Praha, 23. února 2017 Alice Štollová Kovandová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Advertisements

Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Celostátní síť pro venkov
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Technologické platformy a dopravní výzkum
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
FONDY EU Programové období
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
EUROPEAN REGIONAL DEVELOPMENT FUND Interreg IVC/ Interreg Europe – 6 May 2015, Prague INTERREG IVC Od INTERREG IVC k INTERREG EUROPE Alice Štollová| Národní.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Sharing solutions for better regional policies European Union | European Regional Development Fund Program meziregionální spolupráce Interrer Europe 16.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
SYNERGIE MEZI HORIZONTEM 2020 A STRUKTURÁLNÍMI FONDY - Teaming Inka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Evropská.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Regionální politika EU v období
Individuální projekt OP VVV
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Olomouc, 18. září 2017 Alice Štollová Kovandová
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Praha, 14. února 2017 Alice Štollová Kovandová
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
OP Meziregionální spolupráce
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Praha, 23. června 2016 Pavel Lukeš
Sociální podnikání a lokální ekonomika Mgr. Alena Zieglerová
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Rozvoj inovací v EU.
Závěrečná konference projektu
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Podpora žadatelů Alice Kovandová Ministerstvo pro místní rozvoj
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Interreg EUROPE Alice Kovandová Ministerstvo pro místní rozvoj
Zkušenosti s realizací projektu financovaného z programu IE
4. výzva Pavel Lukeš Ministerstvo pro místní rozvoj
Transkript prezentace:

Praha, 23. února 2017 Alice Štollová Kovandová Aktuální stav programu před 3. výzvou Praha, 23. února 2017 Alice Štollová Kovandová

1. výzva - 22. 6. – 31. 7. 2015 celkem předloženo 261 žádostí - způsobilých 175 pro operativní hodnocení doporučeno 69 a schváleno 64 projektů v celkové výši 99,1 mil EUR nejvíce žadatelů již tradičně z Itálie a Španělska; CZ průměr Celkem 2158 partnerů CZ - 41 žádostí (7 LP), z toho způsobilých 27 (3 LP), pro operativní hodnocení a schváleno 11 (1 LP - RERA) projektů - alokace pro CZ LP/PP 1,6 mil EUR priority - nejvíce zastoupeny: Výzkum a inovace a MSP; nejméně ŽP

1. výzva - schválené projekty CZ celkem 11 projektů 12 P, z toho 1 LP ne priorita Životní prostředí nejvíce zastoupen Moravskoslezský kraj většinou veřejnoprávní subjekty, soukromý neziskový uspěl pouze jeden

2. výzva - 5. 4. – 13. 5. 2016 celkem předloženo 211 žádostí - způsobilých 158 pro operativní hodnocení doporučeno 65 a schváleno 65 projektů v celkové výši 88,2 mil EUR CZ - 24 žádostí (2 LP), z toho způsobilých 27 (3 LP), pro operativní hodnocení a schváleno 9 - alokace pro CZ 8 mil EUR priority - nejvíce zastoupeny: Výzkum a inovace a CO2; nejméně ŽP

2. výzva - schválené projekty CZ celkem 9 projektů/ partnerů 9 P, z toho 0 LP všechny priority nejvíce zastoupeno Hlavní město Praha veřejnoprávní subjekty, soukromý neziskový v této výzvě neuspěl

Porovnání 1. a 2. výzvy

Zastoupení projektů podle priorit

3. výzva - 1. 3. – 30. 6. 2017 Alokace – všechny zbývající finance, je tedy možné, že se bude jednat o poslední výzvu – nejvíce v prioritě ŽP Celkem program: 359 mil EUR 1. výzva: 99,1 mil EUR 2. výzva: 88,2 mil EUR 3. výzva: zbývá cca 150 mil EUR změny: oproti 1. výzvě vše elektronicky, scany podepsaných dokumentů, zjednodušená komunikace mezi partnery, mnoho aktivit a pomocných prvků ze strany JS

