Projekt Mikroklima v okolí školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Advertisements

Environmentální výchova pro základní školu
Význam malých vodních ploch pro krajinu
Autor: Andrea Bartoníková
Anketa se konala při zahájení kampaně Město Stromů v Krnově na podzim 2008 Anketa o vztazích občanů k životnímu prostředí.
ZEMĚ A PLANETY.
PROJEKT „ Bezbariérová Chrudim “. Na začátku – Projekt I. Během května a června 2008 naši studenti pracovali na projektu „Co můžeme změnit kolem nás“
Obecná Limnologie 02: Hydrosféra
(Tvorba naučné stezky, na které se seznámíte s hlavními druhy našich dřevin)
GLOBE GAMES 2013 Název: Srovnání okamžité teploty vzduchu s okamžitou teplotou vody.
DOPRAVA VYPRACOVALA: VERONIKA STEINOVÁ C1.B. Co je doprava Doprava je způsob přemisťování objektů z místa na místo. Těmito objekty rozumíme osoby, předměty,
Kyselý déšť.
Program Ekoškola je mezinárodní vzdělávací program, který v České republice organizuje sdružení Tereza. Jeho cílem je, aby žáci zlepšili prostředí ve.
Sdružení pro podporu zeleně a ovzduší v Praze 6 sppzo.cz
Kyselé deště Martin HOLADA a Daniela RICHTEROVÁ 8.C.
Znečišťování ovzduší Karel Severa.
Budoucnost Ústeckého kraje? budoucnost je vždy ovlivněna minulostí…
Životní prostředí klady vs. zápory.
Zeleň „Den Země”. Na tomto obrázku je vidět udržovanost trávníků a okolních stromů.
7. Poslední disciplína – původně jsme měli stavět sněhuláka, ale sněhové podmínky nám to nedovolily, a tak nám paní učitelky vymyslely náhradní disciplínu.
ŽIJÍ S NÁMI VE MĚSTĚ - ROSTLINY A ZVÍŘATA
Integrované terénní vyučování Geografie
Krajina a životní prostředí
Masarykovo gymnázium.
Zpracoval: Štěpán Sýkora a Lukáš Humplík.  svrchní část zemské kůry  je prostoupená vodou, vzduchem, a organismy  vzniká procesem pedogeneze pod vlivem.
Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy
Partyzánské náměstí Ostrava tel.: fax: Projekty EU na Zdravotním ústavu Ostrava „Identifikace průmyslových zdrojů“
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Klimatické změny Řešení klimatických problémů v Praze Dům dětí a mládeže hlavního města Prahy - Stanice techniků.
Přírodovědný stacionář JEDOVNICE
OBZORY V této prezentaci vás seznámíme s prvními šesti levely hry : Naše obec.
Krajina a životní prostředí
Výzkum veřejného mínění a jeho realizace
Modelování hluku ze silniční dopravy v oblasti městské zástavby
Zeleň v Březnici. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici nebo jeho okolí. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici.
Atmosféra Filip Bordovský.
AUTOŘI: TOMÁŠ VANDA, ŠTĚPÁN HEJDA, TOMÁŠ LOFFELMANN AUTOŘI: Tomáš Vanda, Štěpán Hejda, Tomáš Löffelmann Sledovanost sportu.
GLOBE at Night Měření světelného znečištění ZŠ a MŠ Křídlovická 30b, Brno.
EMISE PROJEKT STUDENTŮ SLEZSKÉHO GYMNÁZIA, Opava, p. o.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Projekt pro školy Prezentační workshop Dobruška Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.
Školení CDV 1 Značení je vizuální prostředek komunikace pro vysílání sdělení cílové skupině použitím symbolů, znaků nebo obrázků. Základní principyviditelnosti.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
GLOBE na Jarošce v roce GLOBE po 10 letech  4 nadšené učitelky  60 aktivních žáků – 4. až 9. třída  4 skupiny žáků, jednou týdně odpoledne 
Metody geografického výzkumu Fyzicko-geografická část Pedogeografie a pedologie Lukáš Dolák.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE_Z.8.A.13_prirodni_pomery_ cr_zivotni_prostredi
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Životní prostředí ČR černé skládky recyklace ochrana lesů.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
OVZDUŠÍ BEZ HRANIC Projekt měření ovzduší na školách
Arcibiskupské gymnázium (RNDr. Irena Chlebounová)
Ochrana, ohrožení, obnova mokřadů
Znečištění půdy ZŠ Strossmayerovo nám.4, Praha 7 9. ročník ZŠ
MĚŘENÍ PRAŠNOSTI OVZDUŠÍ POMOCÍ KRÉMU
VLHKOST A TEPLOTA VZDUCHU
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Vzduch Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Vytvořil: Ondřej Koubek a David Hraba
MIKROKLIMA OKOLÍ ŠKOLY (PROBLEMATICKÉ LOKALITY)
Marie Rottrová
Obnova veřejné zeleně Libčice nad Vltavou
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
Časová disagregace emisí
Klimatizace Prahy Arnika 2017.
Recyklace vozovek za horka
Transkript prezentace:

Projekt Mikroklima v okolí školy ZŠ Curieových- 2014

Charakteristika Projekt Mikroklima v okolí školy začal na začátku února jako projekt který se soustředí na poznaní kvality ovzduší a prostředí na Praze 1 Projektu se zúčastnily žáci: 8.- A. Kubitová, Š. Löffelmann, M. Kuba, M. Utjaganov 6.B- A. Žižka, L. Štěpánová, T. Do Thai, A. Lánská

Nejprve jsme chodily po okolí školy a ptali jsme se kde je podle lidí místo s nejvíce znečistěným prostředím Na konec jsme se soustředily na následující lokality: - Dvořákovo nábřeží ( Problematická lokalita) - Školní dvůr (Kontrolní lokalita)

Vzduch- co jsme udělali 1) Zjištění problematických lokalit 2) Měření prašnosti ovzduší pomoci krému 3) Zkoumání znečištění ovzduší pomoci map ČHMÚ 4) Měření vlhkosti a teploty vzduchu - Umisťování nádobek s krémem na problémových lokací Nádobka s krémem-

Voda- co jsme udělali 1) Zkouška vsakování vody na různých typech povrchů(asfalt, hlína,...) 2) Poznání vodního cyklu v městské krajině 3) Posouzení kvality vody ve vodním toku

Voda- Zkouška propustnosti V této části jsme zkoušeli propustnost povrchu na: -trávníku -udusané hlíně -asfaltovém chodníku

Zeleň- co jsme udělali Stihli jsme pouze jednu aktivitu:  Zeleň ve městě - důležité pojmy

Problematická lokalita: Naše kontrolní lokalita: Naše závěry Problematická lokalita: Dvořákovo nábřeží, je hodně vytížena osobní dopravou. Chybí, zde dostatek propustných povrchů a zeleň. Pokud by mělo město možnost odklonu,alespoň části dopravy, určitě by to mikroklima v dané lokalitě prospělo. Naše kontrolní lokalita: Školní dvorek naší školy dopadl o trošku lépe, alespoň při pokusech na prašnost v ovzduší. Důvodem podle nás je, že dvůr je krytý okolními budovami. Školnímu dvoru, by též slušelo více vodních prvků a více stromů. Ale podle nás současná dispozice toto neumožňuje.