Zaměstnání členů rodiny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

Kde najdete informace o volných pracovních místech?
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_11
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
SITUACE NA TRHU PRÁCE Ing. Denisa Klingerová, Lucie Persichová
Nezaměstnaný…. Bihal.
Jak se uplatnit na trhu práce
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Představujeme službu Samepage
Průběh projektu SLIC 2012 Co jsme se dozvěděli? Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 PhDr. Ludmila Kožená SZÚ.
Jak vést diskuzi Zásady – rady - nebezpečí Výhody diskuze Společné dopracování se výsledku Společné dopracování se výsledku Odstranění pochybností a.
Využij všechny dostupné informace. Nikdy nevíš, co se může cestou přihodit.
YOUTHPASS Pas mládeže Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro dobrovolníky)
Jak vyjednávat o smlouvě a honoráři I. pro společnost JTP Roman Čiviš, A TREND.
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
Plnění zákonných povinností zaměstnavatele
RVP A ŠVP V PRÁCI UČITELE T AK ŠEL ČAS KURIKULÁRNÍ REFORMY Dějství první: bouřlivá 90. léta Dějství druhé: Bílá kniha (2001) Dějství třetí:
1 Týmová práce TYMP 1/ C1 Význam týmové práce. Tým a skupina. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Jak efektivně komunikovat s klientem?
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
Interviewing = Pohovor s klientem NKPD Lucia Madleňáková.
První zaměstnání Petr Machala.
Zpravodajská licence, par. 12 Občanského zákoníku Fyzická osoba má právo na ochranu projevů osobní povahy, proto mohou být použity nebo pořízeny jen se.
MOŽNOSTI INTERVENCE – SEKTY
Nový pracovní řád pro naše zaměstnance
Webové stránky AVL Webové stránky AVL www. avlcr.ic.cz www. avlcr.ic.cz.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Obecně Mgr. Lucia Rentková
Personální strategie mezinárodní firmy
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
MEZIGENERAČNÍ PŘEDÁVÁNÍ FIREM BŘEZEN 2016  JAN NAJMAN (ADVOKÁT)  HANA DAENHARDTOVÁ (DAŇOVÁ PORADKYNĚ, AUDITORKA)
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Budování užitečného webu - nezbytná výbava městských webů. Ing. Radovan Necid starosta.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Stránka 1, © Vema, a. s. Personální portál a hodnocení zaměstnanců Jaroslav Šmarda.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
ZOBRAZIT TENTO SNÍMEK:
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Komunikace při přijímacím řízení a v pracovním týmu
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Šikanován/Obtěžován vedoucím
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Nezaměstnaný…. Bihal.
GDPR General Data Protection Regulation
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Práva dítěte Výchova k občanství
Prezentace obchodního plánu
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
kvalitní zákaznický servis
Prezentační a komunikační dovednosti
Název společnosti Obchodní plán.
Prezentace obchodního plánu
Transkript prezentace:

Zaměstnání členů rodiny

Zaměstnání členů rodiny: Shrnutí případu Karen je nová zaměstnankyně na oddělení komunikací a marketingu. Pracuje se Scottem, vedoucím komunikací, a zbytkem týmu jen pár měsíců. Není tak zkušená jako většina ostatních členů týmu, ale pracuje tvrdě a je velmi kreativní. Od té doby, co se přidala k týmu, Scott Karen neformálně školil. Během jedné jejich poslední konverzace, Scott zjistil, že je Karen snacha vedoucího oddělení komunikací a marketingu.

Zaměstnání členů rodiny: Začátek diskuse Jaké jsou, v této situaci, povinnosti: Scotta? Vedoucího oddělení komunikací? Ostatních zaměstnanců oddělení komunikací? Jaké jsou možné problémy a důsledky Karenina osobního vztahu? Byly by okolnosti jiné, kdyby: Byl tchán Karen vedoucím jiného oddělení? Byl vztah Karen byl vztahem neteř/strýc? Věděl tým komunikací o tomto vztahu před jejím přijímacím pohovorem? Karen nepodávala ve své práci odpovídající výkon?

Zaměstnání členů rodiny: Pokyny Zaměstnanec by nikdy neměl zaměstnat, vést nebo mít vliv v rámci společnosti na člena rodiny nebo osobu s blízkým osobním vztahem bez předchozího schválení výslovně vydaného vedením Tyca. Předcházejte jakémukoliv vztahu nebo aktivitě, která by mohla ovlivnit váš nezávislý úsudek, nebo která by byla zdánlivě v rozporu se zájmy Tyca. Oslovte kontaktní osoby uvedené ve zdrojích Mluvení otevřeně v oddělení průvodce, pokud máte nějaké dotazy.

Zaměstnání členů rodiny: Ponaučení Ve společnosti Tyco věříme, že zodpovědné hlášení problémů a komunikace jsou klíčem k předcházení střetu zájmů. Je důležité, aby každé rozhodnutí a každé jednání vycházelo z potřeb společnosti – ne z osobních zájmů nebo vztahů. Podstatné je, abychom předcházeli i jen náznakům střetu zájmů. Pokud byste někdy byli v pozici, kde byste mohli mít vliv na zaměstnání nebo povýšení příbuzného nebo blízkého přítele, musíte vztah zveřejnit pomocí vhodných zpravodajských kanálů a promluvit si s nadřízeným nebo s někým z personálního oddělení.

Vyslovení pochybnosti Je důležité zachovávat naše základní hodnoty a dobrou pověst. Pokud jste svědky činnosti ze které nemáte dobrý pocit nebo vám připadá nevhodná, můžete svou pochybnost vznést několika různými způsoby. Jsou to: Nadřízení Zaměstnanci oddělení lidských zdrojů (HR) Právní oddělení Kancelář ombudsmana nebo LINKA Pochyb (ConcernLINE) Webové stránky Vital Tyco Concerns* (www.vitaltycoconcerns.com) *POZNÁMKA: Zaměstnanci ve Francii, Belgii, Německu a Španělsku by přes ConcernLINE (LINKAPochyb) nebo přes webové stránky Vital Tyco Concerns měli hlásit pouze pochybnosti související s finančními otázkami.