Treska na konžský způsob

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Potraviny rostlinného původu
Advertisements

CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso, před příprava,
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y Houbová smaženice Porcí : 4 Doba přípravy : 35 min Použité suroviny: 800 g čerstvých hub | 1 ks cibule | 100.
MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,
DĚLENÍ ZELENINY Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Šárka Vašinová Datum:
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
Matějková Adéla Rybolov » Od udice na talíř pro malé rybáře «
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 24 AnotaceDefinice.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (Ciala) 26/01/15 | Recept | GruzieGruzie
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
MINUTKY Z MOŘSKÝCH RYB Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, mořské ryby, před.
Jednotky délky. Najděte mezi následujícími větami nesmysly. a) Naše škola je vysoká cm. b) Tondovi dorostlo háro na 0, km. c) Martinův fix.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník - hotelnictví
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Hovězí vývar se zeleninou a drobením
BE soup 1 BE soup 2 Kuřecí s drobením Bramborová s houbami
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
Fatcakes (Paulus Natango) 17/09/15 | Recept | Namibie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava pokrmů z hovězího masa
12.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
» Od udice na talíř pro malé rybáře «
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Elektrická energie Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Přílohy z brambor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová.
Suroviny pro cukráře II. ročník
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Zadělávání jde o tepelnou úpravu vařením, kdy vaříme všechny suroviny najednou (maso, zelenina, houby) nakrájené na kostky podle druhu pokrmu zahušťujeme.
ŠPAGETYS RAJČATOVOU OMÁČKOU A CUKETOU
CHEMIE - Rozdělení a vlastnosti tuků
Zeleninový vývar s krupicovými noky
7. – 11. března PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
Donuty.
Užitkové rostliny Opakování učiva Foto archiv autorky.
Kuchařské repetorium 3. ročník – kuchař
Základní tepelné úpravy
AROMATICKÉ KOŘENÍ.
VY_32_INOVACE_11_GAS_606_Per
Baba ghanoush (Alan) 09/04/15 | Recept | Sýrie
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Miroslav Konečný Viceprezident Fabrikam
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
14.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
OBRAZOVÝ NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
NALOŽ SI UTOPENCE.
Transkript prezentace:

Treska na konžský způsob (Paul) 22/07/15 | Recept | Konžská dem. Republika http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00045/treska-na-konzsky-zpusob

Treska na konžský způsob (Paul) Máte-li chuť na lehkou letní večeři, zkuste Paulovu slanou tresku na konžský způsob. Dát si ji můžete klasicky s rýží, vařeným bramborem nebo chlebem. Nebo buďte opravdu styloví a zkuste jako přílohu fufu, jehož základ tvoří mouka z manioku (této rostlině známé též jako cassava se někdy podobně jako batátům přezdívá sladké brambory). O fufu, na jehož přípravu se může použít také krupice nebo kukuřičná mouka, na našem blogu jistě ještě uslyšíte – fufu servírované s burákovou polévkou je totiž národní jídlo Ghany. Doba přípravy: 30 min Nasytí: 4 osoby

Na přípravu potřebujete: 800g tresky 1 litr zeleninového vývaru (lze nahradit 1 kostkou zeleninového bujónu rozpuštěného v 1 litru vody) slunečnicový olej 1 větší cibule 1/4 červené papriky 1 stroužek česneku červený a zelený pepř, bobkový list Postup: Tresku nakrájejte na velké kostky, které naložte na 3 hodiny do zeleninového vývaru. Poté kousky ryby omyjte pod tekoucí vodou; tento postup můžete až dvakrát opakovat, aby ryba získala na chuti.  Na pánvi rozpalte slunečnicový olej a lehce na něm tresku osmažte. Nejste-li příznivci mastnějších pokrmů, osmažené kousky tresky vyjměte a nechte okapat na kuchyňském ubrousku. V době, kdy se vaše osmažená treska na ubrousku zbavuje přebytečné mastnoty, na rozžhavenou pánev vložte nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájenou papriku a na plátky nakrájený česnek. Zmírněte oheň. Jakmile bude cibulka usmažená do zlatova, přidejte opět kousky tresky. Dochuťte solí, červeným a zeleným pepřem a bobkovým listem.

Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016