TERITORIALITA EXEKUCÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Advertisements

Výňatek ze socio-psychologického průzkumu postojů občanů ČR k možnému vzniku nové politické strany.
1 Tisková konference ČLFA, 7. února 2013 Financování spotřebitelů v roce 2012 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
Témata k řešení volební období 2010 – 2014 Jiří JANEČEK poslanec SOCIÁLNÍ BYDLENÍ. PŘEDLUŽENÍ.
Boj proti korupci a lichvě
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Pro úspěch práce manažera a jím vedeného kolektivu je důležité i to, v jakém prostředí společně pracují, co je spojuje, jaké hodnoty a cíle sdílejí, jaká.
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
Volební systém České republiky
Domácnosti na úvěrovém trhu Monika Němečková Oddělení vnějších vztahů.
Rakousko-Uhersko před 1. světovou válkou
PRÁVNÍ RÁMEC KORPORÁTNÍCH ZMĚN A M&A TRANSAKCÍ
Jak dál ve financování činnosti Vysokoškolského odborového svazu? Návrh reformy pro současnost a budoucnost.
Dnešní možnosti zdravotních pojišťoven při nákupu zdravotní péče Vladimír Kothera generální ředitel Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE Kladno, září 2005.
25. listopadu 2014 JUDr. Ondřej Mareš, LL.M. Systém exekucí v České republice a jejich budoucnost.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
V OLBY Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
19. Kongres ODS Oldřich Vojíř, Ph.D. předseda hospodářského výboru Poslanecké sněmovny PČR Oldřich Vojíř, Ph.D. předseda hospodářského výboru Poslanecké.
Příprava projektu v praxi Shrnutí Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Brno 2009.
PPP projekty v ČR Šance nebo riziko? Ing. Jan Pavel, Ph.D. katedra veřejných financí Vysoká škola ekonomická v Praze Transparency International – Česká.
Jak dotahovat věci do konce? Jak z ničeho udělat velkou věc? Co je nový marketing? Je důležitý sales? David Seibert.
Výsledky projektu HEZR hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví Tisková konference
Stipendijní informační portál - Informační Strategie.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu 11 MPO PROTI NEKALÝM PRAKTIKÁM PŘI PŘEDVÁDĚCÍCH AKCÍCH.
Investice 2011 – Tsunami na finančních trzích? David Navrátil.
Úlevy pro plátce pojistného na sociální zabezpečení ke zmírnění dopadů hospodářské krize Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí.
Institucionální a věcné aspekty státní podpory exportu
Setkání děkanů technických fakult ČR Praha Stanovisko.
Alena Gajdůšková - senátorka Talent marketingových komunikací.
Český trh práce  V současné době na českém trhu práce funguje více než 1800 agentur práce, které vlastní povolení ke zprostředkování od Ministerstva práce.
Osobní bankrot - Insolvence -
Vymáhání pohledávek.
Exekuční řád po novelách
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Ministr financí ČR Vlastimil Tlustý 100 dnů na MF ČR.
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
Ekologická daňová reforma z pohledu HK ČR Přednáška Ing.Václav Hrabák Předseda Energetické sekce HK ČR.
ÚSTAVNÍ VÝVOJ A ÚSTAVNÍ SYSTÉM ČR III.12 Moc zákonodárná a tvorba práva Mgr. Petr Čechák, Ph.D.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Financování kapitol státního rozpočtu II
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_88 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
ZA ETICKÉ PŮJČKY Člověk v tísni, o.p.s.. OBSAH 1) Etické perspektivy 2) Sankční model - Proficredit 3) IPU - parametry 4) Souhrnný index 5) Výsledky 6)
Finanční gramotnost: Půjčky a úvěry. PROČ CHTÍT VĚDĚT VÍC … 03 Půjčky a úvěry 2 „Odměna za to, že se člověk vyzná je obrovská. A tresty za neznalost finanční.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
„OTEVŘENÁ RUKA PÁNĚ“ Člověk v tísni, o.p.s. aneb O vymáhání dluhů v Česku.
Problematika exekucí ve veřejnoprávních smlouvách Ing. Michal Obrusník.
OBCHOD S BÍDOU Člověk v tísni, o.p.s.. Pár čísel… … živností „Zprostředkování a poskytnutí úvěru“ (MPO) … 5 férových nebankovních společností (spotřebitelské.
Česká asociace věřitelů Zavedení principu teritoriality v exekučním řízení.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
Hospodaření fakultních nemocnic a dalších přímo řízených organizací v roce 2010 (11 FN + IKEM, NNH, MOÚ, ÚPMD)
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
PRÁVO PATŘÍ BYSTRÝM Člověk v tísni, o.p.s.. OBSAH 1) Proces předlužení 2) Parazitní model 3) Řešení 4) Rozhodčí řízení 5) Závěr.
Finanční gramotnost: Půjčky a úvěry.
Příprava reformy - cíle a přínosy PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.
ZÁKONODÁRNÁ MOC Jana Karásková.
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
„Policejní reforma dostala zelenou!“
„Policejní reforma dostala zelenou!“
volby Volební systémy v demokratických zemích
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Setkání kariérových poradců oblasti Ústí nad Labem, Děčín a Litoměřice
česká asociace sdílené ekonomiky
Transkript prezentace:

