Popis, charakteristika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Literatura/Dante - Peklo
Advertisements

Popis budovy / místnosti
Komunikace – telefonování
Studentská inovace praxí
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Český jazyk a literatura
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_362_Slohové postupy AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.12 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu statického a dynamického. Vzdělávací.
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_O8_CJL_M Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Druhy přísudku Český jazyk 2. stupeň ZŠ
CHARAKTERISTIKA znaky.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.14 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici povídek a románů, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími.
VY_22_INOVACE_12 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. Family. Names 2. březen 2011Mgr. Kateřina Šujanová 2. ročník.
FÁZE NÁCVIKU SLOHOVÉHO PROJEVU
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
Větné členy PŘÍSUDEK.
MODERAČNÍ TECHNIKY brainstorming brainwriting free-wheeling
ICT ČJ procvičování učiva 4. a 5.ročník
PŘÍSUDEK Mgr. Michal Oblouk.
69.1 Stavba věty jednoduché, základní skladební dvojice
Čím chci být Zpracovala: Mgr
Slohové postupy.
R. U. R. Karel Čapek. K AREL Č APEK představitel demokratické prózy autor románů, povídek a divadelních her autor utopických děl - varování před následky.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Jan Neruda Povídky malostranské Pojďme se společně podívat do 19. století... 0:00 - 0:40 s.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_13_20 Název materiáluSloh-Charakteristika.
Přísudek a podmět Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Povídka, pověst, pohádka, bajka Ověřeno: 5. ročník, V. třída Cílová skupina: žák základní školy praktické.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Jitka Bradáčová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ Čj.7.Bra.16 _popis_umeleckeho_dila.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková MAPA PŘÍBĚHU KDO ? KDE ? JAK ? KDY ? PROČ ? S KÝM ? CO ? KAM ?
Využití obrazového materiálu v hodinách Čj „Učit se znamená objevovat to, co už víš. Konat znamená demonstrovat, že to víš. Učit druhé znamená připomínat.
Větný rozbor věty jednoduché krok za krokem. Na úvod Zopakujeme si postup při rozboru věty jednoduché.
Popis postavy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Leden 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Základní škola Bylany, okres Kolín
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Slohová cvičení Popis. Slohová cvičení Popis Popis Popis pracovního postupu: 1)Vytvoření samostatného kuchařského receptu Vyberte si vaše oblíbené.
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_48_Jan Neruda
CHARAKTERISTIKA Mgr. Michal Oblouk.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
7. ročník Michaela Hantková
Arnošt Lustig (1926 – 2011). Arnošt Lustig (1926 – 2011)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Shodnost geometrických obrazců
Příslovečná určení VY_32_INOVACE_03-25 Ročník:
Základní skladební dvojice Název projektu: OP VK
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_276_ČJ8
Autor: Mgr. Eva Kotounová
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vendulka.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Etiketa - Představování
DOMÁCÍ SLOHOVÁ PRÁCE ZADÁNÍ PROJEKTU.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Funkční styl odborný.
VY_32_INOVACE_18_Literatura 19. století
Publicistický styl Reportáž. Publicistický styl Reportáž.
Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr
Rozvíjející větné členy
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
VY_32_INOVACE_42_Slovni_druhy_jinak
Transkript prezentace:

Popis, charakteristika Slohová cvičení Popis, charakteristika

Jaký je rozdíl mezi popisem a charakteristikou Jaký je rozdíl mezi popisem a charakteristikou? Na co nesmíme zapomenout, když popisujeme? V čem se liší charakteristika přímá od nepřímé? Znáte ústřední postavu z povídky Hastrman od Jana Nerudy? Vzpomenete si, jak vypadal, jak se choval? Společný brainstorming na tabuli:

Poslechněte si povídku Hastrman od Jana Nerudy http://www. rozhlas Poslechněte si povídku Hastrman od Jana Nerudy http://www.rozhlas.cz/ctenarskydenik/dila/_zprava/povidky-malostranske-jan-neruda--485979 a vypište si co nejvíce informací k popisu, charakteristice přímé i nepřímé. Pracujte pak ve dvojici a sestavte spolu seznam.

Ve dvojici se rozdělte na A a B Ve dvojici se rozdělte na A a B. A vypracuje popis Hastrmana, B charakteristiku. Potom si práce ve dvojici přečtěte a oceňte kolegovi konkrétní místo, nápad, slova… Otázkami naveďte druhého k možné opravě.

Pětilístek na téma Hastrman Téma 2 přídavná jména (Jaké je Pětilístek na téma Hastrman Téma 2 přídavná jména (Jaké je?) 3 slovesa (Co dělá? Co se s ním děje?) 4 slova, věta (O tématu) 1 synonymum nebo asociace k tématu

Zdroje: http://www. rozhlas Zdroje: http://www.rozhlas.cz/ctenarskydenik/dila/_zprava/povidky-malostranske-jan-neruda--485979 www.kritickemysleni.cz