Jaroslav Kudr pro OATGM

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rychlejší ovládání počítače
Advertisements

Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Prostředí tabulkového kalkulátoru, základní operace Vypracoval : Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky.
Přednáška 11 Jiří Šebesta
Semestrální práce KIV/PT Martin Kales Hana Hůlová.
Představení ovládacího software GSM Ultimate Remoter.
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Ing.Josef Veselý Označení šablony a vzdělávací sady viz.rozpis.
Ing. Josef Veselý Označení šablony a vzdělávací sady viz.rozpis.
Podmíněné vykonávání a rozvětvení. Co je to? Podmíněné vykonávání = nechceme provést všechny příkazy, chceme určité části kódu něčím podmínit Rozvětvení.
C# - Exceptions (výjimky)
C# - pointery Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
C# - prvky UI – vlastnosti a události Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Standardní knihovní funkce pro vstup a výstup 12 Verze
C# - předávání parametrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ADO.NET – Transakce Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Tvorba uživatelských formulářů
C# - Generic Collections Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Práce s operačním systémem
2 UDÁLOSTI ONMOUSEOVER, ONMOUSEOUT Odkaz Událost je část kódu vyvolana za určité (uživatelem vyvolané) situace (kliknutí myší, přejetím kurzorem myši,
Vývoj Android Aplikace
ADO.NET – Objekt DataSet (offline scenář) Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vytvoření hypertextového odkazu
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Hladiny – základy práce Zoner Callisto
ADO.NET – object Connection Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Word – obrázek v textu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ PROCEDURY BEZ PARAMETRŮ – EUKLEIDŮV ALGORITMUS Vytvořila: RNDr. Ivanka Dvořáčková Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko,
Úvod do programování2 Vyučující: Mgr. Vítězslav Jersák Web: xjv.webnode.cz.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
JavaScript úvod. Jazyky webového vývojáře Dynamická stránka  aktivně mění svůj obsah v reakci na činnost uživatele  zpracování na straně serveru (PHP,
ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ CYKLUS S PŘEDEM DANÝM POČTEM OPAKOVÁNÍ – SOUČIN POMOCÍ SOUČTU Vytvořila: RNDr. Ivanka Dvořáčková Gymnázium K. V. Raise,
Martina Braunerová.  Trénovat řadu kompetencí z oblasti algoritmizace (oddálení vykonání příkazu, ladění programu, dekompozice problému…)  Naučit.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_033.ICT.34 Tvorba webových stránek – MS Visual Studio.
Programování mikropočítačů Práce s PLC Foxtrot. PLC Foxtrot na učebně Pří PLC Foxtrot Tlačítkové panely pro ovládání digitálních vstupů Sedmisegmentovka.
WINDOWS Základní popis a údržba operačních systémů.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Intents – Interní Intent demo
PRVNÍ Projekt, struktura projektu
Algoritmizace a programování
Internet - historie.
C# konzole – Vstup a výstup
Jaroslav Kudr pro OATGM
Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM
Metody OnResume a OnPause
Jaroslav Kudr pro OATGM
RadioGroup, RadioButton DEMo
Jaroslav Kudr pro OATGM
Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Jaroslav Kudr pro OATGM
Jaroslav Kudr pro OATGM
Oncreate, SaveInstancestate - demo
Resources-multijazykové prostředí
Shrnutí lifecycle metody demo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Jaroslav Kudr pro OATGM
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Resources (úvod, demo vložení obrázku do aktivity)
Jaroslav Kudr pro OATGM
LINEAR LAYOUT – orientation DEMO
Jaroslav Kudr pro OATGM
Transkript prezentace:

Jaroslav Kudr pro OATGM Button demo Jaroslav Kudr pro OATGM

úKOL Naučit uživatele pracovat s tlačítkem.

DEMO_1 Práce s událostí stisk tlačítka. Každé tlačítko má svoji metodu. Vytvořte nový projekt: Solution name: Working_with_tools Project name: BUTTON_DEMO_1

STEP 1 Vytvořte layout aplikace na plochu vložte dvě tlačítka a jeden TextView a nastavte názvy a ID prvků podle obrázku:

Step 2 Doplňte kód metod ve třídě Main, který se postará o vytvoření ovládacích prvků v RAM paměti počítače. Prvky budou vizuálně propojeny s Layoutem aplikace a Layout bude načten v metodě OnCreate(). Pozn.: V následujících příkladech budeme tuto část vynechávat!

Step 3 Doplňte kód metod

STEP 4

Závěr Co znamená řádek: btnPlus.Click += delegate… btnMinus.Click += BtnMinus_Click; Co je to událost – EVENT ? – Handler události. Z programování nastudujte problematiku delegátů ! += znamená že do dynamické struktury seznamu delegátů jsou přidány dané delegáty

DEMO_2 Práce s událostí stisk tlačítka. Tlačítka volají stejnou metodu. Vytvořte nový projekt: Solution name: Working_with_tools Project name: BUTTON_DEMO_2

STEP 1 Projekt bude mít stejný layout jako DEMO_1

STEP 2 Kód aplikace:

Step 3