KNIHOVNA UNIVERZITNÍHO KAMPUSU MU Kamenice 5, Brno

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seriály v Souborném katalogu ČR Olomouc, 21. září 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Nakládání s písemnými dokumenty a datovými zprávami a skartační řízení
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, 30. a 31. říjen 2013 Bibliotheca academica 2013 Nová témata – nové výzvy.
Získávání primárních dokumentů * Mgr. Miluše Mírková Univerzitní knihovna ZČU URL:
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Mgr. Jarmila Krkošková Knihovnické a informační služby Univerzitní knihovny Ostravské univerzity v Ostravě
Ústřední knihovna. Dílčí knihovny. Další služby Ústřední knihovny
Univerzitní knihovna Západočeské univerzity v Plzni.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
E-PK aktuální stav služeb DDS Markéta Hlasivcová Zuzana Švastová ÚIV - NPKK.
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Knihovna střední průmyslové školy chemické Stav knihovny Masarykovy střední školy chemické v Praze 1 Umístění Umístění: větší kabinet (českého jazyka)
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Porada pracovníků dílčích knihoven kateder fakult ČVUT
Činnost oddělení Zásobování
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Základní dokumenty knihovny Zřizovatel knihovny: právní subjekt – obec – schvaluje zastupitelstvo jako organizační složku obce nebo je knihovna součástí.
Novostavba NK z hlediska provozu Bohdana Stoklasová ředitelka Novodobých fondů a služeb.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Statistické výkazy Ivo Brožek.
Archivnictví a spisová služba
Souborné katalogy Meziknihovní služba Úkol. Typy katalogů podle: druhu dokumentů –katalog monografií, periodik, hudebnin dosah působnosti –regionální,
Informační výchova online Ústřední knihovna PřF MU
Aplikace teorie information commons v Ústřední knihovně Přírodovědecké fakulty MU Klub vysokoškolských knihovníků SKIP Zdeňka Dohnálková Prosinec 2006.
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
Marketingová strategie veřejné a univerzitní knihovny
Květen 2004Architektura knihoven1 Moravská zemská knihovna v Brně.
Ing Jiří Krump, UOOU, náměstek předsedy pro ekonomiku a provoz
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Vstup Knihovny univerzitního kampusu MU do systému měření výkonu BIX Zdeňka Dohnálková Knihovna univerzitního kampusu MU, Brno Pro Klub vysokoškolských.
Informace o propojení služeb Souborný katalog ČR a Virtuální polytechnická knihovna informace o propojení služeb Mgr. Marcela Ouzká oddělení meziknihovních.
Jana Holá Informační zdroje Jana Holá
Akademická pracoviště a Ústřední knihovna FF MU Jednání o krátkodobé i dlouhodobé spolupráci a perspektivě.
Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie.
, MU Brno Informační fond Organizace KF Prováděcí vyhláška č. 88/2002.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU Bc. Radmila Kouřilová.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Vědecká knihovna UJEP Prezentace Vědecká knihovna.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU Celkové výsledky 2015.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Knihovnické systémy. Knihovnické systémy Kombinovaná forma výuky PhDr. Miloslava Faitová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni tel.
Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy
Informace o propojení MVS Souborný katalog ČR a Virtuální polytechnická knihovna informace o propojení MVS Mgr. Marcela Ouzká oddělení meziknihovních služeb,
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Problémy výpůjčního protokolu v „nejlepší knihovně na světě“
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
Technické zázemí Univerzitní knihovny ZČU V Plzni
e-PK aktuální stav služeb DDS
Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information
7 let po „velkém třesku“ aneb kam jsme došli, kudy dál a s kým
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Historické fondy VKOL - ukázky
Ústavu botaniky a zoologie
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
Informační zdroje v přírodních vědách
Seriály v Souborném katalogu ČR
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU
Seminář pro dílčí knihovníky ústavů fakult MENDELU
Transkript prezentace:

KNIHOVNA UNIVERZITNÍHO KAMPUSU MU Kamenice 5, 625 00 Brno INTEGRACE DÍLČÍCH KNIHOVEN LF DO KNIHOVNY UNIVERZITNÍHO KAMPUSU Mgr. Zdeňka Dohnálková Mgr. Jiří Kratochvíl Jarmila Trnavská Bohumila Grégrová dohnalko@ukb.muni.cz kratec@ukb.muni.cz jtrnav@ukb.muni.cz bgregr@ukb.muni.cz 549 49 3520 549 49 3710 549 49 7818 549 49 3721

