Za ÚSpěchy PolaBí si mohou sami

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Zelené stezky Greenways
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
SOUČASNÝ STAV DESTINAČNÍHO MANAGEMENTU V ČESKU
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Prezentace turistické oblasti
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
POZNÁMKA: Pokud chcete změnit obrázek na tomto snímku, vyberte obrázek a odstraňte ho. Potom klikněte na ikonu Obrázek v zástupném textu a vložte vlastní.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Marketingové prostředí obce
Regionální konference v MSK
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Venkovská turistika podnikatelské minimum
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
SWOT analýza David Kobza. Co analyzujeme S trenghts – silné stránky W eaknesses – slabé stránky O pportunities – příležitosti T hreats – hrozby  vnitřní.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
1 Neziskové organizace Neziskovky jsou nedělitelnou součástí občanské společnosti a jako takové mají nezastupitelnou roli v rozvoji demokracie a řešení.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Programy regionálního a municipálního rozvoje Mgr. Oldřich Hájek.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Strategie.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
turistická oblast v srdci Čech
Strategie regionu, obce
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Kategorizace organizací destinačního managementu
Závěrečná konference projektu
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ekonomika malých a středních podniků
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Transkript prezentace:

Za ÚSpěchy PolaBí si mohou sami

„Ustrašený“ začátek

PÍŠE se rok 2004

PÍŠE se rok 2004

SOUČASNOST

Historický zlom v roce 1999 – Strategie Cestovního ruchu Nymburska Zpracovatel: okresní úřad Nymburk Vyprovokování diskuse nad rozvojem cestovního ruchu Hledání řešení Narození koordinátora – Pavel Hlaváč

Rozvojová strategie Definice území Komunikace   Programy rozvoje cestovního ruchu   Profesionalizace řízení a organizace (destinační management)     Turistické produkty.   Měření   Cílený marketing   Domácí cestovní ruch Jakost

2005 - Narození Zlatého pruhu Polabí

Kvantifikovatelné výsledky 102 partnerů řada ocenění (k deseti) hnědé cedule v terénu (desítky) vydané tiskoviny (desítky tisíc) aktivní expozice na výstavách a veletrzích (desítky) členství ve sdruženích, komisích, pracovních skupinách (desítky)

Odborná veřejnost respektuje Zlatý pruh Polabí o.p.s. Globální Výsledek Odborná veřejnost respektuje Zlatý pruh Polabí o.p.s. Laická veřejnost ví a zná, co je v Polabí

OCR – Zlatý pruh Polabí, O.p.s. Odlišuje se Vznikla z iniciativy podnikatelských subjektů Sprinter v marketingových aktivitách Spolupráce s ostatními regiony a oblastmi v prosazování zájmů DM Pozitivní vztah a spolupráce se samosprávami měst a obcí Bariéra Současný postoj Středočeského kraje k DM a CR

Problémy k řešení Často realizovaná náplň činnosti: strategie rozvoje, vize, akční plán, opatření, marketingová strategie – podíl na tvorbě posilování image, tiskoviny, internet, výstava a veletrhy, členství v profesních svazech… shromažďuje informace o turistickém potenciálu regionu, zajišťuje jejich průběžnou aktualizaci koordinuje činnosti turistických informačních center zajišťuje fundraising rozvojových projektů, lidských zdrojů, kvality aj. (dotace, granty apod.) analyzuje současnou situaci a identifikuje faktory rozvoje cestovního ruchu (analýza vnitřních podmínek - silné a slabé stránky a vnějšího okolí - příležitosti a ohrožení regionu, segmentace trhu, výběr cílových segmentů, aktivizace marketingového mixu vzhledem k vybraným segmentům) sleduje rozvoj cestovního ruchu a jeho dopad na region (analýza trhu, potřeb a požadavků návštěvníků, pozitivní i negativní dopady rozvoje cestovního ruchu) 19.2.2018 Ing. Petr Kratochvíl

Problémy k řešení Téměř nerealizovaná náplň činnosti: aktivizuje dobrovolníky a nevládní organizace ke spolupráci podporuje a zabezpečuje vzdělávání v oblasti cestovního ruchu podporuje výchovu místních obyvatel k cestovnímu ruchu iniciuje rozvoj suprastruktury a infrastruktury cestovního ruchu v souladu s potřebami a požadavky trhu zabezpečuje optimalizaci vlivů cestovního ruchu na region v zájmu zajištění udržitelné rovnováhy mezi ekonomickým užitkem a sociálně-kulturními náklady a náklady na životní prostředí podporuje maximalizaci uspokojení potřeb a požadavků návštěvníků regionu (výzkum a prezentace výsledků) podílí se na maximalizaci multiplikačního efektu cestovního ruchu v regionu vytváří, spravuje a naplňuje regionální fond cestovního ruchu 19.2.2018 Ing. Petr Kratochvíl

Problémy k řešení vytváří strategie v oblasti turistických produktů s ohledem na vybrané cílové segmenty a podporu jejich vzniku, podílí se na jejich zpracování uskutečňuje návštěvnický management stanovuje únosné zatížení území regionu pomocí indikátorů udržitelného rozvoje cestovního ruchu připravuje scénář krizového managementu (pro případ živelních pohrom, útoků teroristů apod.) koordinuje spolupráci subjektů cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru v rámci regionu zabezpečuje optimalizaci vlivů cestovního ruchu na region v zájmu zajištění udržitelné rovnováhy mezi ekonomickým užitkem a sociálně-kulturními náklady a náklady na životní prostředí podporuje maximalizaci uspokojení potřeb a požadavků návštěvníků regionu (výzkum a prezentace výsledků) podporuje zavádění moderních technologií do praxe 19.2.2018 Ing. Petr Kratochvíl

Je ještě nějaká bariéra pro další rozvoj ? Zlatý pruh Polabí plní základní funkce OCR získává si stále větší důvěru co řekne, to plní není rozhazovačná hledá cesty k překonávání překážek překonává překážky Největší bariéra – rozklad zevnitř - je pro něj neznámým pojem.

Vinš a poděkování na závěr Gratuluji Zlatému pruhu Polabí, o.p.s., při příležitosti pátého roku jeho oficiální činnosti, k dosaženým úspěchům. Děkuji za možnost spolupráce s ním a děkuji za poznatky, které jsem od něho za tuto dobu získal. Děkuji Pavlovi Hlaváčovi za jeho zarputilost ve prospěch Polabí a za zpětnou vazbu na mé názory. Přeji Zlatému pruhu Polabí, o.p.s. klid na dlouhodobou práci.

Děkuji za pozornost Ing. Petr Kratochvíl tel.: 725 138 822, 281 931 401 mail: p.kratoch@volny.cz 19.2.2018 Ing. Petr Kratochvíl