Roční preventivní program a následná práce se třídou a rodiči Ing

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA OPAVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Advertisements

Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Inf Používání a tvorba databází. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Chcete se něco dozvědět o naší škole? Potom …VstupteVstupte.
P REVENCE A INTERVENCE V OBLASTI ŠKOLNÍ ŠIKANY M ÝTY A REALITA David Čáp
Dětská cena prevence kriminality O projektu Dětská cena prevence kriminality (DCPK) je preventivní vzdělávací projekt, který formou soutěže pro školní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Mgr. Pavel Kasal ředitel Základní školy Rudná od r let zastupitel (místostarosta) města Mgr. Pavel Kasal ředitel Základní školy Rudná od r.1991.
Základy duševní hygieny. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Prioritní oblasti primární prevence MŠMT PhDr. Pavla Doležalová.
Programy včasné intervence Mgr. Milan Černý Centrum primární prevence, o.s. Prev-Centrum.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Individuálně, ale společně a jinak
MAP Místní akční plán rozvoje vzdělávání v SO ORP Šternberk
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Ing. Kateřina Lichtenberková
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Příprava na multikulturní výchovu pro učitele a učitelky MŠ
Institucionální cesta podpory
Vteřina poté Participace z pohledu bývalých klientů ústavních zařízení
Národní zpráva z Mezinárodní studie občanské výchovy
Podpůrná opatření prvního stupně
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Schůzka fakultních cvičných učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
Mgr. Jana Leitnerová PPP a SPC Semily
Specifika práce s mladými lidmi v nízkoprahových programech pro děti a mládež Proxima Sociale o.p.s.​ Pavlína Mádlová mezinárodní konferencE v rámci PRojektu.
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
HMOTNOST Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_05_29.
Individuálně vzdělávací plán
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Návrhy možných inkluzivních opatření pro MAP ORP Litvínov
jak budovat kulturu školy společně
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Školní poradenské pracoviště
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Středisko výchovné péče - ALFA
MAP Místní akční plán rozvoje vzdělávání v SO ORP Šternberk
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Výchovné a vzdělávací programy - prevence
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Vyrušování, neposlušnost a odmítání spolupráce
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
Ing. Alice Hříbalová - VP
Spolupráce s rodiči a komunitou
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Seznámení s Elrond z.ú..
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Roční preventivní program a následná práce se třídou a rodiči Ing Roční preventivní program a následná práce se třídou a rodiči Ing. Pavel Němeček PhDr. Hana Dziková

Kdo jsme ? Nezisková organizace, existující od roku 2000 - sdružující současné aktivní pedagogy a lektory - bývalé studenty tvořivé (výchovné) dramatiky na DAMU či JAMU a Pdf Univerzity Palackého Vzděláváme děti, mládež i dospělé interaktivními vzdělávacími metodami - především metodami tvořivé dramatiky. Posláním Sdružení D je m.j. pomáhat školám, aby se děti uměly vyrovnávat lépe z těžkými či krizovými situacemi … akreditovaná instituce MŠMT čís.: 11 422/2016-1

Jak pracujeme v oblasti prevence ? stupeň – cesta ke spolupráci, hodnotám, fantazii a čtenářství (Klíče, Méďové, Jonathan a R.S.B., Kryštofe, neblbni!, Hustej net, Největší poklad, Kouzelná baterka, Malý malým) 2. stupeň – cesta k ochraně zdraví, růstu sociálního cítění a prevenci rizikového chování (Outsider, Drama s Linkem, Petřin příběh, Jsem v tom sama, Zase já?, Velká změna, Neboj se promluvit, Jsem kdo jsem) 3. stupeň – cesta k formování osobnosti (Cesta zpátky, Artprotest, Kelly a Anna, Šíp času) Prožitkové programy, strukturovaná dramata, Divadlo forum

Struktura ročního preventivního programu pro běžné školní kolektivy od 3. po 9. ročníky ZŠ, příp. pro odpovídající ročníky víceletých gymnázií zaměření: základní vzorce bezpečného chování napříč typy rizikového chování, prevence šikany a kyberšikany, prevence v adiktologii, prevence xenofobie a rasismu 3 dopolední setkání (interaktivní cvičení, strukturované drama, divadlo forum) následná intervence našeho psychologa - 5 hod (další práce se třídou nebo konzultace s učitelem či rodiči) Program=1 třída, 2 lektoři nebo náš psycholog Pedagogové jsou součást třídy a jsou na programu vyžadováni Předchází analýza prostředí školy/třídy + kontrakt se školou Závěrečná zpráva obsahující doporučení další práce se třídou V případě selektivní prevence, práce psychologa předchází Forma Principy

Principy zdravé komunikace školy s rodiči Jaký je podle tebe přínos spolupráce mezi ne-školním psychologem a školou a rodiči Kde jsou příčiny problémů v komunikaci mezi školou a rodiči? Mění se postoj rodičů ke škole v poslední době? Existují nějaké doporučené principy jak vést komunikaci mezi školou a rodiči? Existují nějaké hranice, přes které by učitel neměl jít? Je nějaké doporučení jak vést komunikaci s rodičem v zajetí emocí? Existují nějaké nové efektivní způsoby komunikace s rodiči?

Děkujeme za pozornost a těšíme se na setkání s Vámi při našich programech!