NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Advertisements

Podstatná jména - číslo
Číslo v digitálním archivu školy
Podstatná jména procvičujeme rod pád číslo vzor
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze školám
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM03 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Podstatná jména VY_32_INOVACE_18 Sada 22 Základní škola T.
35.1 Zájmena Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Autor: Dana Brádková.
VY_32_INOVACE_11_ Čtení slov 3 (SADA ČÍSLO 1). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Mgr. Lenka Červinková Datum (období), ve kterém.
Základní škola Soběslav, tř. Dr. Edvarda Beneše 50 Tř. Dr. E. Beneše 50/II, Soběslav, IČO: tel: Vzdělávací.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Podstatná jména VY_32_INOVACE_19 Sada 22 Základní škola T.
Zaměření VM:2. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Slovní druhy autor VM:Monika Živnůstková období vytvoření VM:Září 2011.
Název školy:Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny Autor:Mgr. Dagmar Sachsová Název:VY_32_INOVACE_125_PODSTATNÁ_JMÉNA Téma: Druhy podstatných.
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
PŘEDLOŽKY PŘED NÁMI S VČELKOU MIJOU
39.1 Předložky NAD Z PO ZA KOLEM NA V K VEDLE PRO OD BEZ U PŘED PŘES O
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_ČESKÝ.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR:Světlana Havránková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ČJ_SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_31_Protiklady,
Slova nadřazená a podřazená
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_12_Slovní druhy.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_30_Rod podstatných.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_29_Číslo.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Bc. Naďa Salačová ZŠ a MŠ Kamenná 404/4 Jablonec nad Nisou
Upevnění poznatků o podstatných jménech.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Meclov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jiří Burda NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ2_06_Věta, slovo a slovní význam.
Český jazyk - 3.ročník, Podstatná jména.
Anotace: prezentace slouží k seznámení s podstatnými jmény
Číslo podstatných jmen
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
Rod a číslo podstatných jmen
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Marie Švehlová
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Co jsou to podstatná jména?
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346,příspěvková org.
Slova nadřazená a podřazená
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
ZNÁŠ A POZNÁŠ SAMOHLÁSKY?
VY_32_INOVACE_20_04_procvičování podstatných jmen
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_24_Přídavná jména tvrdá
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_05_Školní potřeby
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_237_ČJ2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Metodický list: Slovní druhy 1. část
ZNÁŠ A POZNÁŠ SAMOHLÁSKY?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Název školy : ZŠ Pardubice - Spořilov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Název školy : ZŠ Pardubice - Spořilov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Český jazyk 2 Podstatná jména 2. část.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_12_INOVACE_28_Podstatná jména 2
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_13
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: 9. 4.2013 NÁZEV: VY_12_Český jazyk_28_Podstatná jména, ZŠ praktická, 5-6.r. -TEMA: Vyhledávání a třídění podstatných jmen ČÍSLO PROJEKTU: CZ. 1. 07 /1.4.00/21.1737

Anotace: podstatná jména Zadané úkoly procvičí žáky ve vyhledávání podstatných jmen. Žáci vyhledávají podstatná jména, třídí je a dávají do správného tvaru. Po splnění každého úkolu následuje správné řešení pro kontrolu. Pilotáží bylo ověřeno, že úkoly vedou ke zdokonalování schopností rozeznat slovní druh – podstatné jméno a správně jej roztřídit. Úkoly vedou k rozvoji zrakového a sluchového vnímání, k orientaci ve čteném textu a k rozvoji slovní zásoby.

osob - teta zvířat - pes věcí - dům Podstatná jména Podstatná jména jsou názvy osob - teta zvířat - pes věcí - dům

Přečtěte si pozorně úryvek z knihy Josefa Čapka Povídání o pejskovi a kočičce Vyhledejte podstatná jména a barevně je podtrhněte To bylo tenkrát, když pejsek a kočička ještě spolu hospodařili: měli u lesa svůj malý domeček a tam spolu bydleli a chtěli všechno dělat tak, jak to dělávají velcí lidé. Ale oni to vždycky tak neuměli, protože mají malé a nešikovné tlapičky a na těch tlapičkách nemají prsty, jako má člověk, jenom takové malé polštářky a na nich drápky. A tak nemohli dělat všechno tak, jak to dělají lidé, a do školy nechodili, protože škola není pro zvířátka, ba ne, to ne! Co myslíte? Ta je jen pro děti!

