A Visual Travel to Traditions

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
Advertisements

ŠKOLNÍ DRUŽINA Školní družinu mohou děti navštěvovat denně od 6,00 hod. do 17, 00 hod. Prožijí zde čas plný her, soutěží a zábavy.
PROJEKT COMENIUS MEETING POINT OF DIFFERENT CULTURES meeting point of different cultures.
COMENIUS PARTNERSTVÍ ŠKOL 2009/2011. NÁZEV PROJEKTU Učíme se pomocí dramatu, hudby a sportu.
Projekt CZ.3.22/2.3.00/ Spolupráce škol a veřejných institucí v česko-polském pohraničí v oblasti vzdělání k vyšší uplatnitelnosti na trhu práce.
Cena eTwinning Ve dnech 20. a 21. září 2005 se vyučující Ing. Tomanová a Mgr. Solničková s 6 zástupci tříd 4Z a 4Y, které se v loňském roce pracovali tříd.
V letech 2010 – 2012 na škole probíhá projekt Comenius The European START: Solutions through Tales and ART.
IES Menéndez Pidal, Avilés, Spain Gymnázium V. Mýto, Czech Rep. St Brigid´s College, Derry, Northern Ireland.
Exkurze v Jeseníkách (Dlouhé Stráně) 6. – 10. října 2014 Projekt „Přírodní vědy pro každého a bez překážek“
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
Comenius – Projekt partnerství škol - Bilaterální projekt (2 země):  koordinátor  partner - Srpen 2008 – červenec 2010.
Projekt COMENIUS: Volkstraditionen unserer Region und ihr Einfluss auf die Gegenwart Virtuelle Galerie PL AHOL – Střední odborná škola Ostrava – Vítkovice.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
SLAVNOSTNÍ ZÁVĚR VI. ROČNÍKU SOUTĚŽE MÁ VLAST V SRDCI EVROPY Poznej ji a chraň 24. září 2014 Národní památkový ústav, Valdštejnské náměstí 162/3, Praha.
29. – 31. března 2010 Městské kino Jas Tanvald JEDEN SVĚT 2010 FESTIVAL DOKUMENTÁRNÍCH FILMŮ O LIDSKÝCH PRÁVECH JAK ZÍSKÁŠ SVÉ DIVÁKY TY?
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
COMENIUS Co si představit pod názvem projektu - A rainbow of cultures ? 2 roky rozvoje tvořivosti a myšlení žáků, prohlubování jazykových - IT.
SECESE VY_52_INOVACE_DEK_42.
Gotická kultura.
Hrnčířství Jedna z nejstarších lidských technologií
Baroko umělecký sloh konce 16. století z Itálie spojen s protireformací po Evropě se baroko rozšířilo v 17. a 18. století dělí se na umírněné (v protestantských.
Bramborová slavnost 22. září 2007 Ekologické informační centrum Krátká u Sněžného.
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám
Itálie - Portici. Uvítání na letišti v Neapoli Carlo Levi- Porici 2014 Milé přivítání ve škole Carlo Levi v Portici Společné foto studentů.
Knihovna města Olomouce se v loňském roce, jako jediná knihovna v České republice, zapojila do knihovnického projektu, dotovaného z fondů EU, s názvem.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Zpracovala Karolíne AL-Eraidiová a Barbora Vodňanská
DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.
Knihovna města Olomouce se jako jediná knihovna v České republice, zapojila do knihovnického projektu, dotovaného z fondů EU, s názvem : „Library. I love.
GRUNDTVIG VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Zuzana Kozáková/
 Vlajka:  Rozloha: km 2  Počet obyvatel:  Oficiální jazyk: nizozemština, francouzština, němčina  Ústavní zřízení: federativní konstituční.
COMENIUS Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Španělsko. Oropesa del Mar  město v oblasti Valencie  Kaple Panny Marie Boží Trpělivosti  Castillo de Oropesa  Torre del Rey (Královská věž)  Staré.
ŠPANĚLSKO.
KOŇSKÁ SHOW Taková „MALÁ“ Na skok do Skal O co tu běží? Křtiny nové haly Slavností přestřižení pásky Ukázka jezdeckého umění Zábava.
Členské státy a jejich hlavní města
Evropská Unie Státy EU –průměrné teploty a srážky v hlavních městech.
Zhodnocení tvůrčích aktivit studentů Podklady pro jednání předsednictva Rady VŠ PaedDr. Monika Žumárová, Ph.D.
LIDOVÁ KERAMIKA v Čechách a na Moravě
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
Projekt - Kdo jiný? ZŠ Komenského náměstí Kralupy nad Vltavou Daniela Hofmannová, Denisa Válková, Adéla Holomková, Karolína Fousková, Markéta Bendová,
Češi na černomořském pobřeží Krasnodarský kraj: česká národnost – oficiálně (podle sčítání lidu 2002) 732 obyvatel Neoficiální počty: různé údaje – od.
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Multilaterální partnerství škol č.2.  Comenius je součástí programu „Celoživotního vzdělávání“ v rámci Evropské unie.  Program je určen: mateřským,
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
PUTOVÁNÍ ZA ŘEMESLY Základní škola Konstantinovy Lázně.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Základní a mateřská škola Mostkovice Prostějovská 243, Mostkovice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
Vstupné: dospělí 20,- Kč, děti 10,- Kč
Rodičovská unie , 17:30.
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Projekty pro žáky Art & Design in Our Lives – KA2
výročí od podpisu AKTU PARTNERSTVÍ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
VELIKONOČNÍ POMLÁZKA NÁVOD.
Science Meets Art - SMART
Honza v Turecku - Yalova
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
Světová literatura 2.pol.20.stol.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Tanec.
Co začíná tam, kde končí naše země?
Mezinárodní projekt ARTISTIC
Transkript prezentace:

