Obnovitelné zdroje energie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Př.5.10-Energie v životním prostředí-prezentace
Advertisements

ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Z obnovitelných zdrojů
Fyzika Ekologie ©2008 (PowerPoint) Petra Křenová, Jirka Juřena a Lukáš Gottwald™
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
PŘÍRODNÍ ZDROJE V EVROPĚ
Anna Šimonová. Těžba uhlí již od r Vyrábí zhruba polovinu celkové elektrické energie na území ČR Staré technologie – vysoké procento znečišťování.
Sluneční elektrárna.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ALTERNATIVNÍ ZDROJE ENERGIE
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nevyčerpatelnými a obnovitelnými.
Alternativní zdroje energie
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.71 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Registrační číslo projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Větrná energie.
Sluneční elektrárny.
ZDROJE ENERGIE Chemie 9. ročník
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Martin VRZALA. * Energetika * Primární energetické zdroje * Obnovitelné energetické zdroje.
Energetika.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Výukový.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Společenské a hospodářské prostředí
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_251_Průmyslová odvětví AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Digitální učební materiál
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
Fotovoltaická elektrárna 650 kWp, Business Park Benátky
Energetika, těžký průmysl Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Větrná elektrárna Autoři: Jakub Vlasák Jiří Folta Nabídka pro ministerstvo průmyslu.
Přírodní zdroje Česka Anotace
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Odvětví průmyslu Česka
Alternativní Zdroje Energie Autoři: Jiří Preclík Pavel Kopáček Emil Pišta : VII. D třída: VII. D.
Těžký průmysl Energetika.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Výroba a přenos elektrické energie Číslo DUM: III/2/FY/2/2/17 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
VY_32_INOVACE_CH.8.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název materiálu: VY_32_INOVACE_CH.8.A.15_FOSILNÍ PALIVA Název:
Obnovitelné zdroje energie. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Nevyčerpatelné energetické zdroje Zbožíznalství 1. ročník.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
VY_32_INOVACE_ CESTA ENERGIE Mgr. Irena Škantová Environmentální výchova listopad ročník Hra je určena pro pochopení významu, využití.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie II. Alternativní zdroje 1/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
VY__III/2__INOVACE __215 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 7. – 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Palivoenergetické suroviny
Suroviny a plodiny pro textilní průmysl
Socioekonomická geografie, hospodářské sektory
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc
Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk Lecián Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOUNY, PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_18_TYPY.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
Surovinové zdroje České republiky VY_32_Inovace_09KR-7
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ELEKTRÁRNY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Krajina – vymezení pojmu, typy krajin
Elektřina VY_32_INOVACE_05-36 Ročník: IX. r. Vzdělávací oblast:
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
VY_32_INOVACE_109_Fyzika_elektrárny_II
Transkript prezentace:

Obnovitelné zdroje energie Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm Projekt Sedmikráska CZ.1.07/1.4.00/21.3812 Obnovitelné zdroje energie Autor: Mgr. Jolana Sobotková Vytvořeno: květen 2014 Název: VY_32 _INOVACE_Z_10_Člověk, jeho činnost a vliv na krajinu_8 8. - 9. ročník

Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma vzdělávacího materiálu:   Zeměpis, Socioekonomická geografie, Průmysl, Výroba energie, Obnovitelné zdroje Metodický list, anotace:  Prezentace přibližuje názorně jednotlivé obnovitelné zdroje pro výrobu elektrické energie.

Obnovitelné zdroje energie Obnovitelné zdroje energie jsou ty, které se samy nebo za přispění člověka dovedou obnovovat a poskytovat energii opakovaně. Víte, co znamenají pojmy eolický, solární, fotovoltaický, geotermální, biomasa?

Vzhledem k tomu, že neobnovitelné zdroje nejsou nevyčerpatelné, nabývají obnovitelné zdroje stále většího významu Výroba energie za jejich pomoci je z velké míry ekologická, nenechávají za sebou žádné negativní vlivy na životní prostředí Nevýhodou některých je náročnost výstavby elektráren

Energie větru Energie větru využívá přeměnu pohybové energie větru na elektrickou Budovat se dají v lokalitách, kde je předpoklad pravidelného působení větru Velmi často je lze najít v moři v pobřežních oblastech (Dánsko, Nizozemí, Francie, USA Diskutované nevýhody: hlučnost, vliv na ptáky a zvěř, příjem signálu http://www.cez.cz/cs/vyroba-elektriny/obnovitelne-zdroje/vitr/flash-model-jak-funguje-vetrna-elektrarna.html

Energie Slunce Patří k nejčistším a nejšetrnějším způsobům získávání energie Využívá se buď přímé přeměny světla na elektrony anebo přeměny tepla na el. energii. Používají se fotovoltaické články nebo sluneční sběrače Diskutované problémy: co s opotřebenými články, zábor úrodné půdy

Energie vody Vodní energii lze využívat více způsoby - výstavba přehradních nádrží na řekách - přečerpávací elektrárny - přílivové a příbojové elektrárny - umělé ostrovy Pohybová energie vody se mění na elektrickou energii

Zdroje: MISS.HYPER. wikimedia.commons [online]. [cit. 30.9.2014]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/Wind_farm#mediaviewer/File:Scrobysands04.11.2005.b.jpg THETDOG. wikimedia.commons [online]. [cit. 30.9.2014]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Webberville_Solar_Farm_Near_Austin_Texas_from_the_Air.JPG?uselang=p PABLOD.FIORE. wikimedia.commons [online]. [cit. 30.9.2014]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/Dam#mediaviewer/File:Blas_Brisoli_Dam.jpg BLUESY.PETE. wikimedia.commons [online]. [cit. 30.9.2014]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/Dam#mediaviewer/File:Chine-0852.JPG CHINTOHERE. wikimedia.commons [online]. [cit. 30.9.2014]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/Dam#mediaviewer/File:Srisailam-dam-with-gates-open-2.jpg