ODCHOD MELODRAM (TEXT).

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tchýně neočekávaně přijde navštívit svou snachu
Advertisements

Technika,tak jak ji vidím já…
ZŠ ŠTÍTINA 5. TŘÍDA.  DNES K NÁM DO ŠKOLY PŘIJEL TOM. JE MU 28 LET A OD NAROZENÍ JE TĚLESNĚ POSTIŽENÝ. TRPÍ MOZKOVOU OBRNOU.
Dobrá nálada nevyřeší všechny Tvoje problémy, ale nasere tolik lidí,
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Něco málo o životě….
(Z knihy: Neal Donald Walsch Přijímání Boha)
Nová doba nadchází Č as temna p ř ichází. Šestý rok na škole začíná Vítejte na Bradavické škole č ar a kouzel.
... aneb význam prachu v domácnosti. Dámy!!! Pamatujte.... vrstva prachu na nábytku chrání dřevo, které je pod ní. 'Dům se stává domovem až když můžete.
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
Martin Niemöller V Německu přišli nacisté pro Židy a já se neozval, protože jsem nebyl Žid. Pak přišli pro odboráře a já se neozval, protože jsem nebyl.
Medvídek Pú.
Montessori Prachatice, ZŠ Národní
¨-4-.
Digitalizace výuky Příjemce
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_03_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
,,Marcelko,jak ti dnes dařilo v autoškole?“ ptá se jedna přítelkyně druhé.,,Skvěle! Zítra to zkusím s otevřenýma očima.“
….BÝVÁME Z DĚJIN ČASTĚJI SMUTNÍ NEŽ VESELÍ A NÁŠ SMUTEK SE PROJEVUJE PROKLÍNÁNÍM DOBY, MÍSTA A DĚJE. NELÍBÍ SE NÁM ČAS, VE KTERÉM TU POBÝVÁME, NAŠE.
SHODA PŘÍSUDKU S PODMĚTEM
O smutku a smrti.
Stařenka UVÁDÍ. Jeden mladý muž, dokonalého těla, byl nezaměstnaný a bez peněz…
VODA.
Jsme rozdílní II. Petr Machala. Nikdo z nás si nemohl vybrat, kdy, kde a komu se narodí. DISKRIMINACE.
na psí život si většinou stěžují jen Ti ,
P E R N Š T E J N návrat do časů minulých Jako každý rok v tomto čase jdeme z křižanovského náměstí v sobotu 14. června 2001 v 5 45 ráno. Čas odchodu.
SEN NewFoton.
CERMAT 2007 Celostátní hodnocení výsledků vzdělávání žáků 9. tříd a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.
Amore amore .... Amore amore ... Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám. Sám sebe ptám.
Ve stáří velmi často vzpomínáme, co jsme měli ještě udělat pro rodiče, přátele…..a co jsme neudělali….
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
Tak zase Josefové slaví 19.března svátek. Již několik roků jsem jim touto cestou blahopřál a tak i letos malé přání, v tom jejich těžkém životě. Bohužel,
1. Své víry základ založím na samém Kristu Ježíši. Jen s ním se mohu odvážit před Boží právo postavit. Ve skále, Kristu, zakládám a jiný základ podobá.
Má duše žíznivá Má duše žíznivá touží po Tobě jak laň, když žádá pít. Jen Ty sám můžeš dát mé duši plnost, v Tobě chrám chci mít. Křídla Tvá jsou stínem.
1. Za mou! dí Kristus, vůdce náš, | křesťané, za mnou spějte! | Sám sebe zapři, kdo mne znáš, | a všichni slov mých dbejte! | Svůj vemte kříž a těžkost.
Svět je nádherná kniha, ale nemá cenu pro toho, kdo neumí číst.
1. Nechť nám srdce plní radost, | upřímného vděku ctít! | Otec v nebi zve nás dětmi, | tak můžeme šťastni být. | Vždy veselo vždy veselo, každodenně slunka.
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
1. Musím míti Spasitele, | obávám se jíti sám, | jenom s ním chci stále žíti, | bez něho zde v světě lkám. | Nebojím se, nebojím, pokud on že se mnou,
Byl jednou jeden pán a ten měl jenom jednu dceru. Byli moc chudí.
Prázdniny a co dál … Nejdříve se mi nebude chtít odejít od mojí třídy (ze školy) bude se mi po nich stýskat nevím s kým zažiju ještě takovou srandu nikdo.
1. Má víra k tobě zří, | Beránku na kříži, | tys Boží Syn
Karolinka-město ve kterém žiji
Svět plný dobrodružství, středověké hrady, města a vesnice, krajina plná skal, lesů potoků a řek. To je Naturalis. Celý příběh začíná v podhradí Naturalisu,
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
Peřinová Tereza Povalová Markéta OA a JŠ s právem SJZ Přerov.
Pohádky v nás. Každý z nás se za něco skrývá… …ať muž či žena jsme všichni rozdílné osobnosti…
Lukáš 23,50-24,12 Josef z Arimatie Ježíšova smrt a vzkříšení 50 Členem židovské rady byl muž jménem Josef, člověk dobrý a spravedlivý, 51 který nesouhlasil.
Otázky a úkoly k četbě balady Štědrý den – K. J. Erben.
Proč rád žiješ? Když chceš, aby se Ti splnily sny, nesmíš dlouho spát...
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Bajka VY_32_Inovace_09KM-7
Na psí život si většinou stěžují jen Ti, kteří psa nikdy neměli …
Boží intervence ... Bůh na tvé straně
„Cesta za snem“ Prázdniny u moře
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Rohová, Vančurová, Dorazilová
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
J a p o n s k á a č í n s k á p ř í s l o v í.
Tchýně neočekávaně přijde navštívit svou snachu
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
1. Pane, dnešek je den chvály, | dnes ti chceme děkovat | rádi bychom vyzpívali dík za to |, že nás máš rád.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
SKLÁNÍM SE PŘED TEBOU JSEM NA SVÝCH KOLENOU JÁ TEĎ VŠE PODDÁVÁM.
Dobrá nálada nevyřeší všechny Tvoje problémy, ale nasere tolik lidí,
Dobrá nálada nevyřeší všechny Tvoje problémy, ale nasere tolik lidí,
J a p o n s k á a č í n s k á p ř í s l o v í.
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
VEDLEJŠÍ VĚTA PODMĚTNÁ
Transkript prezentace:

