Bc. Procházka Tomáš Bc. Kintr David

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odraz světla na rozhraní dvou optických prostředí
Advertisements

Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Statistiky Tutorial 10. února 2013.
ROVNOMĚRNÝ POHYB PO KRUŽNICI dostředivé zrychlení.
NÁTEPNÍ MĚŘÍCÍ SYSTÉM T. Ibr, J. Vnouček, H. Freml.
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
Elektrický proud Podmínky používání prezentace
Systémy tisku CTP a CTF semestrální práce
Elektrotechnika Automatizační technika
HELPDESK Pomoc uživatelům s jejich IT problémy a zefektivnění práce servisních techniků.
Snímače síly a zrychlení
Skener.
Druhy teploměrů Prezentace do fyziky.
BEZDRÁTOVÉ MYŠI VYPRACOVALA: Naděžda Pištěková AKADEMICKÝ ROK: 2008/2009.
FMVD I - cvičení č.2 Měření vlhkosti dřeva a vlivu na hustotu.
Tomáš Jeřábek, Praha UK PedF KITTV, 2013
Elektronické dálkoměry
Úvod do používání digitálního fotoaparátu
Digitální projektory. LCD (Liquid Crystal Display) DLP (Digital Light Processing)
Inerciální měřící systémy
ROZDĚLENÍ POČÍTAČŮ Podle výkonu I. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
PC Vstupní periferie.
Akcelerometry měří zrychlení, tj
Elektrotechnika Automatizační technika
Copyright © 2011, atlantis CF-AX2. Copyright © 2011, atlantis V režimu notebooku je zařízení určeno řídicím pracovníkům v terénu, kteří potřebují psát.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Lokační a identifikační technologie David Bauer. GPS Global Positioning Systém lze určit polohu(i na několik cm) a přesný čas 24 družic (životnost 10let)
Rower Expert Weba Sport und Med Artikel Gmbh A – 1210 Wien.
Poděkování: Tato experimentální úloha vznikla za podpory Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu: „Modernizace výukových postupů a zvýšení.
SOUVISLOST KMITAVÉHO POHYBU S ROVNOMĚRNÝM POHYBEM PO KRUŽNICI
Vstup Vstup do internetového bankovnictví je zabezpečen Klientským číslem a kódem PIN. Tyto údaje obdržíte v aktivačním balíčku k internetovému bankovnictví.
Optický kabel (fiber optic cable)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Monitory Plazma – OLED - SED
Víte proč?.
Ústav technických zařízení budov MĚŘENÍ A REGULACE Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2003/
Výpočet denního energetického výdeje
Poděkování: Tato experimentální úloha vznikla za podpory Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu: „Modernizace výukových postupů a zvýšení.
Městská cyklonavigace Filip Šamánek Petr Kalivoda.
Fotografování (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
D OPPLERŮV JEV Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Navigační systémy Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel.
Současné technologie využívané pro monitoring pohybové aktivity Antropomotorika Martina Dvořáčková np 2003 Eliška Olbrechtová Podzim 2015 Kateřina Řezníčková.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní proud Předmět: Teorie dopravy Ing. František Lachnit, Ph.D.
Současné technologie využívané pro monitoring pohybové aktivity Lucie Eckeltová Kateřina Jakubcová Brno 2015.
Elektrické měřící přístroje VY_32_INOVACE_Tomalova_ Osciloskopy_mereni Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Postup při uveřejňování smluv prostřednictvím formuláře
Mobilní telefon pro seniory
Smartphone aplikace využitelné v oblasti pohybové aktivity a sportovního výkonu Marek Balon
VY_32_INOVACE_ Snímače zrychlení
Smartwatch Hrabětová Karolína.
PC Vstupní periferie.
Základy elektrotechniky Elektromagnetická indukce
MĚŘENÍ VIBRACÍ NA TRUBKOVÉM SVAZKU, ZPRACOVÁNÍ A UCHOVÁVÁNÍ DAT
Smartphone aplikace využitelné v oblasti pohybové aktivity
SVĚTLOMĚRNÉ PŘÍSTROJE
Monitoring a diagnostika kvantity a kvality pohybové aktivity
Digitální měřící přístroje
Senzory pro EZS.
Projekt Solární náramek
Laserové skenování 3D záznam tvarů objektů dopadem laserového paprsku na předmět a detekce odraženého záření – intenzita a směr, složení obrazu z velkého.
LCD monitor Nikola Kodetová\1.L.
Bazální metabolismus Výpočet denního energetického výdeje
Regresní analýza výsledkem regresní analýzy je matematický model vztahu mezi dvěma nebo více proměnnými snažíme se z jedné proměnné nebo lineární kombinace.
Fitness náramky Tadeáš Kundera,
Využití moderních technologií při tréninku a hodnocení sportovních aktivit Štěpán Koukal
POLOVODIČE SVĚT ELEKTRONIKY.
Ultrazvuk cév, rychlost pulzové vlny
Mobilní ústředna pro Liberecký kraj
S aplikacemi na výlet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Transkript prezentace:

Bc. Procházka Tomáš Bc. Kintr David Fitness náramky Bc. Procházka Tomáš Bc. Kintr David

Fitness náramky Fitness náramek je chytré zařízení, které monitoruje každodenní pohybovou aktivitu. Nejčastěji je to počet kroků, spálených kalorií a záznam spánkové aktivity. Propojí se přes Bluetooth s chytrým telefonem a v příslušné aplikaci zobrazuje denní statistiky. Levnější modely plní funkci krokoměru, snímají aktivitu uživatele po celý den a v aplikaci telefonu ji vyhodnotí formou statistik a grafů. Přidanou hodnotou je výpočet spálených kalorií, upozornění při dosažení cíle a sledování kvality spánku Dražší modely nabízejí pokročilé funkce jako záznam trasy či měření tepové frekvence. 

Je to tedy zařízení, který pomocí akcelerometru a gyroskopu změří vaše kroky. Dále díky nastavení dat o vás (váha, výška, věk, délka kroku) v mobilní aplikaci spočítá podle vámi zdolané vzdálenosti i spálené kalorie. Akcelerometr Akcelerometr je (součástka) určená k měření zrychlení. Je navržena tak, aby při změně z konstantní nebo z nulové rychlosti zaznamenal tuto změnu. Při změně dochází k vibracím spojených s tímto pohybem. Akcelerometr využívá mikroskopické krystaly, na kterých se při působení vibrací generuje napětí odpovídající určitému zrychlení. Jedná se o tzv. piezoelektrický jev. Pomocí tohoto jevu lze určit směr gravitace a tedy i natočení přístroje.

Gyroskop Slouží podobně jako akcelerometr k tomu, aby určoval naklonění a natočení zařízení. Co však tyto dva druhy odlišuje je fakt, že akcelerometr měří zrychlení, zatímco gyroskop úhlovou rychlost. Je proto výhodné použít jejich kombinaci. Akcelerometr určí směr, kterým se mobilní telefon pohybuje pouze ve dvou osách. Rozpoznání pohybu i ve třetí ose zajišťuje gyroskop. Můžeme tak přesněji určit skutečný pohyb zařízení v prostoru.

Měření tepové frekvence Pomocí techniky nepřímého měření srdečního tepu Zařízení na své spodní straně obsahuje osvitové diody, jež pomocí metody PPG (fotopletysmografie) prosvětlí pokožku vaší ruky. Na základě intenzity odráženého světla, které se mění tak, jak se mění prokrvení tkáně vedle umístěný fotoelektrický senzor spočítá tepovou frekvenci.

Analýza spánku Náramky dokáží měřit i kvalitu vašeho spánku Informují o tom, jak kvalitní byl spánek a jak dlouho trval Některé modely umožňují tzv. chytré buzení- Náramek vás ve vámi zvoleném časovém rozpětí vzbudí Náramek vás probudí v době, kdy je spánek nejslabším

Fitness náramky bez displeje Nižší cena Nižší váha Kompaktnější rozměry Delší výdrž baterie- Například náramek Moow now vydrží až půl roku (obsahuje knoflíkovou baterii) Většina umí vibrovat a k tomu rozblikat své implementované diody Například barvou blikání diod lze poznat, zda vám někdo volá nebo vám došla sms

Fitness náramky s displejem Zobrazují základní informace o zdolané vzdálenosti, počtu kroků či spálených kaloriích Zobrazí kdo vám volá nebo posílá sms Lepší náramky dokážou i zobrazit sms či e-mail. Dokážou také přijímat informace z aplikací třetích stran (viber, facebook apod.) Například náramek ALIGATOR i-gotU Smart Q62 nabízí měření UV záření.

Mobilní aplikace K většině náramků je od výrobce dodávána vlastní aplikace, některé se však umí spárovat i s jinými fitness aplikacemi (Runtastic, Runkeeper) Vedle aplikace mají některé modely i webové rozhraní, ke kterému se přihlásíte odkudkoliv. Do aplikace je třeba zadat základní data z kterých jsou vypočítávány další údaje Náramky bez snímače tepu zjišťují kalorie pouze z rychlosti vašeho pohybu a vámi zadaných dat (oproti smartphonu jsou přesnější) Motivují k pohybu, srovnávají, informují o zlepšení atd.

Nejoblíbenější kousky v ČR 3. Xiaomi Mi Band

2. FitBit Charge 2

1. Xiaomi Mi Band 2

(Ne)Výhody Cena Výdrž baterie Funkce Přesnost měření Vzhled

Děkujeme za Váš čas a pozornost