Jaromír Nohavica: Kometa, Sloní hřbitovy (dvojitý zápisník, úvaha)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přítel je osoba, se kterou se odvažujete být sami sebou
Advertisements

ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Naučil jsem se....
Bůh je dobrý Pán, u něho svůj domov mám. On mě miluje, jako nikdo na světě. 1. Bez hranic je jeho láska, každý den ji potkávám. Hnedle.
Boží láska je jako slunce
Láska způsobuje bolest.
O lásce a milování Až se mě jednou zeptáš, jestli mám raději Tebe nebo svůj život, já Ti odpovím, že svůj život. A Ty odejdeš …. aniž bys věděla, že můj.
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
Začalo to v den, kdy jsem tě “potkala“…
Růže.... Růže... Každý člověk si zaslouží být milován! Smutné je, že někteří o to nestojí.
PUNSKÉ VÁLKY.
Co je štěstí ….
Rozjímání Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
1. Jaká radost žít, | mohu-li jen mít | v světě tom přítelem Ježíše! | I když opuštěn slzy roním jen, | nahradí blízkostí svou mi vše. Jaká radost žít.
IN YOUR EYESANASTACIA.
Literatura / Shakespeare
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
Místo modlitby Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
O lásce a přátelství v citátech
Prosím zapněte si zvuk a klikněte na ikonku
2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
Tady je něco pro tebe k Našemu 9 měsíci Našeho vztahu…
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Kniha JOB Podněty k meditaci 2. část. Úvod  Co se vám vybaví při slově „nářek“?  Z jakých důvodů naříkají často lidé, s nimiž se setkáváte nebo pravidelně.
Přes hory stráně úbočí, Tvá řeka lásky pramení, chci srdce své ji otevřít a přijmout osvobození. Přes hory stráně úbočí, Tvá řeka lásky pramení, chci srdce.
V Y Z N Á N Í L Á S K Y V E R Š Í K Y.
1. Slyš, jaká překrásná píseň | rozléhá se po nebi! | Andělů to svaté sbory | Pána Boha velebí. | Je to píseň o radosti | dané všemu stvoření: | Sláva.
Mgr. Jakub Tomala.  Ukázka č. 1  Ukázka č. 2  Ukázka č. 3  Ukázka č. 4  Ukázka č. 5  Komentář k ukázce č. 1  Komentář k ukázce č. 2  Komentář.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Jaký je naše tělo Kontrola
Co je to štěstí…..
1. I hvězdy a slunce | a celičká zem | ctí dobrého Tvůrce | svým chvalozpěvem. | Že vzbuzuje bázeň | svou velebností? | Sám vnuká i bázeň | svou laskavostí.
1. Jméno Ježíš nevybledne, | nezmaří je času shon, | jménu jeho, věků Krále, | ať zní věčné chvály tón. | Poselstvím je mladým, starým, | novým raší životem,
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
Hudba doznívá, k Tobě přicházím, chci jen Tebe znát
Člověk a příroda Přírodopis Biologie člověka Nepřímá masáž srdce VY_52_INOVACE_29 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Hosana, hosana 1. /: Hosana, hosana, hosana Bohu na nebi. :/
Zahrajte svůj part pro lepší internet Bezpečnost online …aneb bavte se a diskutujte s dětmi o problémech online D en bezpečnějšího internetu 2016.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.04_prirodni pomery_cr_typy_chranenych_uzemi_v_cr
Jan Skácel (1922 – 1989) : Zemřel Jan Skácel Pouhých deset dnů před sametovou revolucí zemřel Jan Skácel. Básník ticha, básník moravských.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_07:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: Trampská píseň ČÍSLO.
Motto: Nesobecká snaha potěšit druhé je začátkem našeho šťastného života.
Novoroční modlitba 2016 Upravil - Dick Sand.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organ.
Prezentace od Mervina Flandery
VY_32_INOVACE_022_Kometa_HV_CUP
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Spisovatelé a ilustrátoři
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Naučil jsem se....
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
Já zpívám o svém Ježíši 1. Já zpívám o svém Ježíši, aby věděl svět, že je můj Pán nejdražší, všem chci povědět. Modlitbu mou vyslyšel, ke mně na zem sám.
O lásce a přátelství v citátech
NOC JE V MODLITBÁCH, STRACH, ŽE NÁS NEBE NESLYŠÍ
Boží láska je jako slunce
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
O lásce a přátelství v citátech.
za polovinu toho co neznám.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Transkript prezentace:

Jaromír Nohavica: Kometa, Sloní hřbitovy (dvojitý zápisník, úvaha) Slohová cvičení Jaromír Nohavica: Kometa, Sloní hřbitovy (dvojitý zápisník, úvaha)

„Člověk se rodí nahý a bez víry „Člověk se rodí nahý a bez víry. Jak odejde z tohoto světa, už záleží na něm. Potkalo mne velké štěstí, že mohu skládat a zpívat písně. Jsou to mé modlitby. Je- li Bůh, pak pro mne je skryt v hudbě, která rozeznívá srdce a dotýká se rozumu. Nevím , proč jsem byl vybrán zrovna já, ale s pokorou přijímám, že jsem slyšen. Na hukvaldském koncertě letos v létě jsem cítil, že vaše ruce držely klenbu nebe. Nebýt vás, nikdy bych Kometu a desítky dalších písní nenapsal a nedozpíval. Děkuji vám za lásku, ale i nenávist. Až budu světu lhostejný, umřu.“ J. Nohavica

Poslechněte si píseň Kometa a do svých sešitů si zapisujte slova, obraty, které vás něčím osloví: http://www.nohavica.cz/cz/tvorba/archiv/kometa/kometa.htm

Na stejné internetové straně najdete o text písně, zpracujte jej formou Dvojitého zápisníku (rozdělím si stranu sešitu na dvě poloviny, do jedné zapíšu citaci, do druhé vlastní komentář – proč jsem si vybral(a) toto místo, co mě k tomu napadá). Vyberte z textu minimálně 3 citace a okomentujte je. http://www.nohavica.cz/cz/tvorba/archiv/kometa/kometa.htm Společné sdílení

Poslechněte si druhou píseň – Sloní hřbitovy: http://www. youtube Poslechněte si druhou píseň – Sloní hřbitovy: http://www.youtube.com/watch?v=1FmW8O2Dz58 Text písně: http://www.nohavica.cz/cz/tvorba/texty/sloni_hrbitovy.htm Najděte v texu styčné body s předchozí písní, vypište je – také své komentáře. Společné sdílení.

Domácí úkol: Napište úvahu na téma „Až nám slunce přestane svítit“

Zdroje: http://www. nohavica. cz/cz/tvorba/archiv/kometa/kometa