ODRAZILO SE NAŠE ZEMĚDĚLSTVÍ ODE DNA? Ing. Zdeněk JANDEJSEK, CSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BSP Kick off meeting, June 16 03
Advertisements

PF UK, Možné změny SZP, implikace pro české zemědělství a venkov – jak je naše zemědělství multifunkční? Doucha, T. (VÚZE Praha) 1.Očekávané/možné.
Zpráva o stavu zemědělství za rok 2010 a aktuální situace v resortu.
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
NIKAZAM „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové spolupráce a managementu přírodních zdrojů v zemích třetího světa“ ,
Možné dopady strategie Evropa 2020 na malé na malé a střední podniky Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Praha Strategie EVROPA 2020 Nové.
Celostátní síť pro venkov
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Zemědělství má budoucnost Ing. Jiří Papež Místopředseda zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Konkurenceschopnost ČR v rámci středoevropského regionu SpeedChain 13/11/2013 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti.
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Kvalita potravin, příležitost pro české produkty
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Blanická 3, Olomouc, tel.: fax.: web: portál: Národní konference.
Daňová reforma 2010 Snížení administrativní zátěže pro poplatníky a státní správu MF ČR Peter Chrenko.
Blanická 3, Olomouc, tel.: fax.: web: portál: Žofínské fórum.
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Eliminace rizik v zemědělství Žofínské fórum 25. březen
Společná zemědělská politika Transformace organizací v resortu.
1 Společné politiky EU Mezinárodní ekonomická integrace VŠFS LS 2004/05 MS prezenční přednáška
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
DISKUSNÍ FÓRUM OLOMOUC Zemědělství a rozvoj venkova v období 2014 – prosince 2012 Ing. Jan Veleba, prezident AK ČR.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_NÁRODNÍ.
Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropy
Chceme konkurenceschopné a stabilní zemědělství a potravinářství? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza marketingového mixu firmy Agrotec a. s. Bakalářská práce Zuzana Schwarzová.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Společná zemědělská politika Mgr. Oldřich Hájek. Společná zemědělská politika Zemědělství obecně: Je základním sektorem ekonomiky Dnes nehraje tak důležitou.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Budoucnost odborného školství ??? 9.června 2011, Praha.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Zemědělci a potravináři se ode dna musejí odrážet společně
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Evropská integrace Společná zemědělská politika
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Potravinářský průmysl renesanci neprožívá
Vliv společné zemědělské politiky na finanční situaci v odvětví
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
Bohumil Belada.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Technologická agentura
Demografie je věda, která se zabývá:
Za rovné podmínky pro české zemědělce
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Sféry obyvatelstva – hospodářská činnost
Transkript prezentace:

ODRAZILO SE NAŠE ZEMĚDĚLSTVÍ ODE DNA? Ing. Zdeněk JANDEJSEK, CSc. 210. ŽOFÍNSKÉ FÓRUM SVÍTÁNÍ NA LEPŠÍ ČASY? ODRAZILO SE NAŠE ZEMĚDĚLSTVÍ ODE DNA? Ing. Zdeněk JANDEJSEK, CSc. prezident AK ČR 2. května 2017, Praha

Aktuální stav českého zemědělství pokles celkového rozměru, produkce pouze 30 – 40 % roku 1990 změna struktury v neprospěch výrobních odvětví postupná ztráta vlastního trhu a výroby vývoz suroviny bez většího zhodnocení vysoké dovozy levných potravin nízká úroveň kontrol dovozů nejednotnost zemědělců Blanická 3, 779 00 Olomouc, e-mail: sekretariat@akcr.cz web: www.agrocr.cz, portál: www.apic-ak.cz

Prohlubování problémů klesající soběstačnost národní spotřeby ztráta zemědělské půdy dopady nevýroby na úrodnost půdy a její vlastnosti devastující tlak a chování řetězců k českým dodavatelům absence ucelené provýrobní koncepce nízká komunikace s veřejností a malá společenská podpora Blanická 3, 779 00 Olomouc, e-mail: sekretariat@akcr.cz web: www.agrocr.cz, portál: www.apic-ak.cz

Reforma SZP 2020+ rovný princip a nastavení pro všechny země EU Konsorcium organizací a podniků na obhajobu národních zájmů Hlavní priority: odmítnout zastropování a degresivitu podpor narovnání úrovně národních podpor řešení neférového chování obchodních řetězců prozatím většinová shoda s MZe Blanická 3, 779 00 Olomouc, e-mail: sekretariat@akcr.cz web: www.agrocr.cz, portál: www.apic-ak.cz

Komunikace k SZP neztratit světovou, evropskou a národní konkurenceschopnost veřejná diskuze k nastavení rámce po 2020 aktivní přístup k Evropské komisi, parlamentu, radě a dalším partnerům hledání podpory V4 a EU12 (Brno 11.-12. 5.) podpora na národní úrovni Brexit – ohrožení financí, podpory, obchodu podmínit SZP schválením finančního rámce EU Blanická 3, 779 00 Olomouc, e-mail: sekretariat@akcr.cz web: www.agrocr.cz, portál: www.apic-ak.cz

Změny SZP v podmínkách ČR snížením plateb na plochu odmítnout tlaky na půdu a nájmy zvýšit ozelenění s podmíněním zatížení VDJ zvýšit podporu citlivých komodit na 30 % systémová podpora živočišných výrob a speciálních komodit environmentální podpory směrovat přes precizní zemědělství odpočet podpor v daňovém systému Blanická 3, 779 00 Olomouc, e-mail: sekretariat@akcr.cz web: www.agrocr.cz, portál: www.apic-ak.cz

Priority českého zemědělství stabilita, jasné podmínky a jednotný rámec posílení a evropská konkurenschpnost důsledné řešení přístupu řetězců k českým dodavatelům, vymahatelnost ZVTS společný postup státních kontrol dovozů zjednodušení všech opatření a snižování administrativní zátěže věda, výzkum, modernizace a inovace do praxe, precizní zemědělství Blanická 3, 779 00 Olomouc, e-mail: sekretariat@akcr.cz web: www.agrocr.cz, portál: www.apic-ak.cz

Zemědělství pro celou společnost zajištění produkce bezpečných potravin péče o krajinu a přírodní zdroje registrace zemědělců a potravinářů podpořit sektor jako strategické odvětví reforma a podpora zemědělského školství požadovat aktivní přístup politiků – nejenom před volbami… získání trvalé podpory české veřejnosti Blanická 3, 779 00 Olomouc, e-mail: sekretariat@akcr.cz web: www.agrocr.cz, portál: www.apic-ak.cz

Děkuji za pozornost ! Blanická 3, 779 00 Olomouc, e-mail: sekretariat@akcr.cz web: www.agrocr.cz, portál: www.apic-ak.cz