Instalace Javy ( pro Windows )

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PowerPoint - hudba na pozadí prezentace
Advertisements

Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Číslicová technika - mikroprocesory III. ročník Mikrořadiče Vypracoval : Vlastimil Vlček Projekt.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Funkce Připomeňme si program pro výpočet faktoriálu:
Vizuální Systém Fotbal
Talend Open Studio MDM Ing. David Pejčoch Tutorial.
Pole, ukazatele a odkazy
SLUŽBY Architektura technologie.NET Jan Martinovič, FEI - Katedra Informatiky.
PJV151 Vnořené a vnitřní členy mohou být členy tříd a interfejsů. Je-li X obalem Y a Y je obalem Z, pak Z získá jméno X$Y$Z - kompilací vzniknou classy.
Desáté cvičení Java Core API Java Collection Framework JavaDoc.
Snímek 1 Virtual CloneDriveManažerská informatika OP381 Manažerská informatika 1 2OP482 Manažerská informatika 2 2OP483 Manažerská informatika 3.
Ing. Lukáš Burkoň Debugging 2. Testování 3. Unit testy 2.
Snímek 1 Virtual CloneDriveManažerská informatika OP381 Manažerská informatika 1 2OP482 Manažerská informatika 2 2OP483 Manažerská informatika 3.
J a v a Začínáme programovat Lucie Žoltá. Odkazy - oficiální stránky (překladače, help, metody, vývojové prostředí NetBeans,...)
Nastavení výukového programu on-line obchodu používajícího SmartStore.biz Tento výukový program předpokládá stažení softwaru z Tento.
Education Analytical Suite SAS SAS Enterprise Guide 4.2 Zjednodušená instalační příručka určeno pro akademické zákazníky SAS Screenshoty v tomto.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
VY_III/2_INOVACE_35_Složky, soubory a programy Složky, soubory a programy Miroslav Kaňok.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
4IT445 – Testování a ladění v PHP Ing. Jan Mittner
Alg91 Textové soubory Na rozdíl od jiných typů souborů jsou textové soubory určené pro gramotné lidské oko. Textový soubor je posloupnost znaků členěná.
OSNOVA: a)Programování se soubory b)Záloha databáze v souboru c) Příklady Jiří Šebesta Ústav radioelektroniky, FEKT VUT v Brně Počítače a programování.
Příklady v jazyku C – část 3
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Návrh a tvorba WWW Přednáška 13 Vývoj webových aplikací.
Programování v prostředí Windows Mobile LEKCE ÚVOD 1 LEKCE č. 1; Karel Pavlík, FJFI - ČVUT, ©2007 Karel Pavlík
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Popis a ovládání Plocha I
Namalujte si ikonu Pokud se podíváte na pracovní plochu,uvidíte na ní mnoho malých obrázků(říkáme jim ikony), o kterých víme,že zastupují programy.Zkusíme.
Práce s operačním systémem
Digitální učební materiál
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
Netrvaloppa21 Vytvořte třídu Student pro reprezentaci struktury student na ZČU. Atributy třídy budou fakulta a osobniCislo. Název třídy: Student proměnné.
Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU.
Vítejte na cvičení Lékařská fakulta UK v HK Karel Havlíček.
C – jak na procedury Mgr. Lenka Švancarová. C – procedury #include int main() { printf("Ahoj\n"); return(0); } #include void pozdrav(void) { printf("Ahoj\n");
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
PŘÍKAZ while úkol 1_42.
Soubory BI-PA1 Programování a algoritmizace 1, ZS Katedra teoretické informatiky © Miroslav Balík Fakulta informačních technologií České vysoké.
Jazyk C A0B36PRI - PROGRAMOVÁNÍ Část II.
C – procedury Mgr. Lenka Švancarová.
VÝVOJ PODNIKOVÝCH APLIKACÍ NA PLATFORMĚ JAVA - CVIČENÍ
NEÚPLNÁ PODMÍNKA V JAVĚ úkol 1_26. ZADÁNÍ Napište zdrojový kód k zadanému vývojovému diagramu.
ZADÁNÍ Sestavte program, který vytiskne n hvězdiček.
PŘÍKAZ for úkol 1_47.
NEÚPLNÁ PODMÍNKA V JAVĚ úkol 1_25. ZADÁNÍ Sestavte program, který po načtení čísla z klávesnice vypočítá jeho absolutní hodnotu a vytiskne ji na obrazovku.
PJV16 1 Dokumentace Tvorba dokumentace byla vždy útrpnou záležitostí neboť: programátoři ji krajně neradi dělají - a pokud - tak až nakonec, nebývala žádná.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_033.ICT.34 Tvorba webových stránek – MS Visual Studio.
NetBeans Plugin.  Echo2 web framework (Ajax, Java)  NetBeans IDE (modularita, Swing designer)  Vizuální design uživatelského rozhraní (WYSIWYG)  Drag.
konfigurace tisku účetní pásky
Počítače a programování 2
Y36PJC Programování v jazyce C/C++
Spuštění programu ve windows
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
JavaFX Tools Michal Škvor Software Developer SUN Microsystems 1.
VÝVOJ PODNIKOVÝCH APLIKACÍ NA PLATFORMĚ JAVA - CVIČENÍ
Instalace MS Dynamics NAV 5.0
VY_32_INOVACE_06_16_spouštění programů
Kofigurace & napájení Windows
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o., Orlová-Lutyně
Transkript prezentace:

Instalace Javy ( pro Windows ) Uložte si na svůj disk JDK 8 a NetBeans 8.0.1 download dle výběru: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk-netbeans-jsp-142931.html - akceptujte licenci, - vyberte vhodný typ ( typicky jdk-8u20-nb-8_0_1-windows-i586.exe ), - stáhněte, - spusťte tuto instalaci, se vším nejspíš souhlaste, registrace netřeba, - JDK se instaluje typicky na C:\Program Files\jdk1.8.0_05, - NetBeans se instaluje typicky na C:\Program Files\NetBeans 8.0.1, - ikona NetBeans se vytvoří automaticky na ploše. C00

Spuštění NetBeans a programu 1. Spusťte NetBeans pomocí ikony anebo z: C:\Program Files\NetBeans 8.0\bin\netbeans.exe 2. V liště NetBeans: Tools -> Java Platforms -> zkontrolujte zda: - připojení ukazuje na JDK1.8 ( Default ) - ve složce Javadoc se nalézá odkaz na on-line dokumentaci: http://docs.oracle.com/javase/8/docs/api/ Dá se stáhnout také jako soubor jdk-8u20-docs-all.zip http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/documentation/jdk8- doc-downloads-2133158.html a uvést zde. 3. Vytvořte projekt a v něm program: File -> New Project -> zvolte Categories: Java a Projects: Java Class Library -> Next -> Finish Objeví se okénko editoru. Do třídy napište: public static void main(String[ ] args) { System.out.println("Ahoj"); } 4. Spusťte program: Na okénku editoru, pravé tlačítko myši -> Run File. Objeví se okénko Output a v něm řádka Ahoj . C00

Jen pro pokročilé Instalace C/C++ v NetBeans ( Windows 32 ) NetBeans IDE částečně podporuje práce i v dalších jazycích, leč nedodává příslušné nástroje jako kompilátory, knihovny atd. Postup: V liště NetBeans: Tools -> Plugins v Downloaded aktivujte a zkontrolujte v Installed, že jsou Active. Též to lze učinit na Start Page: Install Plugins 2. Návod pro konfiguraci: http://www.netbeans.org/community/releases/68/cpp-setup-instructions.html Stáhněte z http://www.cygwin.com/ -> Install or update now ! pak soubor setup.exe a spusťte ho. Buďte připojeni k Internetu ! Na disku C vznikne adresář cygwin. V liště NetBeans: Tools -> Options -> C/C++ -> Build Tools -> Add zaveďte Cygwin do Tool Collection a dále zajistěte reference postupně: C:\cygwin\bin, C:\cygwin\bin\gcc.exe, C:\cygwin\bin\g++.exe, prázdný, C:\cygwin\bin\as.exe, C:\cygwin\bin\make.exe, C:\cygwin\bin\gdb.exe. C00

Jen pro pokročilé Spuštění C/C++ v NetBeans V hlavní liště File -> New Project -> C/C++ a C/C++ Application -> Next zvolte C nebo C++ , Create Main File, Set as Main Project -> Finish Tak získáte funkci main, upravte třeba na: #include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main( int argc, char ** argv ) { printf( "%d \n“ , 666 ); return ( EXIT_SUCCESS ); } Spusťte buď ze jména projektu -> Run anebo, je-li projekt hlavní, zeleným trojúhelníkem či F6 C00