III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 08_ Rozmanitost přírody Domácí zvířata (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA. Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
Bažant obecný (Phasianus colchicus)
JARO Eva Řičářová ZŠ Křížanská
Hospodářsky významné ryby a ptáci.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA – 2. ROČNÍK
ŽIVOČICHOVÉ.
Hospodářská zvířata.
VY_32_INOVACE_35_ Prvouka 3.ročník Živočichové 2.
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … PTÁCI VY_32_INOVACE_10.
Hospodářská domácí zvířata – ptáci
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Hospodářská zvířata Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Veronika Kloučková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Hospodářská domácí zvířata – ptáci – pracovní list
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Brabcová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA V ČR.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lada Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:Člověk a jeho svět Ročník:2. Název učiva:Ptáci stálí, tažní a domácí Prezentace určena k výkladu učiva Autor:Mgr. Veronika.
Název materiálu: VY_ , sada č.1, 04 Houby Zařazení: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor:Jana Fabiánková Škola:ZŠ Hrubčice,
PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Irena Pohořalá Název:VY_32_INOVACE_09_PTÁCI II. Téma: Ptáci.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Napište do rámečků názvy mláďat. hříbě kotě sele štěně jehně kůzle.
Pes domácí Pes Fena Štěně Pes štěká: „Haf, haf.“ Hlídá, pomáhá, zachraňuje, vyhledává, bývá přítelem a společníkem.
Domácí zvířata a jejich mláďata VY_32_INOVACE_12_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako opakování učiva o zvířatech. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Ekosystém okolí lidských obydlí Hospodářská zvířata
BAŽANT OBECNÝ.
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS
VY_32_INOVACE_07 07 Domácí ptáci autor: Mgr. Jana Kobylková
Stromy a rostliny v lese Zařazení: Autor: Jana Fabiánková Škola:
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Charakteristika a dělení drůbeže
Č. DUMu VY_32_INOVACE_02_12_Zvířata
Potravní vazby Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.04 Domácí ptáci.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_36_ Domácí zvířata
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VY_52_INOVACE_07_ Hospodářská zvířata
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.04 Domácí ptáci.
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
Autor: Mgr. Irena Pohořalá Název:VY_32_INOVACE_11_PTÁCI III.
Název materiálu: VY_ , sada č.1, 08 Na louce Zařazení:
Hospodářská zvířata.
TÉMA: Ptáci stěhovaví a zdomácnělí
EKOSYSTÉM OKOLÍ LIDSKÝCH OBYDLÍ
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
ŽIVOČICHOVÉ Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Název materiálu: VY_32 074 114, sada č.1,02 Domácí ptáci Zařazení: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT Autor: Jana Fabiánková Škola: ZŠ Hrubčice, příspěvková organizace, Hrubčice č.37 Tematický okruh, předmět: Prvouka - JARO Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina: 7 – 9 let Časová náročnost: 20 minut Anotace: Tento materiál slouží jako prezentace nově probíraného učiva, nebo ho lze využít v rámci opakování. Inovace – interaktivní způsob učení

Domácí ptáci

Kur domácí Samec kura domácího je kohout, samice je slepice. Mládě se nazývá kuře. Kur domácí se chová hlavně pro vejce a maso. Na venkově se chovají slepice v menším množství v kurníku. Ve velkém množství se slepice často chovají v drůbežárnách. Kur domácí se živí trávou, semeny, zrním, hmyzem a červy. Potravu si často také vyhrabává ve městě.

kohout slepice kuře

Kachna domácí Samec je kačer, samice se nazývá kachna, mládě je kachně. Kachny chováme pro maso a peří. Živí se drobnými vodními rostlinami a živočichy. Zajímavostí jsou drobné zoubky na zobáku, kterými cedí vodu a zachycují potravu.

kačer kachna kachně

Husa domácí Samice se nazývá husa, samec je houser. Mláďata jsou housata. Husa je větší než kachna a je většinou bílá. Chováme ji pro maso, sádlo a pro hebké peří, které se využívá pro plnění polštářů a přikrývek. Živí se hlavně trávou.

houser husa house

Krocan domácí Samec se nazývá krocan, samice je krůta a jejich mládě je krůtě. Krocan patří k největším druhům drůbeže. Chová se pro maso. Živí se domácí trávou, semeny, zrním, hmyzem a červy.

krůta krocan krůtě

Holub domácí Samec se nazývá holub, samice je holubice a mládě je holoubě. Dříve chovali lidé holuby pro maso. Jako obydlí jim lidé stavěli holubníky. Holubi se v minulosti využívali také jako poštovní ptáci k doručování zpráv. Dnes se chovají hlavně pro okrasu. Živí se zrním.

holub holubice holoubě

Zdroje dostupné z : http://www.dreamstime.com/stock-image-stock-image-birds-home-sweet-home-birdhouse-image14507561 http://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0706/husa-domaci http://www.cschdz.cz/drubez/gallery.html http://www.asistentka.cz/node/9402 http://pod-poklickou.gastronews.cz/krocani-a-kruty-vanoce-jsou-tu http://skvelydomov.blogspot.cz/ http://masek.fotostranky.net/zvirata/displayimage.php?album=10&pos=7 http://www.novemestonm.cz/modules/fotogalerie/fotka.html?fotka=319 http://lucka345.blog.cz/0906/spojene-hospodarstvi http://chrammwild.wordpress.com/2011/11/05/a-z-feral-pigeon/ http://www.ua.all.biz/cs/g1018604/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Kachna_divok%C3%A1 http://www.chaircoversoflansing.com/Doves/Doves.html http://www.krutifarma.cz/ http://cdadafoto.webzdarma.cz/zver_husy_kachny_domaci.htm http://achatina.snailworld.eu/alba/album.php?id=57