Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezinárodní politické organizace a seskupení
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Mezinárodní integrace
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_20.
Světové organizace.
ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_18.
ZEMĚPIS 9. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Mezinárodní organizace a OSN
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_ 11- OSN.  Vznikla z členských států protifašistické koalice v roce 1945 jako pokračovatelka meziválečné Společnosti národů VY_32_INOVACE_.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
ČR A JEJÍ POSTAVENÍ V SOUDOBÉM SVĚTĚ
Organizace spojených národů
Česká republika a svět Česká republika a svět Z_115_Česká_republika_a_svět Autor: Mgr. Miluše Šafářová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková.
OSN (United Nations Organization)
Integrace Štěpánka Hybnerová 4.Z 2015.
Postavení Evropy ve světě
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
VY_32_INOVACE_Fi_III_23 Název Politická a hospodářská seskupení států světa, mezinárodní organizace, OSN Název projektu: OP VK Registrační.
Základní informace OSN je mezinárodní organizace, jejímiž členy jsou téměř všechny státy světa. V současné době má 193 členů.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
MEZINÁRODNÍ POLITICKÉ ORGANIZACE. Se vznikem států, světové ekonomiky vznikají i četná mezinárodní uskupení. Sdružování přináší členským států řadu výhod,
SVĚTOVÁ SPOLEČENSTVÍ. 1. Organizace spojených národů (OSN) Založena roku 1945 v San Franciscu Cílem OSN je zachování míru a bezpečnosti ve světě a spolupráce.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_62_INOVACE_1001_T.příjmy Téma: Test - příjmy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Evropská unie. Pojem a význam Evropské unie Definice Evropské unie (dále jen EU) Aktuální počet členů EU Rok vstupu ČR do EU Cíle EU (čtyři základní svobody)
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,7_10_.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
HLAVNÍ HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE VE SVĚTĚ. Za účelem prohloubení a usnadnění ekonomické spolupráce se vytváří HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE. Tyto organizace přispívají.
OSN.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Evropská integrace= SCELOVÁNÍ, SJEDNOCENÍ
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Mezinárodní organizace
Základní škola, Hradec Králové
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Mezinárodní spolupráce
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Mezinárodní vztahy prezentace č.1.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Evropská unie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Severoatlantická aliance
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
VY_32_INOVACE_60_Svět kolem nás
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_32_INOVACE_1505_mezin.organizace Téma: Mezinárodní organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3496 Datum vytvoření: 1. 2. 2012 Datum ověření: 1. 2. 2012

Anotace Prezentace je určena pro 9. ročník, vzdělávací oblast Člověk a společnost, tematický okruh Člověk hledá svůj svět. Zabývá se mezinárodními organizacemi. Cílem je, aby žáci uvedli výhody, které vyplývají z členství v EU, znali příklady činnosti nejznámějších mezinárodních organizací a na základě svých znalostí posoudili význam ekonomické, politické a bezpečnostní spolupráce mezi státy. Materiál obsahuje stručný výklad, závěrečné opakování (po kliknutí se zobrazí buď stránka, na níž je odpověď , nebo odpověď pod otázkou) a téma k diskuzi o výhodách a nevýhodách EU z pohledu občana ČR společně s aktivním hypertextovým odkazem na průzkum. Žáci tak mají možnost porovnat své názory s průzkumem zjišťujícím názory občanů ČR v roce 2011. Prezentace se promítá na interaktivní tabuli, je doplněna animacemi (pro spuštění odkazu je nutné připojení na internet).

MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE

Mezinárodní společenství V současné době existuje více než 400 mezinárodních organizací, které se zabývají mezinárodní spoluprácí. Organizace vládní Organizace nevládní

Organizace spojených národů (OSN) Vznik po 2. světové válce. Cíl: zabránit válkám a řešit konflikty mírovou cestou. Sídlo: New York.

Severoatlantický pakt (NATO) Nejdůležitější vojenské uskupení na světě. Spojenectví severní Ameriky a Evropy Obrana členských států před vojenským napadením.

Evropská Unie (EU) vznik v roce 1992 v Maastrichtu dříve Evropské společenství politická a hospodářská integrace sdružených zemí společná měna (euro), společný parlament a ústava, centrum v Bruselu

Další organizace Organizace pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) Mezinárodní dětský fond (UNICEF) Světová zdravotnická organizace (WHO) Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) Mezinárodní měnový fond (MMF)

Zopakuj si … Co znamená zkratka OSN a jaký má účel? Jak se nazývá vojenské uskupení, které má bránit své členy před vojenským napadením? Co je to EURO? Čím se zabývá UNESCO a UNICEF? Jakých mezinárodních organizací je ČR členem? NATO - 1998 EU - 2004 K jakým dalším mezinárodním organizacím má ČR vztah? OSN, UNESCO, UNICEF, WHO

Jaké výhody a nevýhody přináší podle tebe EU pro ČR? Průzkum v ČR

Citace Kliparty MS Office