KUK - STUDOVNY 560 studijních míst (cca 90 s PC) dvě studovny s volným výběrem 4225 bm polic, využito 32 % Oborové členění fondu 1. studovna = obory vyučované LF 2. studovna = obory vyučované PřF (biologie, chemie) a FSpS

SIGNOVÁNÍ VE VOLNÉM VÝBĚRU

KUK – SKLADY dvě místnosti podzemních skladů 5432 bm pro časopisy, využito 38 % 3146 bm pro knihy, využito 11 %

PROČ INTEGROVAT? zpřístupnění dokumentů v elektronickém katalogu zjednodušení správy části nebo celého fondu DK aktualizovaný přehled o majetku LF

POSTUP INTEGRACE ÚKOLY DÍLČÍCH KNIHOVEN DK se rozhodne, zdali integruje celý fond nebo jeho část Domluva DK a KUK na termínu předání Do data stěhování DK rozdělí fond na část k předání do KUK, na část, která zůstává v DK, a na část k odpisu sepíše v souladu s pokyny KUK seznam předávaných dokumentů do KUK a seznam odpisů (souvisí s evidencí majetku LF) uloží dokumenty do přepravek (zvlášť dokumenty k odpisu, zvlášť časopisy a zvlášť monografie předávané do KUK) domluví s LF odvoz předávaných a odepsaných fondů do KUK předá náležitou dokumentaci k fondu (viz dále)

POSTUP INTEGRACE ÚKOLY KUK převezme fondy DK v seznamu předaných dokumentů označí převzaté tituly v přírůstkových seznamech KUK označí převzaté tituly zkatalogizuje převzaté fondy zajistí administrativní kroky související s odpisy ochrání fondy před zcizením a poškozením zpřístupní fondy v souladu s dispozičními požadavky pracoviště

PŘEDÁNÍ CELÉHO FONDU DK předá veškerou dokumentaci k fondu Přírůstkové a úbytkové seznamy Evidenční lístky časopisů Vyplněné výpůjční lístky Kontakt na osobu, která na pracovišti vedla DK Dlouhodobé výpůjčky Dispoziční právo – má zaměstnanec LF z předávajícího pracoviště Výpůjčka na 5 let, po uplynutí doby lze prodloužit opět na 5 let Povinnost poskytnout vypůjčený dokument pro potřeby MVS (meziknihovní výpůjční služby)

PŘEDÁNÍ ČÁSTI FONDU ADMINISTRATIVNÍ ÚKONY EVIDENČNÍ ÚKONY DK ve svém přírůstkovém seznamu vyznačí předání dokumentu do KUK (provede na základě seznamu předaných dokumentů) DK v přírůstkovém seznamu vyznačí vyřazení dokumentu z fondu (provede na základě kopie seznamu odpisů) KUK vyznačí v seznamu předaných dokumentů převzaté tituly a seznam předá zpět do DK EVIDENČNÍ ÚKONY DK umožní rekatalogizaci dokumentů v DK (viz dále) KUK provede rekatalogizaci fondů

REKATALOGIZACE FONDŮ ÚKOLY DK ÚKOL KUK hradit mzdu rekatalogizátorovi zajistit rekatalogizátorovi místo výkonu práce zajistit operativní soustředění vypůjčených fondů k rekatalogizaci ÚKOL KUK zajistit technické vybavení rekatalogizátora hradit mzdu rekatalogizátorovi metodické vedení rekatalogizace

SEZNAM PŘEDANÝCH KNIH NEBO ODEPSANÝCH KNIH

KONTAKTNÍ ÚDAJE JSME TU PRO VÁS, PIŠTE, VOLEJTE, PTEJTE SE PLÁNY S PŘEDÁNÍM METODICKÁ POMOC A TERMÍNY PŘEDÁNÍ ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Mgr. Zdeňka Dohnálková Jarmila Trnavská Tel.: 549 49 3520 Tel.: 549 49 7818 E-mail: dohnalko@ukb.muni.cz jtrnav@ukb.muni.cz Mgr. Jiří Kratochvíl Bohumila Grégrová Tel.: 549 49 3710 Tel.: 549 49 3721 E-mail: kratec@ukb.muni.cz bgregr@ukb.muni.cz Více informací viz www.ukb.muni.cz/kuk - Dílčí knihovny JSME TU PRO VÁS, PIŠTE, VOLEJTE, PTEJTE SE