Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslovky DRUHY ČÍSLOVEK
Advertisements

Elektronická učebnice - I
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?.
Vypracovala: Mgr. Silvie Reitharová
ČÍSLOVKY Český jazyk - 8. ročník ( základní seznámení )
BĚŽÍ, BĚŽÍ, NEPOLEŽÍ, NEMÁ VŮZ ANI SÁNĚ, PŘECE NIKDY NEUSTANE.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_26_CJL_M Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Co víme o číslovkách.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_10 Název materiálu: Vyjadřování věku a udávání času Tematická oblast: Angličtina 1. ročník – strojírenské.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKYJAZYK_02
ČÍSLOVKY Mgr. Michal Oblouk.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_04.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ČÍSLOVKY.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj
Druhy číslovek VY_32_INOVACE_135 pro 5. ročník ZŠ
Číslo v digitálním archivu školy
Číslovky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 20123Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Číslovky.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Mgr. Michal Oblouk. slova číselného významu, vyjadřují počet, pořadí, množství druhů, násobenost a kolikrát se něco vyskytuje rozlišujeme číslovky: 1)URČITÉ.
Číslovky.
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy číslovek, žáci si.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_491_Druhy číslovek AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.05 Anotace: Prezentace je zaměřena na číslovky a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní číslovek ve.
ČAS – TIME (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá + minuty)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Číslovky.
ČÍSLOVKY Druhy číslovek a jejich užití 6. ročník.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_Čj8-číslovky.
Šest čtyři pět tři osm deset sedm devět dvě jedna.
Š ABLONA : ICT ČJ Č ÍSLOVKY 5.R. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková.
ČÍSLOVKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ČAS – TIME (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá + minuty)
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Číslovky s obrázky I Autor obrázků © Tomasz Nogol souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník ČÍSLOVKY Co už známe Pokud v závodě předběhneš závodníka na druhém místě, na jakém místě.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Linda Tůmová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ČJ_18 TÉMA:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová V3 V4 V1 V2 V5 V6 VZOREC SOUVĚTÍ když ani ale a nebo že.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 6 - číslovky Mluvnice pro 2. ročník 2. ročník Srpen 2012.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová SKLOŇOVÁNÍ ČÍSLOVEK.
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_199_ ĆÍSLOVKY
Číslovky Bc. K. Matějková.
DRUHY ČÍSLOVEK Tvarosloví
Český jazyk – 3.ročník, Číslovky
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
Anglický jazyk – cvičení na podporu konverzace
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marie Vališová Číslo
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_07_CISLOVKY Název materiálu: Číslovky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ČÍSLOVKY Vyjadřují množství čtyři (koně), tři (mušketýři) pořadí
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C56Čj6_Číslovky
ČÍSLOVKY - DRUHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
VY_32_INOVACE_Kup_II_01 KOLIK JE HODIN?
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 5 8 Í S L O V K Y Č 23 098 Autor: Mgr. Martina Durinová

DOPLŇ DO NÁZVŮ KNIH A POHÁDEK ČÍSLOVKY Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk CO UŽ UMÍME DOPLŇ DO NÁZVŮ KNIH A POHÁDEK ČÍSLOVKY O ________________ MĚSÍČKÁCH O ________________ PŘADLENÁCH __________________ KRKAVCŮ __________________ POHÁDEK __________________ ROKY PRÁZDNIN SNĚHURKA A ___________ TRPASLÍKŮ NAPIŠ POD OBRÁZEK SLOVEM KOLIK JE HODIN, PODTRHNI ČÍSLOVKY __________________________________________________________

ČÍSLOVKY MŮŽEME ROZDĚLIT DO NĚKOLIKA SKUPIN Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk NOVÁ LÁTKA ČÍSLOVKY MŮŽEME ROZDĚLIT DO NĚKOLIKA SKUPIN URČITÉ ZÁKLADNÍ KOLIK? jeden, sto, tisíc málo, mnoho NEURČITÉ URČITÉ ŘADOVÉ KOLIKÁTÝ? první, druhý,stý několikátý NEURČITÉ URČITÉ DRUHOVÉ KOLIKERÝ? jedny, dvoje několikerý NEURČITÉ URČITÉ dvakrát,stokrát několikrát NÁSOBNÉ KOLIKRÁT? KOLIKANÁSOBNÝ? NEURČITÉ

