Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Advertisements

Shift, Caps Lock Ctrl, Alt VY_32_šablony_INOVACE_č.DUM 296 [CZ.1.07/1.4.00/ ]
Olomouc, únor 2012.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autor: Mgr. Josef Kvapil Název: Klávesnice VY_32_inovace_VT5_05
Základy práce s klávesnicí
X EXEL.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Zpracování a využití informací
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Základy ovládání operačního systému III
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Základní vstupní zařízení
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: duben.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Textový editor MICROSOFT WORD.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
WORD 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Word – základní práce s wordem.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Psaní a editace textu Jindřich Terč.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
WORD 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Klávesnice NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_08
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název: Tabulka ve Wordu DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_09
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Word – textový editor.
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
MS WORD 2010 – úvod do programu
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Malování - uložení a otevření obrázku
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03 Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2862 Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03 Šablona číslo: VII. Sada číslo: 3. Pořadové číslo DUM:03. Autor: Mgr. Milan Žižka

Anotace:. Digitální materiál pro práci ve Wordu Anotace: Digitální materiál pro práci ve Wordu. Základní pojmy a principy práce. Druh učebního materiálu: Výukový Typická věková skupina: 12 - 13 let Klíčová slova: Textový editor, tlačítko Office, karta, skupina, příkaz Shift, Caps Lock, Delete

Textový editor je program pro psaní a úpravu textu Microsoft Word je textový editor Písmenka se vkládají tam, kde je kurzor Psaní velkých písmen 1. Shift současně s písmenkem 2. Caps Lock / přepne na velká písmena - svítí kontrolka - nutno ho vypínat/ Velká písmena s háčkem 1. Pomocí Shift ve dvou krocích 1. Shift + háček 2. Shift a písmeno 2. Pomocí Caps Lock - písmena horní řady s háčkem - Ě, Š … Zvláštní znaky ? ! … píšeme většinou pomocí Shift a znak   Za čárkou, tečkou apod. je mezera.

Mazání textu Backspace maže vlevo od kurzoru, Delete dopředu Mazání textu Backspace maže vlevo od kurzoru, Delete dopředu. Delší text nejprve označíme a pak mažeme. Oprava chyby Chybu můžeš opravit vrácením se zpět klávesovou zkratkou Ctrl+Z, nebo zpětnou šipkou v panelu nástrojů Rychlý přístup. (Je v horním rohu)

Ukládání textu Pokud vám na textu záleží, často ho ukládejte Ukládání textu Pokud vám na textu záleží, často ho ukládejte. Nejprve dokument uložíme (nejlépe hned na začátku) pomocí tlačítka Start Po klepnutí na tlačítko vybereme Uložit jako a pak Dokument aplikace Word

Vybereme, kam ho chceme uložit a vyplníme název souboru Vybereme, kam ho chceme uložit a vyplníme název souboru. (Typ souboru neměňte.)

1. úkol Otevři si Word Ulož tento otevřený dokument na svůj disk do svých dokumentů pod názvem Word 1 cvičení. Napiš do tohoto dokumentu libovolným písmem toto: Nadpis bude Word. Pak pomocí klávesy Enter přeskoč dva řádky a napiš: Word je textový editor. Textový editor je program pro psaní textu. Piš pouze červený text. Napsaný text znovu ulož.

Text nejprve píšeme a pak ho upravujeme! Uložení rozepsaného dokumentu Napsaný text musíš znovu uložit. Uložit změnu můžeš držením klávesy Ctrl a zmačknutím klávesy S Nebo tlačítkem uložit v panelu nástrojů Rychlý přístup. Toto tlačítko je nad tzv. Pásem karet

Pás karet se skládá ze tří částí: z karet, skupin a příkazů Pás karet se skládá ze tří částí: z karet, skupin a příkazů. Pás karet tvoří tyto karty: Domů, Vložení, Rozložení stránky, Odkazy, Korespondence, Revize, Zobrazení. Karta Domů

Karta Domů obsahuje nejčastěji používané nástroje. Například v ní můžeme měnit písmo. – Ťuknutím na tuto šipku se objeví nabídka jeho motivů (fontů). - Ťuknutím na vedlejší šipku se rozbalí nabídka jeho velikostí.

2. Úkol Otevři si znovu dokument Word 1 cvičení a pokračuj v něm 2. Úkol Otevři si znovu dokument Word 1 cvičení a pokračuj v něm. Zvol písmo Arial, velikost 20. Napiš: Na kartě Domů můžeme měnit písmo. Nyní změň písmo na Calibri, velikost 28 a napiš. Na kartě Domů můžeme měnit také velikost písma. .

Napsané znovu ulož. Hlas splnění úkolu. Při prezentaci použito mat. Microsoft Word