Praha, 1. – 2. 12. 2016 www.konference.nidv.cz 2. ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
Hodnocení průběhu a výsledků pedagogického procesu ve škole změny vyplývající z RVP RNDr. Jiří Kuhn Gymnázium Nymburk.
PROPAGACE PRÁCE SEKTOROVÉ RADY, JEJÍCH VÝSTUPŮ A CELÉ ZAKÁZKY NSK2.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Každá (základní) škola má mít přehled o svých vzdělávacích výsledcích.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
Organizační struktura
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Moderní personalistika DS 2009/
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Faktory ovlivňující rozvoj pedagogických dovedností studentů Jana Stávková.
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Klíčová aktivita 03 Nejlepší učebnou je pracoviště Realizátor bfz o.p.s. Provaznická 425/ CHEB Individuální projekt města Chebu na změnu situace.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Nová závěrečná zkouška 2 Individuální projekt národní.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Obecná didaktika ÚVOD.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Bc. Jana Řezníčková, sociální pracovnice
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Plánování prvních kroků
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
VIRTUÁLNÍ HOSPITACE Autentické videozáznamy vyučovacích hodin
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Organizační struktura
Prezentační a komunikační dovednosti
JAK (SLEDOVAT), HODNOTIT A (PODPOROVAT) UČITELE
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Model intenzivní podpory
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Základní škola a mateřská škola ANGEL V Praze 12
Transkript prezentace:

Praha, 1. – 2. 12. 2016 www.konference.nidv.cz 2. ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů uvnitř škol Václav Nádvorník Pedagogické portfolio na ZŠ Londýnská Základní škola, Praha 2, Londýnská 34 Praha, 1. – 2. 12. 2016 www.konference.nidv.cz

Portfolio na Londýnské Čtyři základní úrovně portfolia Papírové Elektronické Sebehodnocení ke kompetencím ze standardu učitele Rozvojový rozhovor

Papírové portfolio Každý kantor má své portfolio, i když o tom neví. Pojetí zpracování portfolia – velké rozdíly Portfolio z fakult Tři úrovně “Sběrný šuplík” – máme všichni Výběrové portfolio – reálně 1 x ročně protřídění “šuplíku” Prezentační portfolio – připrava na rozhovor, podle situace

Elektronické portfolio Obdoba papírového portfolia Lokální, či cloudové úložiště Elektronická stopa

Co portfolio může obsahovat? Doklady o vzdělání, seminářích kurzech, možná i životopis, publikační činnost, atd... Povedené práce, přípravy, pracovní listy, atd... Práce žáků Sebehodnocení Hodnocení Ideální stav (SCIFI) vzdělávání – příprava – záznam z hodin – výstupy - hodnocení

Sebehodnocení vztažené ke kompetencím Vycházeli jsme z kompetenčího rámce doc. Walterové. Vlastní upravení standardu a kompetencí na potřeby školy. Jak se mají kompetence odrazit na práci pedagoga na Londýnské? Chci tuto kompetenci u sebe sledovat? Různé způsoby sebehodnocení – každý rok jiné zadání. Zadávání prostřednictvím webu

Elektronické sebehodocení

Elektronické sebehodocení

Setkání nad portfoliem – rozvojový rozhovor Každý ped. pracovník si volí jednoho člena vedení školy Únor – březen Vlastní setkání - důvody Přípravná fáze sebehodnocení učitele příprava vedoucího pracovníka Samotné setkání bezpečné příjemné prostředí doba cca 1 hodina řízený rozhovor Vyhodnocení setkání vedení školy – diskuse o jednotlivých portfoliích zpětná vazba na ped. radě, podněty, závěry

Základní otázky setkání nad portfoliem Původní otázky Martina Ševčíka (pro přehlednost pouze v mužském rodě) Co se mi v uplynulém období podařilo? Co mne zajímá, co bych rád studoval? S kým spolupracuji ve škole a na čem? Co mne zaujalo na práci mých kolegů? Čemu bych se rád věnoval, abych přispěl ke zlepšení chodu školy? Kdo byl u mne na hospitaci v uplynulém období? Byla pro mě zpětná vazba přínosná? U koho jsem byl na hospitaci já? Čím jsem přispěl k reprezentaci školy? Co mě zaujalo z dění v pedagogické veřejnosti? Co mě zaujalo nebo co jsem četl v odborné pedagogické literatuře, v odborném tisku? Co mě momentálně tíží v mé práci? Vytvořil jsem nějaké učební listy, texty, které považuji za zajímavé a prospěšné pro realizaci školního vzdělávacího programu? Chtěl bych zmínit něco mimo uvedené otázky?

Děkuji za pozornost Václav Nádvorník www.londynska.cz nadvornik@londynska.cz