Treska na konžský způsob (Paul) 22/07/15 | Recept | Konžská dem. Republika http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00045/treska-na-konzsky-zpusob
Treska na konžský způsob (Paul) Máte-li chuť na lehkou letní večeři, zkuste Paulovu slanou tresku na konžský způsob. Dát si ji můžete klasicky s rýží, vařeným bramborem nebo chlebem. Nebo buďte opravdu styloví a zkuste jako přílohu fufu, jehož základ tvoří mouka z manioku (této rostlině známé též jako cassava se někdy podobně jako batátům přezdívá sladké brambory). O fufu, na jehož přípravu se může použít také krupice nebo kukuřičná mouka, na našem blogu jistě ještě uslyšíte – fufu servírované s burákovou polévkou je totiž národní jídlo Ghany. Doba přípravy: 30 min Nasytí: 4 osoby
Na přípravu potřebujete: 800g tresky 1 litr zeleninového vývaru (lze nahradit 1 kostkou zeleninového bujónu rozpuštěného v 1 litru vody) slunečnicový olej 1 větší cibule 1/4 červené papriky 1 stroužek česneku červený a zelený pepř, bobkový list Postup: Tresku nakrájejte na velké kostky, které naložte na 3 hodiny do zeleninového vývaru. Poté kousky ryby omyjte pod tekoucí vodou; tento postup můžete až dvakrát opakovat, aby ryba získala na chuti. Na pánvi rozpalte slunečnicový olej a lehce na něm tresku osmažte. Nejste-li příznivci mastnějších pokrmů, osmažené kousky tresky vyjměte a nechte okapat na kuchyňském ubrousku. V době, kdy se vaše osmažená treska na ubrousku zbavuje přebytečné mastnoty, na rozžhavenou pánev vložte nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájenou papriku a na plátky nakrájený česnek. Zmírněte oheň. Jakmile bude cibulka usmažená do zlatova, přidejte opět kousky tresky. Dochuťte solí, červeným a zeleným pepřem a bobkovým listem.
Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016