Logické úlohy Matematika 4. ročník Lenka Blažková 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací zkoušky na SŠ MATEMATIKA Připravil PhDr. Ivo Horáček, PhD.
Advertisements

ZLOMKY Kateřina Švajdová Miroslava Možná U1ST, 4. ročník.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Elektronická učebnice - I
Elektronická učebnice - I
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Hodiny a režim dne pro první třídu.
PERMUTACE Mgr. Hana Križanová Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován v rámci akce.
MozkolamnaI. Byl vytvořen i.soubor do mozkolamny typu soutěže „Prověř sám sebe“, který byl také předveden pro veřejnost na akci Věda na radnici. Vyzkoušejte.
Hra na zapamatování Informace o hře Vytvořil: Jakub Hrubý 6.A
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – přímá úměrnost 2 VY_42_INOVACE_10 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
40.1 Zásobník – Osová souměrnost
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 9. ročník (25. – 30. úloha) X. označení digitálního učebního materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_754.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Matematika a její aplikace
31.1 Povrch kvádru + síť Zkus najít na obrázcích kvádry.
26.1 Obsah obdélníku Tatínek chce koupit nový koberec tvaru obdélníku.
5.1 Měření na centimetry a milimetry
Elektronická učebnice - I
VÝPOČET ZLOMKU Z CELKU.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Použití dotazu jako zdroj dat pro pohled Vypracovala: Procházková Petra.
Učivo:Geometrické tvary a geometrická tělesa
Obsahy útvarů a čtvercová síť
Elektronická učebnice - I
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_765.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Pravoúhlý trojúhelník sekunda - osmileté studium Mgr. Štěpánka Baierlová Gymnázium Sušice Pythagorova věta.
Povrch kvádru Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Určování objemu různých těles Název sady: Fyzika 6. ročník Číslo.
Povrch krychle Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva: Dělitelnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Šárka Macháňová. Dostupné.
Obvod čtverce Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
PENTOMINO - HLAVOLAM NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KOLÍN V., Mnichovická 62 AUTOR: Ing. Martina Šťastná NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_M8_PENTOMINO TEMA: PENTOMINO - HLAVOLAM.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková Kombinatorické hry.
Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková
Opakování na 3.písmenou práci 6.ročník
Objem a povrch kvádru a krychle
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 4. ročníku, je určen k procvičování učiva. Materiál obsahuje prezentaci s učivem o zlomcích. Doplněno řešením. Žáci.
Rýsování kolmic Matematika 4. ročník Lenka Blažková 2012.
Matematické rozcvičky (písemné násobení) VY_32_Inovace_05KJ-1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Budík VY_32_Inovace_13VR-2 Autor : Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_20 Slovní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
ZÁKLADNÍ TVARY Zopakuj si:
AUTOR: Mgr. Lenka Dolanová NÁZEV: VY_32_Inovace_7A_14 TÉMA: Násobení
DUM - Digitální Učební Materiál
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Věcné učení Hodiny, určování času
Slovní úlohy o společné práci − 2
Začni kliknutím na modré tlačítko.
Vypočítej tabulky a+b a b
VE MĚSTĚ Popiš, co vidíš na následujícím obrázku.
Obsahy rovinných útvarů
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
* Zlomky Matematika – 7. ročník *.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola Čelákovice
Opakování na 2.písemnou práci
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Transkript prezentace:

Logické úlohy Matematika 4. ročník Lenka Blažková 2013

Anotace Prezentace je určena pro žáky 4. tříd. Žáci řeší „matematické oříšky“.

Dnes se mají děti ve škole fotografovat Dnes se mají děti ve škole fotografovat. Pavla, Karolína, Ondra a Vilém se fotografují, jak vedle sebe sedí na lavičce. Najdi jejich místa a napiš do příslušného rámečku jejich jména. K tomu si pozorně přečti pokyny pod obrázkem. Ondra nechce sedět vedle Pavly. Vilém si nechce sednout vedle Karolíny. A ani jedno z děvčat nechce sedět na kraji. ŘEŠENÍ: Ondra, Karolína, Pavla, Vilém nebo Vilém, Pavla, Karolína, Ondra

