Jak na Europass-životopis a motivační dopis

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR Europass: Novinky ve struktuře dokumentů.
Digitální učební materiál
1. krok Vyplňte přihlašovací údaje. Formulář vyplňujte nejlépe v prohlížeci Google Chrom.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
Jak se uplatnit na trhu práce
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2011.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje obecně prospěšná společnost Ústí nad Labem.
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Vzdělávací obor: Svět práce
Obchodní akademie, Plzeň
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Jak na pracovní pohovor?
Personální řízení Cvičení 1
Digitální učební materiál
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
JAK NAPSAT ŽIVOTOPIS.
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2015.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
První zaměstnání Petr Machala.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Evropské jazykové portfolio v praxi
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
Personální písemnosti II
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2011.
Evropské nástroje na podporu mobility žáků Michala Čičváková.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Zásady psaní životopisu VTLE Ing. Konečná Martina
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Postup pro podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO na rok 2017.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
Praxe v Německu – Rotenburg –
Ohodnoťte si správně své jazykové dovednosti
S Europassem ukážete, co umíte
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Funkční styl administrativní
VY_32_INOVACE_08_PEK_477_Kou
Europass – dodatek k osvědčení 2018
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Tvorba ŠAP a jejich návaznost
CENTRUM PEDAGOGICKÉ PRAXE PF UJEP
Europass – dodatek k osvědčení
Transkript prezentace:

Jak na Europass-životopis a motivační dopis Národní centrum Europass ČR

Co v prezentaci najdete Hlavní klady dokumentů Europass Rady, co vyplnit do jednotlivých kolonek Europass-životopisu, které jsou v online prostředí Obecné informace o motivačním dopisu a představení šablony Europass - motivačního dopisu Stručné technické informace týkající se aktualizace Europass dokumentů Krátké shrnutí

Proč právě dokumenty Europass? lze je vyplnit online na www.europass.cz vyplňování je snadné a intuitivní lze je kdykoliv opět nahrát (na PC, flash disk atp.) a online aktualizovat mají strukturovaný formát  formuláře jsou k dispozici ve všech jazycích EU můžete si je upravit podle svých potřeb (vybrat pouze ty kolonky, které chcete vyplnit)

Strukturovaný formát: EUROPASS-životopis Strukturovaný formát: osobní údaje zaměstnání, o které se ucházím pracovní zkušenosti vzdělání, odborná příprava osobní dovednosti jazykové komunikační organizační odborné počítačové Nemusíte vyplňovat vše. Nevyplněné kolonky se v životopisu nezobrazí.

Osobní údaje adresa telefonní číslo e-mailovou adresu webovou stránku účet na skype, ICQ, nebo Google Talk Zvažte, zda uvedete nepovinné údaje: pohlaví, věk, národnost Zkontrolujte vždy správnost a aktuálnost uvedených údajů! Máte vhodnou e-mailovou adresu? (např. boubelka@email.com vhodná není)

Osobní údaje Máte profil na profesní sociální síti ? nahrajte data z profilu LinkedIn do Europass-životopisu a ušetřete si práci s vyplňováním klikněte na tlačítko IMPORTOVAT

správa počítačového systému Pracovní zkušenosti popisujte chronologicky od aktuální pracovní pozice vyberte pouze ty pozice, které jsou důležité pro danou pozici zmiňte dobrovolnické aktivity, placené/neplacené pracovní stáže popište u každé zkušenosti co nejkonkrétněji pracovní náplň: vedení juniorského týmu správa počítačového systému

Vzdělání, odborná příprava doporučujeme uvádět až po pracovních zkušenostech uveďte pouze nejvyšší dosažené vzdělání (základní školu není nutné uvádět) začněte od aktuálního vzdělání a postupujte chronologicky do minulosti uveďte celý název instituce, neuvádějte zkratky uveďte úroveň Evropského rámce kvalifikací (EQF)

Nevíte, jakou úroveň EQF máte? Dosažené vzdělání v ČR Úroveň EQF střední vzdělání s výučním listem 3 střední vzdělání s maturitní zkouškou 4 bakalářský studijní program, vyšší odborné vzdělání (vč. konzervatoří) 6 magisterský studijní program 7 doktorský studijní program 8 více na www.eqf.cz

Jazykové dovednosti ohodnoťte jednotlivé jazykové dovednosti poslech, čtení, ústní projev, ústní interakci, psaní uveďte i dílčí znalosti jazyka a odlište se od ostatních Rozumíte, ale sami plynně nemluvíte? Čtete lépe než píšete? Byli jste na stáži v Polsku a rozumíte základním frázím?

Jazykové dovednosti popisy jednotlivých úrovní A1-C2 přečtěte si důkladně popisy jednotlivých úrovní A1-C2 představte si konkrétní situace, ve kterých cizí jazyk používáte buďte upřímní, pohovor se často vede v cizím jazyce!

Komunikační/organizační dovednosti buďte konkrétní uveďte příklady, jak jste dané dovednosti využívali v praxi, ve volnočasových nebo dobrovolnických aktivitách Nevíte, jak své dovednosti popsat a přeložit? Pomůže Vám slovník DISCO

Slovník DISCO na www.disco-tools.eu naleznete termíny a fráze dovedností a kompetencí ve 12 jazycích vyberte si v KLÍČOVÝCH DOVEDNOSTECH tu dovednost, kterou jste získali vložte ji do Vašeho životopisu

Jaký by měl být motivační dopis? Napište, o jakou pozici se ucházíte a čím Vás zaujala. Popište předchozí pozice (2-3). Shrňte Vaše silné stránky a konkrétní úspěchy, kterých jste dosáhli. Na závěr se rozlučte, poděkujte za čas strávený čtením. stručný výstižný, přesvědčivý přizpůsobený pozici, o kterou se ucházíte bez chyb a překlepů

Europass - motivační dopis nabízí uživatelsky přívětivou online šablonu výsledná podoba dopisu nemusí zcela odpovídat českým normám pro úpravu písemností v obchodní a úřední korespondenci

A jak dál? dokumenty před odesláním vždy důkladně zkontrolujte uložte si je do počítače, na flash disk nebo zašlete e-mailem formát Adobe® PDF + Europass XML a Europass XML umožňuje opětovné nahrání do online prostředí a snadnou aktualizaci připravte si k pohovoru i další doklady Vašich dovedností (např. Europass - dodatek k osvědčení, mobilitu, jazykový pas)

Shrnutí Nyní znáte všechny kolonky Europass-životopisu a motivačního dopisu, ale i pravidla pro jejich vyplňování. Na www.europass.cz naleznete vstup do online prostředí, kde vše jednoduše vyplníte. Naleznete zde i další rady a tipy, jak se připravit na pracovní pohovor.

Národní centrum Europass ČR Národní ústav pro vzdělávání Weilova 1271/6, 102 00 Praha Tel: +420 274 022 342 Využijte klientské centrum - možnost konzultací po telefonu, e-mailem a osobních konzultací. Hodiny pro veřejnost: po-pá 9-15h E-mail: europass@nuv.cz