Přípravy na 3. výzvu balíček pro 3. výzvu (web programu a www.dotaceEU.cz) 4. verze Programového manuálu) setkání na Maltě - Europe, let's cooperate! – 22. - 23. 3. 2017 Národní informační dny, v ČR 23. 2. 2017 – konzultace s pracovníkem JS JS nabízí zpětnou vazbu na zaslaný projektový záměr záměr možno konzultovat s NCP, požádat o zaslání záměru do zahraničí za účelem vyhledání partnerů okolních zemí „Join our community“ na webu programu, zadat svůj záměr a vyhledávat nabídky jiných partnerů atd. viz prezentace pracovníka JS - Podpora žadatelů

Příklady projektů z 1. výzvy Na webu programu je možno sledovat pod "NEWS" aktivity projektů, zejména setkávání, workshopy, zahájení projektů aj. aktivity CZ projekty z 1. výzvy: INNOTRANS - Enhancing transport innovation capacity of regions LP – UK (Coventry University Enterprises Ltd) CZ – Hlavní Město Praha Celkem 5 partnerů (UK, IT, CZ, RO a EL) Hodnocení: 3,33 Doba trvání projektu: 1. 1. 2017 - 31. 12. 2021 projekt je zaměřený na Evropské dopravní společnosti - bude mapovat regionální dopravu a identifikovat konkurenční výhody regionů; přinese nové postupy a akční plány; průzkumy v regionech - doporučení jak podpořit slabé regiony; minimalizace rizik a maximalizace výnosů hlavním cílem je zdokonalit stávající opatření na podporu dopravy, zlepšit veřejné financování a zaměřit se na inovační infrastruktury s přihlédnutím k aktuálnímu stavu v regionech nutné inovace v dopravě; výstupy z projektu mají pomoci regionům, které mají zájem o dopravní inovace (nové informací nezbytné k investicím do infrastruktury a kapacit) při vytváření strategie financování, zlepšení konkurenční výhody a tím předejít roztříštěnosti a izolovanosti - propojit a využít nových a odlišných způsobů http://www.interregeurope.eu/innotrans/

Příklady projektů z 1. výzvy Road-CSR - A Roadmap for Integrating Corporate Social Responsibility into EU Member States and Business Practises LP – CY - Larnaca and Famagusta Districts Development Agency CZ - Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s. Celkem 7 partnerů (CY, EL, ES, NO, Sl, CZ a IT) Hodnocení: 3,17 Doba trvání projektu: 1. 1. 2017 - 30. 12. 2020 projekt zaměřený na konkurenceschopnost MSP základní myšlenkou je společenská odpovědnost firem (CSR), kdy všechny firmy by měly mít více odpovědnosti vůči společnosti; studie prokázaly, že CSR je vnímána jako zásadní a týká se všech typů podniků a měla by tak být chápána a aplikována směrnice 2014/95 / EU - společnosti jsou vyzývány zveřejňovat ve své zprávě informace o politikách, rizicích a výsledcích, které se týkají environmentálních, sociálních a zaměstnaneckých aspektů, dodržování lidských práv, boje s korupcí a otázek úplatkářství - neboli aplikovat CSR - nová směrnice se ale vztahuje pouze na omezený počet velkých podniků v EU, MSP tam nejsou zahrnuty. Vzhledem k tomu, že MSP jsou převládající formou podnikání v EU a klíčem k dosažení cílů strategie růstu a zaměstnanosti, je žádoucí je do CSR zahrnout celkovým cílem projektu je pomoci členským státům EU uplatnit CSR jako celostního přístupu k řízení MSP a pomáhat členským zemím uplatňovat novou směrnici a nová opatření ve svých operačních programech s cílem zvýšení konkurenceschopnosti a udržitelnosti MSP hlavními cíli je pomoci zemím zapojených do projektu zavést výměnu zkušeností, osvědčených postupů a vytvořit plán pro začlenění CSR do národních a regionálních právních předpisů a také k vytvoření národního/regionálního akčního plánu důležitým výstupem projektu bude politické doporučení pro revizi směrnice 2014/95 / EU - tedy zahrnout i MSP http://www.interregeurope.eu/road-csr/

Děkuji za pozornost. Alice Štollová Kovandová Odbor evropské územní spolupráce Ministerstvo pro místní rozvoj Praha 1, Letenská 3 E-mail: alice.stollova@mmr.cz www.dotaceEU.cz www.interregeurope.eu