ENERGIE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Solární systémy pro aktivní topení
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Tepelné čerpadlo 3.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Trvale udržitelný rozvoj v dopravě
Představení společnosti Současnost a perspektivy Severní.
Internetový portál Ing. Bronislav Bechník, Ph.D. odborný garant oboru Obnovitelná energie a úspory energie
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.71 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Energetická (ne)bezpečnost. Spotřeba energie (od 17. století, podle zdrojů) „Fotosyntetický limit“ se uplatňoval po naprostou většinu historie. Dnešní.
Globální environmentální problémy (stručný přehled vybraných témat)
Přírodní katastrofy.
Úspora elektrické energie
Inovace systémů vytápění Možnosti úspor při vytápění a přípravě teplé vody TRONIC CONTROL® s.r.o. Ing. Vít Mráz.
Výukový materiál zpracovaný v rámci "EU peníze školám" Projekt: Škola pro život Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: C.
Chytré sítě Smart grids.
Přístup města Zlína k OZE Ing. Zdeněk Urbanovský, Magistrát města Zlína.
Chov zvířat a ekonomika Transformační změny Současný stav.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Populační problém Vypracovali:Adam Páv,Marek Nedvídek.
Ohrožování základních složek biosféry
Obnovitelné a Alternativní zdroje energie
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
ÚVOD OD ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I
Společnost Skanska je tu pro vás
Světová ekonomikaOPF1 SVĚTOVÁ EKONOMIKA 10. Světová ekonomikaOPF2 1)Tendence a problémy 2)Možnosti růstu 3)Bludný kruh chudoby 4)Růstové strategie 5)Příklad.
Akční plán města Hlinska Ing. Michal Rohlena 5. konference K126 – Udržitelnost ve výstavbě
Přírodní katastrofy Některé přírodní procesy probíhají tak rychle a intenzivně, že způsobují velké materiální škody a zanechávají po sobě oběti na životech.
 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu III. Fáze EU-ETS Pavel Gebauer © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Jihozápadní Asie Ekonomická charakteristika zemí
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
PRESENTACE 20.říjen, 2010 Ing. Karel ROJKO.
Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá. Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 –
1 Tvůrci energetické politiky ? Hodnocení variant - ukazatele Vychází se z tzv. analýzy životního cyklu LCA, to je přístup zohledňující náročnost na zajištění.
Chytré sítě Smart grids.
Využití energie Slunce
Vývoj trhu s pevnou biomasou Ing. Jan Habart, Ph. D. CZ Biom, předseda.
(Staro)nová role venkova a zemědělství. Budoucnost venkova x rezortismus Tradice a potenciál zemědělství Land - und Energiewirt.
GLOBÁLNÍ ZMĚNY Skleníkový efekt a globální oteplování Kyselý déšť
Dotační projekty Vysokého Mýta
1 Aktuální hrozby pro 21.století a ochrana obyvatelstva.
PRODUKTY BIOSUNTEC – DOTACE NZÚ SAMOSTATNÝ OHŘEV VODY FOTOVOLTAIKOU I. (VEŠKERÉ CENY U VŠECH PŘÍKLADŮ JSOU VČETNĚ DPH) INSTALOVANÝ VÝKON:1,5 kW.
Centrum energeticky efektivních budov.  Díky nejnovějším trendům ohledně snižování energetické spotřeby budov, ať již z legislativních důvodů, ekonomických.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Martin Sedlák, ředitel AliES 29. února Zvonečník, Praha.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Globální problémy a globální změny Tematická oblast:Ekologie Ročník:1. Číslo.
ZEMĚDĚLSTVÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět 8.ROČNÍK.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Energetické přeměny Zbožíznalství 1. ročník Energetické přeměny - energii z přírodních zdrojů je nutné přeměnit na formy vhodnější pro dopravu i k použití.
ADAPTACE NA DOPADY ZMĚNY KLIMATU V SÍDLECH: TYPY OPATŘENÍ A JEJICH PŘÍKLADY Adam Emmer, Marie Hubatová, David Vačkář Centrum výzkumu globální změny AV.
Globální problémy – úvod. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Jaderná zařízení a jejich dopad na okolní prostředí
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Budoucnost zemědělství a výživy v rozvojových zemích
Energetická (ne)bezpečnost
Operační program životní prostředí
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Toky energií v přírodě a v člověkem ovlivněné krajině, efektivní využití energie Kristina Zindulková, 2016.
Environmentální problémy
Transkript prezentace:

ENERGIE

http://www. energetickakoncepce http://www.energetickakoncepce.cz/pripominka/chybi-podpora-obnovitelnych-zdroju-energie

Zelená úsporám Investice do úspor se vyplatí každému z nás. Každá domácnost by mohla ušetřit tisíce korun ročně za energie díky zatepleným budovám, úsporným spotřebičům a autům s úspornými motory. Stát však energetické úspory podporovat nehodlá.

Solární elektrárny? Řešení nebo „problém“? velké solární elektrárny stavěné na polích v letech 2009 a 2010 je možné označit za „tunel“. Jedná se o důsledek dalšího velkého selhání současné vládní a legislativní garnitury. Malé střešní instalace o desítkách kW instalovaného výkonu naopak přinášejí pracovní příležitosti malým firmám a místním řemeslníkům, většina energie se spotřebuje v místě. http://fyzmatik.pise.cz/img/146349.jpg

Jak se přizpůsobit nedostatku energie http://permaculturenews.org/2014/06/09/ david-holmgren-nicole-foss-speaking-tour-strategies-changing-economy-survive-thrive/

KOLAPSY a poučení z nich Ztráta zdroje ropy po rozpadu SSSR – 1991 měla velký dopad na 2 země: Severní Koreu a Kubu

Vystaveny nahle změně maji komplexni systemy tendenci se hroutit. Severní Korea - Průmyslová země závislá na ropě (z Číny jen za tvrdou měnu) 1995 a 1996: záplavy – eroze půdy, zničení infrastruktury, hydroelektráren, dolů Zastaralá infrastruktura 1997: velké sucho a vlna tsunami. (Nedostatek energetickych zdrojů znemožnil připravu na tyto katastrofy a způsoboval problémy při obnově). Spalování biomasy – odlesnění – další záplavy Krizi prohloubilo snížení importu zrní z Číny (800 tis tun na 300 tis tun) Moderní zemědělství závislé na ropě (hnojiva, stroje, doprava) zkolabovalo Vystaveny nahle změně maji komplexni systemy tendenci se hroutit. Výsledkem cca 3 mil. mrtvých hladem Kuba . Průmyslová země závislá na importu včetně ropy (Hlavním vývozním artiklem cukr) Teplejší klima- lepší předpoklady pro zemědělství Menší hustota obyvatel Rozvinutý výzkum ekologického zemědělství Připravené sociální programy Decentralizované zemědělství (400ha max – cca 67 ha) Hladomoru zabránil lístkový systém Menši farmy je jednodušši řidit a jsou mnohem vhodnějši pro udržitelne zemědělstvi Městské zemědělství – 50% potravin v Havaně/ 1000m2/os půdy ležící ladem biodiverzita neni jenom strategii uchovani, ale strategii vynosu

http://www.oilcrisis.com/laherrere/aspoParis.pdf

Řešením je změna uvažování! „Nemůžeme řešit problémy stejným způsobem myšlení, kterým jsem je vytvořili.“ (Albert Einstein) → prostor pro uplatnění filosofie permakultury • Začít musíme u sebe! • Větší osobní zodpovědnost. • Podpora soběstačnosti a místních zdrojů → tvorba přírodních zahrad, „jedlých“ balkonů apod.

Držím palce !!!!