Piráti se zmocnili truhly s pokladem, ale ještě potřebují klíč, aby ji mohli otevřít. Ten dostanou když naleznou hodnotu rámečku, kde je klíč schovaný. Vědí, že součet čísel jednoho sloupce nebo jedné řady je vždycky roven 100. Ale protože piráti nejsou dobří počtáři, potřebují, abys jim pomohl najít správná čísla tak, aby se dostali ke klíči od truhly. ŘEŠENÍ:

Tatínek věší prádlo na šňůru. Na tři kapesníky použije 4 kolíčky. Kolik kolíčků potřebuje na pověšení 9 kapesníků? ŘEŠENÍ: 10

D Na čtyřech obrázcích je plocha bílé části čtverce stejně velká jako plocha šedé části. Na kterém obrázku má bílá část jinou velikost než šedá? D ŘEŠENÍ:

3 Ve hře sudoku se čísla 1, 2, 3 a 4 mohou vyskytovat pouze jednou V každém řádku a v každém sloupci. V matematickém sudoku musí Patrik vypočítat nejprve výsledky a teprve potom může dořešit sudoku. Které číslo zapíše Patrik do šedého políčka? ŘEŠENÍ: 3

Kvádr je sestaven ze čtyř dílů (podívej se na obrázek). Každý díl Je tvořen ze čtyř krychlí stejné barvy. Určete tvar bílé části. ŘEŠENÍ:

Na zvláštních hodinách jsou tři ručičky, které ukazují hodiny, minuty a sekundy. Nevíme, která ručička co ukazuje, ale víme, že hodiny jdou správně. Ve 12.55:30 byly ručičky na hodinách tak, jak je vidíš na obrázku vpravo. Které hodiny ukazovaly správný čas v 8.10:00 večer? ŘEŠENÍ:

Který z útvarů ve čtverečkovaném sešitě má největší obsah? ŘEŠENÍ:

37 V každém čtverečku bludiště je kousek sýra. Myš chce na své cestě nasbírat co nejvíce kousků sýra. Nesmí ale projít přes žádný čtvereček labyrintu dvakrát. Urči největší počet kousků sýra, který může myš nasbírat. ŘEŠENÍ: 37

Vítek napsal čísla 6, 7, 8 do kroužků (podívej se na obrázek). Nyní Chce do zbývajících kroužků zapsat čísla 1, 2, 3, 4 a 5 tak, aby Součet čísel na každé straně čtverce byl 13. Jaký bude součet čísel Ve všech šedých kroužcích. ŘEŠENÍ: 8+2+5+1=16

Zdroje: MOLKOVÁ, Michaela. Logické úlohy pro děti od 7 do 11 let [online]. [cit. 24.3.2013]. Dostupný na WWW: MOLKOVÁ, Michaela. http://media0.mypage.cz [online]. [cit. 24.3.2013]. Dostupný na WWW: http://media0.mypage.cz/files/media0:4ad7018780a9d.pdf.upl/Logicke%20ulohy%20pro%20deti%207-11%20let.pdf MOLNÁR, J.; NOVÁK, B.; BÁRTKOVÁ, E. a kol. Matematický klokan [online]. [cit. 24.3.2013]. Dostupný na WWW: http://www.matematickyklokan.net/Sborniky/sbornik_klokan_2012.pdf MOLNÁR, J.; NOVÁK, B.; BÁRTKOVÁ, E. a kol. Matematický klokan [online]. [cit. 24.3.2013]. Dostupný na WWW: http://www.matematickyklokan.net/Sborniky/sbornik_klokan_2011.pdf

Zdroje obrázků: MOLKOVÁ, Michaela. http://media0.mypage.cz [online]. [cit. 24.3.2013]. Dostupný na WWW: http://media0.mypage.cz/files/media0:4ad7018780a9d.pdf.upl/Logicke%20ulohy%20pro%20deti%207-11%20let.pdf AUTOR NEUVEDEN. http://www.matematickyklokan.net [online]. [cit. 24.3.2013]. Dostupný na WWW: http://www.matematickyklokan.net/Sborniky/sbornik_klokan_2012.pdf AUTOR NEUVEDEN. http://www.matematickyklokan.net [online]. [cit. 24.3.2013]. Dostupný na WWW: http://www.matematickyklokan.net/Sborniky/sbornik_klokan_2011.pdf