A Visual Travel to Traditions 2012-2014

Turecko Avanos Česká republika Praha Polsko Španělsko Lagnievniky Calatayud Bulharsko Pleven Česká republika Praha Itálie Assisi

http://traveltotraditions.weebly.com/index.html www.oadusni.cz Webové stránky http://traveltotraditions.weebly.com/index.html www.oadusni.cz

Bulharsko Pleven 5-9.11. 2012 Představili jsme školu, ČR a Prahu Plánovali jsme další aktivity Národní folklórní tance. Návštěva lidové školy umění Převedení aktivit zemí, které nedostali schválený grant Bulharsko Pleven 5-9.11. 2012

Bulharsko

Natáčení filmu o národních folklórních tancích Taneční workshop Připravili jsme si kalamajku Plakát – stará – oživená řemesla Polsko Lagiewniki 14-18.1.2013

Polsko

Česká republika Praha 18-22.3.2013 Film na téma tradice Velikonoční trhy Zdobení vajec Pletení pomlázky České a moravské lidové tance (v režii folklorního souboru Rosénka) Umělecká škola lidových řemesel Česká republika Praha 18-22.3.2013

Praha

Turecko Avanos 7-11.10.2013 Dokumentární snímek na téma: obřady Workshop: hrnčířství, řezbářství, tkaní a techniky kresby a ornamentů tančící dervišové tradiční turecké lázně Umělecká technika nazývaná Ebru Art Turecko Avanos 7-11.10.2013

Turecko

Itálie Assisi 3-7.3. 2014 Film: Příprava typického národního jídla. Ochutnávka italských jídel Příprava národních jídel (bramboráky) Čokoládovna v Perugi (tzv. Bacci) Návštěva dílen (výroba papíru, svící a tkalcovny, Bevagna) Středověká večeře, tance a buny Itálie Assisi 3-7.3. 2014

Itálie

Španělsko Calatayud 7-12.4. 2014 Býčí zápasy (workshop) Taneční workshop (tance Jotas a Sevillanas, druh flamenca) Výstava fotografií našich studentů Oficiální otevření nového náměstí „Evropa“ Španělsko Calatayud 7-12.4. 2014

Španělsko