EVROPA JAKO JEDEN ZE SVĚTADÍLŮ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Státy Evropy regionální dělení.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_130 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Velká válka geografie Jitka Němčanská Materiál je součástí projektu „Odraz 1. světové války v moderní výuce“ a je.
STÁTY A JEJICH VLAJKY I.. ? BELGIE Oficiální název: Belgické království Hlavní město: Brusel Měna: Euro Obyvatelstvo: 10,5 miliónu.
OB 21 OBN POSTAVENÍ ČR VE SVĚTĚ. ČR Postavení ČR ve světě ● Zkuste se zamyslet, jaké má ČR postavení ve světě a do jakých světových organizací patří.
Konkurence schopnost českého zemědělství se stále snižuje Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Jaké je hlavní město Lotyšska? Otázka č. 1 Riga Správná odpověď zpět.
EVROPSKÁ UNIE MAREK PARVONIČ. HISTORIE ZÁKLADY PODNĚTY Zabránit opakování tragédie dvou světových válek Zajištění evropského míru Revitalizace Evropy.
Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Předmět: Zeměpis Sada: Z 8/16 Ročník: 8. ročník Jméno autora (vč. titul): Tomáš Szabo (Bc.)
ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků o jižní Evropě. V první části si žáci vytvářejí základní přehled o celé oblasti – o krajině, hospodářství.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Předmět: Zeměpis Autor: Petra Morchová Tento výukový.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Představení společnosti ERGO pojišťovna, a.s.. 2 ERGO Austria International AG ERGO Austria Česko Slo vensko Maďarsko Chorvatsko Slo vinsko Rum unsko.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Obyvatelstvo Evropy a Evropské jazyky Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-19 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/18_Východní Evropa Téma: Státy východní.
EVROPSKÁ UNIE.
OECD: Výše daní: nejnižší daně jsou v Chile
Znáš kraj, ve kterém žiješ? VY_32_Inovace_15KR-7
ČESKÁ REPUBLIKA a státy světa.
EVROPSKÁ UNIE – VZNIK A VÝVOJ
NÁZEV: VY_32_INOVACE_26_03_Z9_Skála
Obyvatelstvo Evropy Počet obyvatel – asi 731 mil. (2009)
Světová a národní gastronomie
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí
Státy Evropy a hlavní města prezentace 2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Světadíly
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
NATO.
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Rostliny a živočichové Evropy VY_32_Inovace_08KR-3
Hlavní města Evropy VY_32_INOVACE_Ze
Název projektu: Moderní škola
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Evropa – jeden ze světadílů
Česká republika jako součást Evropy
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Západní Evropa VY_32_Inovace_03KR-7
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.
EVROPSKÁ INTEGRACE.
„Index vnímání korupce 2016“
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Jednotky délky VY_32_Inovace_16 TK-1 Mgr
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT III/2 EU OP VK 01/11
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Název školy: Základní škola T. G
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Evropská unie Autor: Mgr. Marta Samlerová.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Rada EU.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_10_31_ Barvy.
Zlomky VY_32_Inovace_07KJ-1
AUTOR: Petra kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ
Transkript prezentace:

EVROPA JAKO JEDEN ZE SVĚTADÍLŮ

Evropa jako jeden ze světadílů VY_32_Inovace_11 MJ-3 PaedDr.Jitka Mužíková ZŠ a MŠ Nedašov

Anotace Anotace: Seznámení s polohou Evropy, její rozdělení. Výklad spojený s aktivitou žáků při řešení zadaných úkolů, práce s mapou Autor: PaedDr. Jitka Mužíková Jazyk: Český Očekávaný výstup: Seznámí se s polohou Evropy a jednotlivých států Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: Evropa, státy Evropy Druh učebního materiálu: Prezentace Druh interaktivity: Výklad, aktivita Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 1.stupeň Typická věková skupina: 5.ročník Celková velikost: 2,1 MB

EVROPA

Regiony: Západní Evropa Střední Evropa Východní Evropa Severní Evropa Název EVROPA je starý téměř čtyři tisíce let. Byl používán již v semitských nápisech z 2. tisíciletí před naším letopočtem. Vznikl z akkadského "ereb" nebo "irib" - večerní soumrak. Regiony: Západní Evropa Střední Evropa Východní Evropa Severní Evropa Jižní Evropa Jihovýchodní Evropa

Které státy patří do západní Evropy? (zkus je vyjmenovat) Západní Evropa Které státy patří do západní Evropy? (zkus je vyjmenovat)  Belgie  Francie  Lucembursko  Nizozemsko  Monako  Irsko  Velká Británie

Zopakuj si, s kterými státy sousedí Česká republika. Střední Evropa Slovinsko  Rakousko  Německo  Švýcarsko  Lichtenštejnsko Maďarsko  Polsko  Česká republika  Slovensko Zopakuj si, s kterými státy sousedí Česká republika.

