Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Environmentální výchova pro základní školu
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Cesta k modernímu vzdělávání
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Závěrečná konference k projektu
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
aktuální problémy současného světa
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Anotace: Podzim – viditelné proměny, co dělá člověk na podzim Autor: Mgr. Renata Hacaperková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Očekávaný.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Grantový projekt INKLUSIVNÍ ŠKOLA Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: Počáteční vzdělávání Oblast podpory: Rovné příležitosti.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
„Okna technickým oborům dokořán“
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Podpora krajského akčního plánování
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Šablony OP VVV a podpora nadání
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
Krajské akční plánování
Název projektu: Ve škole po škole
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Název operačního programu:
Hlavní manažér SP Kvalita I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Informace o projektu IKAP
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/02.0016 15. 1. 2013 - 15. 3. 2015 cílová skupina: žáci 1. stupně ZŠ, ZŠP a ZŠS pedagogové těchto škol realizátor: kmenový realizační tým: 4 lidi (koordinace, administrace, metodika, lektorování) + externí spolupracovníci

Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/02.0016 Jak jsme postupovali při definování výstupů? metodika logického rámce Kažmierski T., Pelcl P.: Projektové a strategické plánování pro neziskové organizace, REC ČR a CpKP, 2003 Hierarchie cílů Ukazatele /indikátory Zdroje a prostředky ukazatelů Předpoklady a rizika Cíl Specifický cíl /účel Očekávané výstupy a výsledky Klíčové aktivity

Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/02.0016 Cíle projektu * SVP - speciální vzdělávací potřeby Uplatňování a zlepšování metod a forem pro-inkluzívního vzdělávání žáků s SVP v základních školách. KA 1, KA2 Rozvoj metodické a didaktické pomoci při vzdělávání žáků se SVP* a jejich integraci do škol hlavního vzdělávacího proudu. KA 3, KA 4 Zvýšení kompetencí pracovníků škol a školských zařízení k inkluzívnímu vzdělávání. KA 2

Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/02.0016 KA 1, KA 2 – programové vzdělávací cykly se třemi základními tematickými liniemi: osobnostně-sociální výchova, environmentální výchova a rukodělné činnosti (v cyklu 8-12 setkání) VÝSTUPY: Lektorské metodiky programů – 3 typy vzdělávacích cyklů, celkem 7 realizací (indikátory) Realizace vzdělávacích cyklů – zapojeno 14 škol v 7 realizacích (indikátory) Evaluační zpráva č. 1 a č. 2 Odborný článek o evaluaci programového cyklu s praktickými doporučeními efektivních a rizikových aktivit vzhledem k uplatňování metod a forem proinkluzivního vzdělávání žáků ZŠ na 1. stupni Realizace konference pro pedagogy (indikátory)

Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/02.0016 KA 3 – metodická příručka pro pedagogy vznikla na základě realizací programových cyklů VÝSTUPY: Metodická příručka obsahující metodiku vzdělávacího cyklu pro žáky ZŠ a ZŠP 1. stupně - 80 stran a CD 150ks - vzdělávací oblasti Člověk a jeho svět, Člověk a svět práce a průřezová témata - obsahuje cíle, aktivity, motivační prvky, doporučení na zpětnovazební aktivity, pracovní listy; doplněna fotografiemi a ilustracemi; uvádí konkrétní příklady a doporučení ověřené praxí elektronická verze ke stažení z webpage realizátora projektu

Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/02.0016 KA 4 – výuková pomůcka vznikala průběhu realizací programových cyklů – koncept, ověření v praxi, výroba VÝSTUPY: 300 ks výukové pomůcky pro žáky a žáky se SVP – kapsář s pracovními listy (24) a návody (tématické oblasti Práce s drobným materiálem, Lidé kolem nás, Rozmanitost přírody)

Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/02.0016  Plánování výstupů a praktická realizace Programové cykly vývojové precizační Workshop pro pedagogy konference Příručka o evaluaci odborný článek Pomůcka - sešit pomůcka - kapsář Co ovlivnilo rozdíl mezi plánovanými výstupy a reálnými výstupy? doba schvalování projektu, personální změny v týmu, který projekt psal a který jej realizoval, praxe a aktuální poptávka podporovaných osob, nerealistické představy či tvořivost realizátorů

Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/02.0016 Děkuji Vám za pozornost! www.remesla.cmelak.cz jolana.stanova@cmelak.cz