ODCHOD MELODRAM (TEXT)

Naše třída se zapojila do celostátního projektu Naše třída se zapojila do celostátního projektu. Cílem tohoto projektu bylo pokusit se pochopit kouzlo melodramu a podle svého vkusu vytvořit vlastní melodram. K melodramu Odchod jsme si složili vlastní zrýmovaný text. Je to smutný příběh o tom, jak mladá dívka uteče z domova, protože se jí ze strany rodičů-alkoholiků nedostával dostatek pozornosti. Po čase však zjistí, že jí rodiče chybí víc, než čekala, stýská se jí, ale už je příliš pozdě na návrat. Naši báseň si můžete přečíst v této prezentaci na následujících stranách.

Prší a kapky padají na mou tvář, některé jsou slané Prší a kapky padají na mou tvář, některé jsou slané. S večerem ochabuje už sluneční zář, vidím, jak mi život před očima plave.

Oblečení mokne a lepí se na mě. Jsem sama, pro všechny cizí Oblečení mokne a lepí se na mě. Jsem sama, pro všechny cizí. Odešla jsem, nezajímali se o mě, teď na nich už to závisí.

Proč je pro ně chlast víc než vlastní dcera Proč je pro ně chlast víc než vlastní dcera? Chci jen, co ostatní odmítají. Chybí mi to, ale už je to včera. …Některé dveře se zavírají, jiné otvírají… Naivně čekám, že oni se změní. Snad také pochopí, že i já jim scházím Jednoho dne u mě se zjeví, uvidím, odpustím, zase se vrátím.

Nedokázala jsem žít s nimi, ale bez nich už to také nezvládnu Nedokázala jsem žít s nimi, ale bez nich už to také nezvládnu. V duši mě děsí temné stíny a ten strach, strach neovládnu.

Potichu křičím, nahlas mlčím. Za oknem slunce, v duši tma Potichu křičím, nahlas mlčím. Za oknem slunce, v duši tma. Vzchopím se, ode dna se odrazím, Ale už nikdy to nebude jak tenkrát, doma.

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST Gymnázium Jakuba Škody Přerov PŘIPRAVILI: Tihelkové Lenka Vaculová Petra Vašinová Tereza Zbožínková Martina Vařecha Ondřej Gymnázium Jakuba Škody Přerov kvarta b 2012