VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Živočichové lesů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.24
Advertisements

Lesní obratlovci – savci
Volně žijící zvířata-I savci
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Veverka obecná Autoři:Barbora Pešičková Iveta Hejnová.
Lasicovité šelmy.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Savci lesa šelmy.
Živočichové našich polí Savci 4. ročník
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Čeleď: Šelmy lasicovité
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
KUNOVITÉ ŠELMY.
ŽIVOČICHOVÉ NAŠICH LESŮ
ŽIVOČICHOVÉ NAŠICH LESŮ
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
POZNÁVAČKA Živočichové EKOSYSTÉM LES 4. třída.
Savci.
Živočichové žijící v lese – doplňování, poznávání
CZ.1.07/1.4.00/
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: září 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: září 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
LESNÍ SAVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt.
ZVÍŘATA V LESE – SRNEC OBECNÝ VY_32_INOVACE_09_SRNEC_OBECNÝ Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.8 Ekosystém les Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo projektu:
VY_32_INOVACE_16 Zvířata v lese. 4. ročník. Jméno:
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
TEST - SPOLEČENSTVO LES
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Zoologie bezobratlých a obratlovců
VŽDY KDYŽ CHCETE ZOBRAZIT OBRÁZKY KLIKNĚTE NA ŽLUTÝ RÁMEČEK
VEVERKA OBECNÁ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
VY_32_INOVACE_15_Kočka domácí
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Živočichové v lese.
Přírodověda pro 4.ročník
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název projektu: Živá příroda ve škole
Ekosystém les Živočichové
Lesní zvířata.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Zvířata v Lese –test savci 2 autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_PŘÍRODOPIS
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Zvířata v lese - liška obecná autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
VY_32_INOVACE_04_Rozmanitost přírody-lesy v ČR
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Základní škola a mateřská škola Bukovec
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
19 savci v lese VY_32_INOVACE_19
Živočichové v lese 3. ročník.
Autor: Mgr. Eva Procházková
LES Zvířata Prase divoké je všežravec má jemný čich a přizpůsobený rypák k rytí v zemi živí se lesními plody, kořínky, plži samice (bachyně) se stará.
Přírodověda Podnebné pásy ( Mírný pás )
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Hrabová, okres Šumperk, příspěvková organizace AUTOR: Eva Vysoudilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese TEMA: Přírodověda pro 4. a 5. ročník – II. část ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2151

ANOTACE Savci v lese – srnec, jelen, prase, veverka, liška, kuna, jezevec. Určeno pro práci na interaktivní tabuli. Vypracováno dne 5. 2. 2013

Srnec obecný Samice se nazývá Poznáme ji podle toho, že je celý rok bez Mládě je Srnci a srny se živí ožírají také a Jsou to tedy http://cs.wikipedia.org/wiki/Srnec_obecn%C3%BD srna. parohů. srnče. pupeny stromů mladé větve. trávou, býložravci.

podhorských lesnatých Jelen evropský Žije zejména v oblastech. Samice se nazývá a mládě Jelen je než srnec a má také mohutnější Živí se a mladými keřů a stromů. Je to http://cs.wikipedia.org/wiki/Jelen_evropsk%C3%BD podhorských lesnatých kolouch. laň parohy statnější bylinami větvičkami býložravec.

Prase divoké Žije především v hlubokých a vlhkých listnatých Statné tělo má pokryté černohnědou štětinatou Má mohutné které používá spolu s rypákem k rozrývání V půdě hledá drobné a hmyz a sbírá plody a Je to http://cs.wikipedia.org/wiki/Prase_divok%C3%A9 lesích. srstí. zuby, půdy. živočichy všežravec. dubu buku.

Veverka obecná Je velmi obratná, rychle šplhá po Pomáhají jí v tom ostré a huňatý kterým udržuje při skocích ze stromu na strom. Je to který si na zimu dělá Živí se semeny a plody a někdy také vybírá i z ptačích hnízd. http://cs.wikipedia.org/wiki/Veverka_obecn%C3%A1 kmenech stromů. drápy ocas, rovnováhu hlodavec, zásoby. stromů, houbami vejce mláďata

Liška obecná Žije v lesích na i Vyhrabává si s několika východy. Je to noční Loví drobná ale nepohrdne ani lesními a ptačími Je to POZOR! Lišky se snadno nakazí která se může dál přenést i na jiné živočichy. http://cs.wikipedia.org/wiki/Li%C5%A1ka_obecn%C3%A1_(%C5%A1elma) horách nížinách. noru šelma. zvířata, plody, semeny vejci. všežravec. vzteklinou,

Kuna lesní Je velká asi jako ale štíhlejší. Má srst a na krku skvrnu. Je to která loví většinou stejné živočichy jako Je http://cs.wikipedia.org/wiki/Kuna_lesn%C3%AD kočka, hnědou žlutou šelma, večer liška. všežravec.

Jezevec lesní Je šelma se tělem pokrytým srstí. Srst na hlavě je s černým pruhem přes Vyhrabává si hlubokou s mnoha chodbami, kde přespává velkou část Loví v Požírá http://cs.wikipedia.org/wiki/Jezevec_lesn%C3%AD zavalitým šedou bílá oči. noru zimy. noci.

CITACE Obrázky – www.office.com