Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 13.0 (Sestavení z externích zdrojů)
Advertisements

Práce s okny.
Klávesové zkratky pro práci s okny
Identifikátor materiálu: EU
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
MS Windows.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Základy počítačů a kancelářský software
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
5.0 WINDOWS. Windows  Je operačním systémem počítače – základním programem, který oživuje počítač.  Existuje několik druhů:  - Windows 98  - Windows.
AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum8. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Jak zašifrovat složku.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Snímek 1 Virtual CloneDriveManažerská informatika OP381 Manažerská informatika 1 2OP482 Manažerská informatika 2 2OP483 Manažerská informatika 3.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor:Sociální péče Ročník: 1 Informační a komunikační technologie pro 1. ročník studijního.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
10.1 Průzkumník – správa dat
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Práce v OS Windows - soubory Autor: Jaroslav.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Operační systém Windows
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha Uspořádání dat na disku
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základy práce s OS Windows
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Ovládání Windows 8.1.
PRÁCE NA PLOŠE PC VY_32_INOVACE_08
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Pracovní plocha, okno, schránka
Spuštění programu ve windows
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Co se všechno naučíme??? Synchronizace dat Google Disc
Přepínání mezi programy
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Informační a komunikační technologie
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Windows – Tento počítač a složky
MS WORD 2010 – úvod do programu
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: mgr
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Tvoření složek a zástupců
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Malování - uložení a otevření obrázku
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Transkript prezentace:

Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky

Správa dat (průzkumník Windows) Průzkumník Wind. je v operačním systému přítomný všude. Je to prakticky jakékoliv okno se složkou. Program Průzkumník pomáhá při správě souborů a složek a udržování adresářů (Ve Windows Vista a 7 nese ještě přívlastek Windows. Ve Windows 8 a 10 přívlastek souborů.) Umožňuje procházet jednotlivé složky a vybírat jednotlivé soubory nebo i skupiny souborů. Zkušenější uživatelé obvykle používají místo programu Průzkumník jiné programy. Například propracovaný souborový manažer existuje více možností, jak jej spustit.  Jeho umístění je zpravidla: C:\Windows\explorer.exe  Rychle jej můžeme spustit pomocí klávesové zkratky: Win + E

Práce s Adresáři Procházení diskem pomocí Počítače 1. Stiskneme tlačítko Start 2. klepneme na položku Počítač 3. ve složce počítač najdeme všechny seznamy disků a disketových jednotek, jestliže chceme nějaký disk prozkoumat klikneme myší na ikonu 4. Zobrazí se okno se složkami a soubory a nyní můžeme procházet jednotlivé soubory

Vytvoření složy(na Ploše) 1. Klepneme pravým tlačítkem na myši na místo kde chceme mít složku 2. V zobrazené nabídce zvolíme položku Nový 3. V ní se zobrazí položka Složka, na kterou klikneme 4. Na místě, kde jsme si přáli mít složku se na vytvoří složka s jménem Nová Složka, složce přiřadíme jméno a potvrdíme Entr a nová složka je vytvořena