ŠKOLNÍ PROJEKT Evropou za 5 hodin

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Advertisements

• Ve školním roce 2010/2011 chodí do přípravných tříd 18 dětí, 9 dívek a 9 chlapců. Žáci byli rozděleni do přípravné třídy A: 5 dívek a 4 chlapci a do.
Evropské vlajky 5. ročník
1 Evropská asociace pro testování a hodnocení jazykových dovedností
2.PROJEKTOVÝ DEN Let‘s play together. V ÁNOČNÍ TRADICE Žáci se seznámili s vánočními tradicemi partnerských zemí. Zaujalo je například rozdílné sváteční.
Cesta do EP - Štrasburk. Dorazili jsme před Evropský parlament ve Štrasburku.
Vyvrcholení revoluce v noci z 9. na 10. srpna 1792 se v Paříži rozezvučely zvony na poplach - vypuklo povstání do čela povstání se postavil Georges Danton.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Nerostné suroviny Evropy
Projektový den Lázně Teplice nad Bečvou Datum: Spolupracující třídy: VII. B a II. A Třídní učitelé: Mgr. Michal Rus, Mgr. Petra Králová.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Evropa – úvod do učiva.
Zpracovala Karolíne AL-Eraidiová a Barbora Vodňanská
Chutný život 2004 Projekt podpory zdraví 8013 Lumír Komárek Leona Škaloudová.
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
III/2 9.C III Český jazyk a literatura Jazyky v Evropě – germánské, románské, slovanské IX. ročník Mgr. Miluše Malechová Obecné výklady.
Cestovní ruch Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Den Základní škola Rokytnice Česká republika Vsetín.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
I. světová válka – konec války
Národ, národní identita a národní hrdost v Evropě
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
DUM 49 Prezentace Languages,flags and countries Anglický jazyk 5. ročník Autor: Mgr. Věra Gebauerová, ZŠ a MŠ Chlebičov, příspěvková organizace Leden 2012.
Hodnocení a řízení výkonu. Adaptace pracovní, sociální, kulturní.
PŘÍRODNÍ HRANICI MEZI RUMUNSKEM A BULHARSKEM TVOŘÍ PŘEVÁŽNĚ
Evropský den v 5.A Projektový den Comenius
Chtěli bychom vám představit evropský stát který se nazývá Itálie.
Evropa: obyvatelstvo VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.43 Mgr. Kosík Lukáš Anotace: Evropa: obyvatelstvo Vzdělávací oblast: Z 8.ročník Autor: Mgr. Kosík.
Evropa: Hospodářství a průmysl
Masarykovo gymnázium. ISIC  Tento rok jako první se zaváděj nový trend v podobě ICIS KARET  Je velice všestraná..  Slouží k zadávání obědnávek na oběd.
CESTOVNÍ RUCH.
Prezentace určená k propagaci MGV
Reintegrace žáků s chronickým onemocněním zpět do škol projekt TIMSIS Action Comenius 2.1 Action Comenius 2.1 Doba trvání projektu: 3 roky Doba trvání.
Alcaló Madrid Španělsko Torre de Belem Lisabon, Portugalsko.
ŘETĚZY VAMBERK.
REGIONY EVROPY
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
ICT ve výuce jazyků Petr Caloň Masarykovo gymnázium Příbor.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
SVĚTLANA HANUŠOVÁ NAĎA VOJTKOVÁ JIHLAVA Hlavní principy CLIL CLIL v zahraničí.
Den zemí – projektový den. 6.A - Finština,Maďarština 6.B - Španělština,Portugalština 6.C - Balkánský pol. 7.A - Angličtina 7.B - Polština 7.C - Ruština.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou měny EURO AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů k finanční.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-11 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Základní a mateřská škola Mostkovice Prostějovská 243, Mostkovice
Postavení českého jazyka mezi evropskými
SKUPINY JAZYKŮ Jazyky se dají rozdělit podle příbuznosti do tak zvaných rodin. Ty se dále dělí na větvě. Větve tvoří podobné jazyky, které byly původně.
DEN ZEMĚ
OBČAN Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
EVROPA OBYVATELSTVO VY_32_INOVACE_07-46 Ročník: VIII. ročník
Státní zřízení ve světě
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Základní škola Zaječí, okres Břeclav
VY_32_INOVACE_Z.8.261_vlajky států v Evropě

Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
Co začíná tam, kde končí naše země?
Transkript prezentace:

ŠKOLNÍ PROJEKT Evropou za 5 hodin EVROPSKÝ DEN JAZYKŮ ŠKOLNÍ PROJEKT Evropou za 5 hodin

Projekt Evropou za 5 hodin Dne 24. 11. se třídy druhého stupně proměnily v devět evropských států. Žáci měli za úkol vyzdobit své kmenové třídy tak, aby bylo na první pohled patrné, kterou zemi reprezentují. Skupiny zvídavých turistů měly možnost ocitnout se v Řecku, Francii, Itálii, Anglii, Rusku, Německu, Maďarsku, Norsku a Španělsku. Turisté se dozvěděli zajímavosti z mnoha oblastí, počínaje stravovacími návyky, prošli stanoviště s kulturními zajímavostmi, uvařili si tradiční jídla a v neposlední řadě si vyslechli rozhovory v devíti světových jazycích, naučili se devíti jazyky představit se a ti nejšikovnější si vyzkoušeli a zapamatovali také jazykolamy.

Projekt Evropou za 5 hodin Veškeré informace, které se turisté od svých spolužáků cizinců dozvěděli následně zúročili při vyplňování pracovních listů. Týmová spolupráce, učení se na stanovištích a v neposlední řadě princip výuky – „škola hrou“ byl pro žáky druhého stupně i pro pedagogický sbor nezapomenutelným zážitkem. Žáci do projektu zapojili také své rodiče. Ti hladovým turistům připravili nejrůznější speciality národních kuchyní. Unavený turista mohl nalézt vzpruhu v norských vaflích, italské pizze, maďarských klobásách, ruských pirožcích, bavorských vdolečcích, francouzském quiche a mnoha dalších dobrotách. Tento výjimečný a náročný den, byl zábavou a prací zároveň, přesto jej žáci prožili s vřelými úsměvy na tvářích.