To bylo tenkrát, když pejsek a kočička ještě spolu hospodařili: měli u lesa svůj malý domeček a tam spolu bydleli a chtěli všechno dělat tak, jak to dělávají velcí lidé. Ale oni to vždycky tak neuměli, protože mají malé a nešikovné tlapičky a na těch tlapičkách nemají prsty, jako má člověk, jenom takové malé polštářky a na nich drápky. A tak nemohli dělat všechno tak, jak to dělají lidé, a do školy nechodili, protože škola není pro zvířátka, ba ne, to ne! Co myslíte? Ta je jen pro děti!

Za odměnu si můžete vymalovat kočičku

Podstatná jména správně roztřiď máma tygr kapr miska stůl tabule čáp učitel teta kuře deštník dům kolo zub komár táta soused včela lékař autobus boty myslivec pes strom šála kominík kámen názvy osob názvy zvířat názvy věcí

Pracovali jste dobře? máma tygr kapr miska stůl tabule čáp učitel teta kuře deštník dům kolo zub komár táta soused včela lékař autobus boty myslivec pes strom šála kominík kámen názvy osob názvy zvířat názvy věcí

Podstatné jméno v závorce dej do správného tvaru V naší ( třída )---------- je 9 ( žák ) -------------. Každý sedí v jedné ( lavice ) -------------. Na zadní ( stěna ) ---------- máme ( nástěnka ) -------------. U ( stěna ) ----------- jsou postaveny ( skříň ) -----------. Do ( skříň ) ----------- si dáváme ( pomůcka) -----------. Pod ( okna ) ----------- stojí řada ( květiny ) --------------. O ( květin ) ------------- se společně staráme. Ve ( třída ) ---------- máme také krásné akvárium. V ( akvárium ) ----------- plavou krásné (rybička)-----------.

V naší ( třída ) třídě je 9 ( žák ) žáků. Každý sedí v jedné ( lavice ) lavici. Na zadní ( stěna ) stěně máme ( nástěnka ) nástěnku. U ( stěna ) stěny jsou postaveny ( skříň ) skříně. Do ( skříň ) skříní si dáváme ( pomůcka) pomůcky. Pod ( okna ) okny stojí řada ( květiny ) květin. O ( květin ) květiny se společně staráme. Ve ( třída ) třídě máme také krásné akvárium. V ( akvárium ) akváriu plavou krásné (rybička) rybičky.

Škrtni podstatné jméno, které do řádku nepatří skřivan vlaštovka nůžky vrabec kos maminka tatínek teta bratr kočka strýc nůžky pravítko tužka kominík guma pes kočka učitel slepice kráva prase pokrývač malíř lékař kuchař kniha stůl židle žába skříň postel křeslo medvěd tygr velbloud slon váza

skřivan vlaštovka nůžky vrabec kos maminka tatínek teta bratr kočka strýc nůžky pravítko tužka kominík guma pes kočka učitel slepice kráva prase pokrývač malíř lékař kuchař kniha stůl židle žába skříň postel křeslo medvěd tygr velbloud slon váza

Citace a zdroje: vlastní text: Čapek, Josef. Povídání o pejskovi a kočičce jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech. Praha: Albatros, 1984. O pejskovi a kočičce, jak si myli podlahu,s.9 obrázky: http://www.omalovankykvytisknuti.info/wp-content/gallery/Domaci%20zvirata/domaci-zvirata-18.jpg