DOPLŇ VHODNÝ DRUH ČÍSLOVKY DO TABULKY Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk PROCVIČUJEME DOPLŇ VHODNÝ DRUH ČÍSLOVKY DO TABULKY ZÁKLADNÍ jedna několik ŘADOVÉ desátý DRUHOVÉ patery NÁSOBNÉ stokrát

V TEXTU PODTRHNĚTE ČERVENĚ ČÍSLOVKY URČITÉ A MODŘE ČÍSLOVKY NEURČITÉ Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk PROCVIČUJEME V TEXTU PODTRHNĚTE ČERVENĚ ČÍSLOVKY URČITÉ A MODŘE ČÍSLOVKY NEURČITÉ Duha Několikrát jsem pozorovala na obloze krásný úkaz. Drobně pršelo, dešťových kapek sice nebylo mnoho, ale proti dešťové cloně současně svítilo sluníčko, a tak se vytvořila duha. Je to důsledek dvojího lomu slunečního paprsku, který prochází dešťovou kapkou o průměru asi dva milimetry, a navíc ještě druhého odrazu na jejím vnitřním okraji. Jednotlivé barvy duhy procházejí pod různými úhly: fialová pod úhlem jedenačtyřicet stupňů, červená pod úhlem čtyřicet pět stupňů. Ostatní barvy jsou mezi nimi.

… nemá všech pět pohromadě … … má šestý smysl … … je v sedmém nebi … Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk PROCVIČUJEME VYSVĚTLETE, CO ZNAMENAJÍ TATO RČENÍ V KAŽDÉM RČENÍ VYHLEDEJTE ČÍSLOVKU A URČETE, O JAKÝ JDE DRUH … má obě ruce levé … … je podruhé narozený … … je páté kolo u vozu … … nemá všech pět pohromadě … … má šestý smysl … … je v sedmém nebi … … má devět životů … … dvakrát měř, jednou řež … VYBERTE SI VE SKUPINĚ JEDNO RČENÍ A ZTVÁRNĚTE HO PANTOMIMICKY

Za pět minut třičtvrtě na jedenáct. Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Please, what time is it? Prosím, kolik je hodin? Za pět minut tři hodiny. Půl šesté Osm hodin a deset minut. Za pět minut třičtvrtě na jedenáct. It´s five to three. It´s half past five. It´s ten past eight. It´s twenty to eleven. the third 1 x 10 2 x 10 3 x 10 1x - once 2x – twice 3x – three times the second the first

PROCVIČUJEME DOMÁCÍ ÚKOL Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk PROCVIČUJEME DOMÁCÍ ÚKOL VYMYSLETE PŘÍBĚH, POVÍDKU, ČI POHÁDKU KRITÉRIA: 1. TEXT MUSÍ OBSAHOVAT VŠECHNY DRUHY URČITÝCH ČÍSLOVEK 2. TEXT MUSÍ OBSAHOVAT NEJMÉNĚ DVĚ ČÍSLOVKY NEURČITÉ 3. TEXT SE MUSÍ SKLÁDAT NEJMÉNĚ Z DESETI VĚT 4. TEXT MUSÍ OBSAHOVAT NEJMÉNĚ TŘI SOUVĚTÍ 5. TEXT MUSÍ BÝT NAPSÁN PSACÍM PÍSMEM, BEZ GRAMATICKÝCH CHYB

POUŽITÉ ZDROJE http://office.microsoft.com/cs-cz Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk POUŽITÉ ZDROJE http://office.microsoft.com/cs-cz Marie Polnická - Slovní druhy (NOVÁ ŠKOLA 2000) ISBN 80-85607-13-1 Jiřina Polanská - Cvičebnice ČJ ( FORTUNA) ISBN: 80-7168-815-0