak.
Kulturní dějiny 23. března 2011 Mgr. Ondřej Kunc.
EVROPSKá UNIE.
Umělecké směry 20. století
Renesance a humanismus v Itálii. Renesance a humanismus v Itálii.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Secesní architektura v ostatních zemích Evropy a Ameriky
Kouzelný kohoutek. Kouzelný kohoutek, který se jeví jako by plul na obloze s nekonečnou dodávkou vody. Ve skutečnosti tam je skrytá roura v proudu vody.
NOVÝCH 7 DIVŮ SVĚTA.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Opava.
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Evropské knihovny Hudební doprovod: IL SILENZIO TRUMPET NINO ROSSO Ruční otáčení fotografií
Architektonické skvosty rodinného bydlení v České republice
Evropa: obyvatelstvo VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.43 Mgr. Kosík Lukáš Anotace: Evropa: obyvatelstvo Vzdělávací oblast: Z 8.ročník Autor: Mgr. Kosík.
EVROPSKÁ UNIE.
Květen 2004Architektura knihoven1 Moravská zemská knihovna v Brně.
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_266_Světová města 3 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Madeira Eliška Nováková.
Alcaló Madrid Španělsko Torre de Belem Lisabon, Portugalsko.
Nejmocnější státy Evropy
Připravil Michal Kadlec Poloha Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Závěr.
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
BABYBOX VY_52_INOVACE_ února 2014
Velikonoce u nás a v jiných zemích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Věra Holotová. Dostupné z Metodického portálu.
Nejkrásn ě jší vyhlídky sv ě ta Londýnské oko (Velká Británie).
Dějepis – Kultura v dějinách Šablona : III/2 Pořadové číslo : 1.5 ROKOKO Autor: Mgr. Soňa Blažková Škola: ZŠ Choltice Klíčová slova : baroko,
Peter Paul Rubens ● Alexander Mansurov. Peter Paul Rubens ● Narozen ● otec zemřel, matka se vrací do Antverp, Petr Paul a jeho bratr posláni.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Globální svět v geopolitické perspektivě.
Kultura ve starověkém Římě Vzdělanost, architektura.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_15_ČSR.
MÁME RÁDI PARDUBICE. Aneta Divišová, Klára Römerová 8. A Pernštýnské náměstí.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Velikonoce TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS Název: ZÁPADNÍ EVROPA Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
SNĚŽNÉ.
Chotěšov - klášter Chotěšov - klášter
Gotika Bolfíková Nikola.
Umístění: Aqualand, Cadiz.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ŠABLONA III/2 BAROKO Mgr. Lucie Opltová VY_32_INOVACE_ 287_ BAROKO
Erich Maria Remarque VY_12_INOVACE_Rů_I_36
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_30_ZEMĚPIS
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5B_17
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Procházka Paříží.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
BAZILIKA V MOHUČI (NĚMECKO). Katedrála svatého Martina a svatého Štěpána (německy: Der Hohe Dom zu Mainz či Mainzer Dom) v Mohuči byla původně postavená.
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
Procházka Paříží.
Transkript prezentace:

Nejzajímavější knihkupectví a knihovny na světě

Libreria Acpua Alta Benátky Daleko od davů turistů, ale přitom nedaleko od kostela Chiesa Santa Maria di Formosa je jedno úžasné místo. To musíte vidět. Jedna z nejoriginálnějších knihoven na světě. Knihovna s neodolatelnou atmosférou, kterou občas zaplavuje voda.

Selexyz Bookstore, Maastricht, Holandsko Selexyz Bookstore, Maastricht, Holandsko. Před pár lety se Merkx + Girod rozhodli přetvořit starý dominikánský kostel v jedno z nejúžasnějších knihkupectví.

knihkupectví Café FRA Praha Provozování literární kavárny. Prodej knih knihkupectví Café FRA Praha Provozování literární kavárny. Prodej knih. Pravidelná autorská čtení. Možnost připojení k internetu a posezení na zahrádce.

Cook and Book Brusel, Belgie Toto knihkupectví nějak dokáže být rozmarné a lehce morbidní zároveň.

Daunt books Marylebone, nejlepší knihkupectví V Londýně na Yelpu

El Péndulo Mexico Pro ty, kteří holdují spíše zeleni (a také kavárnám), existuje toto knihkupectví – Cafebreria El Pendulo, Mexico City

Librería El Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires El Ateneo, Buenos Aires Návštěvníci tohoto knihkupectví mohou obdivovat strop zdobený freskami, vyřezávané ornamenty červené záclony vyrobené z plyše. Stavba byla totiž v roce 1919 původně divadlem, o deset let později se z ní stalo kino a nyní již plní funkci knihkupectví

The Bookàbar Bookshop, Řím, Itálie

Rozlehlé neo-gotické knihkupectví bylo poprvé otevřeno v roce 1906 a obsahuje tzv. „schody do nebe“. Livraria Lello, Porto, Portugalsko. interiér inspiroval i školu v Bradavicích z knihy Harryho Pottera

Kid’s Republic Book Store, Beijing (Čína) ráj pro děti

Původní obchod vznikl v roce 1919 a byl známým útočištěm pro slavné spisovatele. Během německé okupace byl však v roce 1940 zrušen. Druhý obchod téhož jména byl otevřen o jedenáct let později, jako hold původnímu Shakespeare And Company. Toto legendární knihkupectví bylo otevřeno v roce 1951 Američanem G. Whitmanem a stalo se poutním místem pro členy beatové generace. Již od začátku Whitman dovoloval cestujícím umělcům a spisovatelům se ubytovat v jeho obchodě, který slouží zároveň jako knihovna.

Virgin Megastore, Paříž (Francie) – původně banka

Knihkupectví Le Bal des Ardents, Lyon

Corso Como, Milán Knihkupectví skryté za nenápadnou fasádou bylo založeno roku 1991 šéfredaktorem časopisu Vogue. Objekt je kombinací knihkupectví, designových obchodů, hotelu a střešní zahrady. Mísí se zde umění, architektura, módní tituly a designový nábytek.

Brazilské knihkupectví působí dojmem, jako by bylo samo postaveno z knih. Livraria da Vila, Sao Paulo, Brazílie.

Slovensko, Plural Bookshop, Bratislava

John W. Doull, Dartmouth (Velká Británie)