Do kterého dalšího světadílu zasahuje Rusko? Východní Evropa  Bělorusko  Estonsko  Litva  Lotyšsko  Moldavsko  Rusko (část)  Ukrajina Do kterého dalšího světadílu zasahuje Rusko?

Který z nich je ostrovní stát? Severní Evropa Dánsko  Estonsko  Finsko  Island  Litva  Lotyšsko  Norsko  Švédsko Který z nich je ostrovní stát?

Který z nich je nejmenší stát světa a kdo v něm sídlí? Jižní Evropa  Itálie  Malta  Portugalsko  Řecko  San Marino  Španělsko  Vatikán  Monako  Andorra Který z nich je nejmenší stát světa a kdo v něm sídlí?

Do které země se lidé jezdí často rekreovat k moři? Jihovýchodní Evropa  Albánie  Bosna a Hercegovina  Bulharsko  Černá Hora  Chorvatsko  Řecko  Makedonie  Moldavsko  Rumunsko  Srbsko  Turecko Maďarsko Slovinsko Do které země se lidé jezdí často rekreovat k moři?

Evropa má mnoho kulturních památek a přírodních krás

Napiš, co sis zapamatoval… Do které části Evropy bys zařadil Českou republiku? Vídeň je hlavní město kterého státu? Ve kterém evropském městě najdeme Eiffelovu věž? Který je nejmenší stát světa? Které je nejvyšší evropské pohoří? Do kterého ze států by ses v budoucnu nejraději podíval a proč?

Zdroje AUTOR NEUVEDEN. wikimedia.org [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/de/Europe_orthographic_Caucasus_Urals_boundary.svg/541px-Europe_orthographic_Caucasus_Urals_boundary.svg.png AUTOR NEUVEDEN. mapasveta.info [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://mapasveta.info/svet/images/svet_slepa_mapa2.gif AUTOR NEUVEDEN. evropa.adam.cz [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://evropa.adam.cz/images/MapaEvropyTransparent2.gif AUTOR NEUVEDEN. wikimedia.org [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/Western-Europe-map.png AUTOR NEUVEDEN. wikimedia.org [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2b/Central_Europe_%28proposal_2%29.PNG/586px-Central_Europe_%28proposal_2%29.PNG AUTOR NEUVEDEN. wikimedia.org [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/EasternEurope1.png AUTOR NEUVEDEN. wikimedia.org [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b6/Northern-Europe-map.svg/680px-Northern-Europe-map.svg.png AUTOR NEUVEDEN. vsedoskoly.jex.cz [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://media0.jex.cz/images/media0:4b326784b5c8d.png/Ji%C5%BEn%C3%AD%20evropa.png AUTOR NEUVEDEN. wikimedia.org [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Suedosteuropa.png AUTOR NEUVEDEN. http:/www.destination360.com [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://www.destination360.com/europe/italy/images/s/italy-rome-colosseum.jpg AUTOR NEUVEDEN. www.topzine.cz [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://www.topzine.cz/wp-content/uploads/2010/11/berlin-111.jpg

AUTOR NEUVEDEN. vatikan. svetadily. cz [online]. [cit. 14. 8. 2013] AUTOR NEUVEDEN. vatikan.svetadily.cz [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://vatikan.svetadily.cz/userfiles/image/clanky/vatikan-2.jpg AUTOR NEUVEDEN. www.euratlas.com [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://www.euratlas.com/Atlas/russia/peterhof_palace.jpg AUTOR NEUVEDEN. www.schnablova.net [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://www.schnablova.net/www/Moderni%20architektura/Fotky/Eiffelovka1.jpg AUTOR NEUVEDEN. www.marilleva.cz [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://www.marilleva.cz/User_data/Media/Original/paganella/201005/0a74ccf6-37f1-4852-b777-140c63f4fa10.jpg?VelikostI AUTOR NEUVEDEN. www.svycarskoweb.cz [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://www.svycarskoweb.cz/wp-content/gallery/alpy/svycarske-alpy-4.jpg AUTOR NEUVEDEN. www.slavkov.cz [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://www.slavkov.cz/old/files/object43/528-zdanicky_les.jpg AUTOR NEUVEDEN. www.vht.hadzim.net [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://www.vht.hadzim.net/data/Articles/SVK-NIZKE-TATRY-09/gallery/003-0-007-nizke-tatry.jpg AUTOR NEUVEDEN. diviznacka.galerie.cz [online]. [cit. 14.8.2013]. Dostupný na WWW: http://nd05.jxs.cz/592/139/872884653b_82259943_u.jpg?1330623109