TERITORIALITA EXEKUCÍ Člověk v tísni

Základní fakta Více než 50 % všech exekucí je vedeno pro jistinu nižší než 10.000 Kč Více než 30 % exekucí je vedeno pro pohledávku nižší než 2.000 Kč Soustavně narůstá podíl lidí s 10 a více exekucemi (25% v roce 2017) Dlouhodobě 95 % všech nových exekucí je nařizováno vůči lidem, kteří již minimálně jednu exekuci mají Více než 250 tisíc povinných má 5 a více exekutorů V chudších regionech má větší podíl lidí exekuci (Ústecký kraj 14 %, Zlínský kraj 5%) V bohatších krajích je až dvojnásobná výše průměrného dluhu (Zlínský kraj 92 tisíc Kč, Ústecký kraj 46 tisíc Kč)

Disproporce mezi exekutory

Současná „teritorialita“

Tlak na exekutory

Refundace za získané pohledávky

Exekuce potřebují zásadní změnu Systém exekutorů funguje 17 let, má řadu defektů a nezamýšlených dopadů - je načase ho zásadně přenastavit Konkurence mezi exekutory se zvrhla v soutěžní džungli bez pravidel s korupčními riziky a klientelistickými vazbami mezi věřiteli, advokáty, inkasními agenturami a některými exekutory Stát by měl narušit sítě, které byly v byznysu s pohledávkami vytvořeny a omezit nekalé praktiky Stát by měl definovat, jak velkou si představuje síť exekutorů a co si od ní slibuje (ostatně převádí na ně řadu soudních pravomocí) Motivace systému k vratkám věřitelům, nevybírání záloh nebo otevřeným úplatkům je evidentní. Pokud to exekutor nedělá a tuto hru nehraje, nemá šanci pracovat pro velké oprávněné

Kartelizace prostředí Sledujeme výraznou disproporci mezi exekutory - vzniká několik megaúřadů, jiní ze systému z ekonomických důvodů odchází Pokud by tato tendence pokračovala, několik velkých úřadů se začne chovat kartelově a ani velcí věřitelé si nebudou mít možnost reálně vybrat

Teritorialita Teritorialita znamená přerozdělení trhu, jeho vyvážení, zavedení principu „jeden povinný – jeden exekutor“, snazší komunikaci Teritorialita je systémová parametrická změna (prosazuje ji i Exekutorská komora), zavádí se z dobrých důvodů v okolních zemích a funguje tam Teritorialita neznamená konec exekutorů, vymáhání pohledávek, poškození zájmů věřitelů, upřednostňování zájmů povinných nebo dokonce návrat k soudním vykonavatelům

Legislativní cesta Ve sněmovně je „zaparkován“ senátní návrh (sněmovní tisk č.499), který teritorialitu navrhuje – stále je ještě časová možnost jej pustit prvním čtením do dalšího jednání a touto sněmovnou schválit Velké exekutorské úřady a velcí věřitelé (např. banky a další) tvrdě lobují u klíčových poslanců za udržení statu quo (který jim ekonomicky vyhovuje) Ministerstvo spravedlnosti by mělo najít odvahu tuto reformu podpořit a být jejím tahounem (zatím tomu tak není) Pokud by se tato reforma v tomto volebním období nestihla projednat, mělo by to být jedno z důležitých témat další vlády a politické strany by měly jasně vyjádřit svůj postoj k této věci

Vábení voličů

Souhlas vlády s teritorialitou

Vláda opakovaně s teritorialitou souhlasí

Závěr Děkujeme za pozornost David Ondráčka, Transparency international – ČR, o.p.s. David.Ondracka@transparency.cz / 605 814 786 Daniel Hůle, Člověk v tísni, o.p.s. Daniel.hule@clovekvtisni.cz / 774 510 298