Erasmus Slovensko - Nitra.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ernst Moritz Arndt Universität
Advertisements

Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Erasmus na PřF UK v Praze
Studium v zahraničí. Hana Koucká Petr Kulich. Obsah Představení projektu Etapy projektu Zdroje projektu Cash Flow projektu bez oportunitních nákladů s.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Lifelong Learning Programme (LLP) ERASMUS Studijní pobyty.
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Regensburg /Ratisbonna Stáž ERASMUS 2010/2011
UNIVERSITY OF QUEENSLAND, AUSTRALIA DNY PARTNERSKÝCH UNIVERZIT 2013 Eva Cmuntová Petra Filingerová.
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Medical students beyond frontiers
Greifswald Meklenbursko – Přední Pomořansko Ročník
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
MONTANA – “The Big Sky Country” Před odjezdem Zkouška z angličtiny: TOEFL Finanční krytí - potvrzení Výběr předmětů Očkování (rubeola = ČJ: zarděnky,
Estonsko Tallinna Tervishoiu Kõrgkool Tallinn
ERASMUS 2014 Estonsko - Tallinn Health Care College
Anna Dostálová Richard Szarzec studenti 5. ročníku fyzioterapie
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Birmingham Anna Kolářová
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
 Výuka ve slovinštině  Převažují osobní konzultace s profesory v anglickém jazyce.  Požadavky jsou v AJ:  seminární práce  prezentace  práce ve.
TRNAVA, SK. Dobrý den jmenujeme se Pavlína Paďourová a Kritýna Jurčíková, jsme studentky druhého ročníku na oboru všeobecná sestra fakulty humanitních.
University of Central Lancashire Preston - England.
ERASMUS - KLAGENFURT. obsah Formality Univerzita Ubytování Volný čas, okolí Studium.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Obsah 1. Odjezd 2. Hotel 3. Oficiální uvítání 4. Slovenská škola v Šal‘e 5. Šal‘a 6. Tvorba slovníku 7. Cyklo výlet 8. Výlet do Bratislavy 9. Odjezd.
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Praxe v Rotenburg Tomáš Petružálek. Před praxí Odevzdání životopisu Přijetí na praxi Ústní pohovor Motivační dopis Jazyková příprava 1.Týdně 60 minut.
ZAHRANIČNÍ PRAXE BIRMINGHAM Jakub Knittl 16. dubna 2016 – 14. května 2016 Číslo projektu: CZ01-KA
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Kreativní metody: teorie a praxe výuky ruského jazyka jako cizího
Instituto Politécnico de Bragança, Portugalsko
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Birmingham 16. dubna – 14. května CZ01-KA
Veronika Strnadová, Matyáš Brandejs
ERASMUS -> LJUBLJANA (SLOVENIJA)
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Zahraniční praxe BIRMINGHAM
Erasmus Maribor Jan Dančák.
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Michaela Niklová Portsmouth
Erasmus v Tartu.
Informační schůzka k programu
Přírodovědecká fakulta UJEP
KURZY ČESKÉHO JAZYKA pro tzv. STÁŽISTY a POSTGRADUANTY
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Erasmus Slovensko - Nitra

Nitra: Je krajské a okresní město na Slovensku. Leží na jihu země, na stejnojmenné řece, má 82 661 obyvatel a je pátým největším městem v zemi.

Před odjezdem: Výběrové řízení : Výborné studijní výsledky (průměr známek) a znalost jazyka ve kterém budete v dané zemi studovat Slovensko – bez zkoušky z jazyka Německy mluvící země – certifikát o znalosti německého jazyka, minimální úroveň B2 Ostatní země – zkouška z anglického jazyka

Dokumenty: Student Application Form( žádost o studium) Learning Agreement ( studijní smlouva ) Transcript of Records ( pokud si ho žádá zahraniční instituce) Motivační dopis, životopis, apod. Dohoda o uznání předmětů ( předměty které budete studovat v zahraničí) Finanční smlouva ( až vás přijmou na zahraniční univerzitu, proplácí 4 měsíce, 338 euro měsíčně) Ubytovací smlouva

Po příjezdu do zahraničí: Ke každému vyjíždějícímu studentovi byl přidělen student ze zahraniční univerzity- takzvaný Buddy student se kterým jste v kontaktu už před odjezdem(kontakt na něj zasílá Ing.Butorová) O veškeré Erasmus studenty, zimního semestru 2011 se starala paní Ing. Butorová z mezinárodního oddělení v Nitře Ubytování nám na základě Ubytovací smlouvy domluvila paní Ing. Butorová (zašlete datum příjezdu a o více se starat nemusíte) Seznam předmětů studovaných na UKF v Nitře jsme si zvolily podle studentky vyjíždějící předešlý rok

Ubytování: Pokoj pro 3 osoby - na pokoji byla koupelna a lednička, kuchyň byla společná pro každé patro. Cena za ubytování - 82 euro/měsíc

První týden Od 12. 9. 2011- 16. 9. 2011 Pondělí- příjezd, ubytování na kolejích, setkání se svým přiděleným studentem, prohlídka města Úterý – setkání s ostatními studenty z Erasmu a s paní Ing. Butorovou ( informace o chodu univerzity, o možnostech sportovních a jiných aktivit ve městě) , platba 9,9 EUR za kartu studenta, následné vyzvednutí karty Středa – cizinecká policie ( registrace studentů ) Čtvrtek – Exkurze do nedalekého města Topolčianky ( Panský dům, Národní hřebčín, návštěva vinného sklepa ) Pátek – Vyřízení karty na městskou dopravu v Nitře Potřeba je minimálně 5 fotografií

Začátek semestru : 19. 9. 2011 Během celého pobytu, pořádalo ESN(Erasmus Student Network)pro studenty z Erasmu spoustu výletů ( Vídeň, Budapešť, Bratislava, apod.) Praxe probíhala každý týden vždy v pondělí a úterý od 7:00 do 15: 00, na konci semestru byla souvislá praxe jeden týden také od 7:00 do 15:00 Škola byla středa a čtvrtek, v pátek bylo volno. Jedna hodina trvá jako dvě hodiny u nás.

Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva:

Konec semestru: 16.12.2011 Většina předmětů byla zakončena: Písemným testem(už před koncem semestru) Ústní zkouškou(,které probíhaly ve zkouškovém období).

Aktivity ve vašem osobním volnu: V městě jsou: Nákupní centra Fitness centra Kino Bazén Divadlo Spoustu kaváren, hospod a diskoték(diskotéky otevřeny každý den kromě čtvrtka a neděle a od centra dění jsme bydlely cca 300m)

Děkujeme za pozornost . Doufáme, že se odhodláte a pojede také Děkujeme za pozornost ! Doufáme, že se odhodláte a pojede také! Stojí to za to!