RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Advertisements

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Raut Střední odborná škola Otrokovice
charakteristika kovového inventáře
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
Raut.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_SKORAPKOVE_OVOCE_PREZENTACE_ 09 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_ETIKETA_VSEDNIHO _DNE-II_PREZENTACE_06 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_DOVAZENE_SKORAPKOVE_OVOCE_PR EZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKET- SESTAVOVANI_TABULE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_MALA_VELKA_SVATBA_PREZENTACE_20 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_DIVADLE_KINE_NA_K ONCERTE_PREZENTACE_07 Název.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_MARTA_KAFKOVA_PRODEJ_TEXTILNIHO_ZBOZI_OD EVNI_ZBOZI_PREZENTACE_20 Název školy Střední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_HOSTINY_OBJEDNAVKA_HOSTIN_PREZENTACE_05 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_GARDEN_PARTY_PREZENTACE_16 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_SPORTOVNI_DIVACI_DO_N EPOHODY_PREZENTACE_08 Název.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_KOURENI_ALKOHOL_PRE ZENTACE_09 Název školyStřední.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_44 Název školy: Střední průmyslová.
Technika obsluhy – Vinárny
Nashi, Mochyně, Mučenka, Papája, Liči, Mangostan a Rajčenka
Využití ovoce v kuchyni
Pleteniny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Příprava místnosti a slavnostní tabule
OSLOVOVÁNÍ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Třídění vína Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OSTATNÍ HOSTINY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Sušené ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Francie - Champagne Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
FRANCOUZSKÉ VINNÉ OBLASTI
Zakládání inventáře na slavnostní tabuli
Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
ZASEDACÍ POŘÁDEK Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sběrné ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Výrobky z tkanin Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Ananas, Kiwi, Banán, Kvajáva, Rambutan, Mauricijská papeda
Technika obsluhy – Společenská setkání
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu VY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLENSKA_SETKANI_RAUT-2_PREZENTACE_14 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 3. Vzdělávací oblast Odborné vzdělávání Vzdělávací obor Stolničení Tematický okruh Společenská setkání Téma Raut Jméno autora Bc. Jaroslav Hrůza Vytvořeno dne 9.7.2013 Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamuje žáky s hostinou raut. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.

RAUT DRUHY NABÍDKOVÝCH STOLŮ, PŘÍPRAVA STUDENÝ STŮL: má být dominantní vhodné je umístit jej doprostřed místnosti může mít různé tvary prostírá se bočním prostíráním 5cm od země (tak, aby jej hosté nemohli přišlápnout) - scarting květinová výzdoba, př .mísy s ovocem se umísťují doprostřed – vyvýšené místo  

RAUT DRUHY NABÍDKOVÝCH STOLŮ, PŘÍPRAVA STUDENÝ STŮL: na rohu stolu,po okrajích zakládáme inventář (talíře, kapsy s příbory, ubrousky, košíčky na pečivo) inventáře by mělo být 1,5 násobkem počtu hostů ke středu se zakládají dominantní mísy, např.? na moučníky, stejně tak jako na sýry může být zřízen samostatný stůl  u všech mís musí být překládací příbor

RAUT STŮL S NABÍDKOU TEPLÉ KUCHYNĚ umísťuje se do rohu nebo ke kraji místnosti(blízko kuchyně, el. napětí) za ním musí být dostatečný prostor pro kuchaře prostření scarting založení inventáře viz teplé pokrmy zakládají se schaffingy, kleště na kýtu apod. pokrmy? sůl, pepř, doplňky, přílohy

RAUT NÁPOJOVÝ STŮL umísťuje se u stěny místnosti inventář (sklenice) zakládáme podle sortimentu nápojů dále zakládáme icekýbly s ledem, doplňky sklo skládáme do obrazců využívá se výstavka nápojů lze rozdělit na více stolů dle druhu nápoje zvlášť stůl pro barmana, ale v blízkosti prostor pro práci

RAUT ODKLÁDACÍ STOLKY odlišují se od nabídkových stolů (tvarem, barvou) slouží k odkládání použitého inventáře zřídíme jich více u vchodu do místnosti a u stěn místnosti žádná výzdoba vždy menší velikost

RAUT KUŘÁCKÉ STOLKY pouze na přání hostitele, prostírají se zakládá se popelník, zápalky, otevřené krabičky mimo hlavní místnost STOLY A ŽIDLE připravují se v menším počtu než je hostů, výjimečně ve stejném počtu kolem stěn místnosti

RAUT Záleží na skladbě hostů, denní době a přání HO. Na 1 hosta počítáme přibližně: Pokrmy: 150-200g masa,výrobku z masa 100g zeleniny (teplá, čerstvá) 50g ovoce 30g sýrů, 30g uzeniny 1-2 ks moučníků 3ks příloh (chleba, pečivo)

RAUT Na 1 hosta počítáme přibližně: Nápoje: 1 welcome drink, lze i digestiv 3dl piva 2dl nealka 3-5dl vína 1 káva (teplý nápoj) 1-2 míšené nápoje

Použité zdroje Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

Použité obrázky