Představení OS GeoInfoStrategie při CAGI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Knižní písmo se vyvíjí od doby vynálezu knihtisku
Advertisements

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
Od Setkání 2012 po Setkání 2013 SETKÁNÍ GEODETŮ 6. až
PREZENTUJÍCÍ JDTMK Jednotná digitální technická mapa kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Únor 2008.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Setkání uživatelů GEPRO & Atlas, 21. říjen 2014, Praha, hotel Olšanka
ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010.
D ATOVÉ MODELY Ing. Jiří Šilhán. D ATABÁZOVÉ SYSTÉMY Patří vedle textových editorů a tabulkových kalkulátorů k nejrozšířenějším představitelům programového.
STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO ZDENĚK ZAJÍČEK. STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO MUSÍME MÍT VIZI, JAK MÁ MĚSTO VYPADAT MUSÍME VĚDĚT, ŽE VE MĚSTĚ „ŽIJÍ“ ÚŘADY, FIRMY.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/ Projekt je finančně podpořen.
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Typografická a estetická pravidla úpravy dokumentů
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jednotná digitální technická mapa studie proveditelnosti
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Tvoříme prezentace v programu PowerPoint 2007
INFORMATIKA 7 Velikost a styl písma III2 - I7- 15.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Portál Jednotné digitální technické mapy
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Výzkum uplatnění dat laserového skenování v katastru nemovitostí
WORD 2010 Karta Domů, skupina Písmo. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Windows 7 Popis a ovládání Plocha II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
Eva Kubátová, Ministerstvo vnitra, koordinátorka projektu
TEXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA ) Michalík Martin 4.A.
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Název maturitní práce Jméno autora práce, ročník Jméno vedoucího a oponenta Logo školy.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Demus dokumentace a evidence muzejních sbírek Představení modulu Demus01 Archeologie Užší autorský tým Pavlína Kalábková, Pavla Jankovičová, Zdeněk Lenhart.
Vítejte na setkání partnerů digitálních technických map krajů Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Podpora krajského akčního plánování
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Lhůta pro pořízení územní studie
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Průměrné ceny dopravní a technické infrastruktury odbor regionální politiky oddělení regionálních agend duben 2017.
Vysoká škola Technická a Ekonomická v Českých Budějovicích
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
NÁZEV PŘÍSPĚVKU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Analýza potřeb v území.
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané projekty tvorby národních prostorových a datových infrastruktur Ministerstvo vnitra Lukáš Klučka 1.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Analýza využití GIT na ORP a OPOÚ v kraji Vysočina
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Akční plán GISTR na jaře 2016 OS GeoInfoStrategie.
Územně analytické podklady
DTM Kraje Vysočina.
Transkript prezentace:

Představení OS GeoInfoStrategie při CAGI Jiří Bradáč

Shrnutí historie Milníky GeoInfoStrategie Historie OS GeoInfoStrategie 17.4.2001 Shrnutí historie Milníky GeoInfoStrategie 2014 04: schválení GeoInfoStrategie 2015 07: schválení Akčního plánu (AP GISTR) 2016 12: schválení Aktualizovaného akčního plánu (AAP GISTR) Historie OS GeoInfoStrategie 2016 01: vznik 2016: aktivity vůči MV ICT Unii spolu s ICTU vůči ČÚZK Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více lidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce.

Zásadní části GeoInfoStratgie 17.4.2001 Zásadní části GeoInfoStratgie NaSaPO – Národní sada prostorových objektů NIPPI – Národní infrastruktura pro prostorové informace NGP – Národní geoportál Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více lidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce.

17.4.2001 Konceptuální schema Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více lidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce.

DKM a DTM odděleně … DJ # DF DKM = DJ DTM = DF 17.4.2001 Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více lidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. … DJ # DF

DKM a DTM odděleně … DJ # DF DKM = DJ DTM = DF 17.4.2001 Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více lidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. … DJ # DF

transformace „DKM na DTM“? : (nejen) pro agendy VS zcela vyloučeno 17.4.2001 DKM a DTM sjednoceně DKM = DJ DTM = DF DJ & DF „napasování“ DJ na DF? To si nikdo nedovolí, protože „katastr je samozřejmě svatý“ transformace „DKM na DTM“? : (nejen) pro agendy VS zcela vyloučeno

DKM a DTM odděleně … DJ # DF DKM = DJ DTM = DF 17.4.2001 Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více lidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. … DJ # DF

17.4.2001 DKM a DTM sjednoceně DKM = DJ DTM = DF DJ & DF Napasování DF na DJ? Proč by to kdokoli dělal, zejména když má „katastrálku o mnoho metrů vedle“ (a zaměření DF si musel samozřejmě zaplatit) transformace „DTM na DKM“? : proč by to někdo dělal zejména v oblastech „2880“

Cíl: oba stavy měřeny současně… 17.4.2001 Cíl: oba stavy měřeny současně… + = + = Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více lidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. … a pak je mohu oddělit: DJ&DF -> DJ + DF

… které není možné korektně řešit při nesouladu DJ a DF 17.4.2001 Příklady úloh VS agendy stavební řízení digitální zpracování ÚPD majetkové a pasportní úlohy … veškeré prostorové analýzy přes jaké pozemky vedou tyto inženýrské sítě jaké limity v území se vztahují k této parcele Velikost písma lze měnit podle zaplněnosti stránky – velikosti uvedené ve vzoru jsou minimální doporučené. Bude-li stránka zaplněna méně, je vhodné text písma úměrně zvětšit. Obsahuje-li prezentace více lidů s různou zaplněností stránek, je možné pro každý slide použít jinou velikost písma – nedoporučuji u nadpisů. Prvotním cílem musí být vždy čitelnost a srozumitelnost sdělení na každé jednotlivé stránce. … které není možné korektně řešit při nesouladu DJ a DF

Děkuji za pozornost