STANDARDY ČAPPO SEMINÁŘ BEZPEČNOST DISTRIBUCE POHONNÝCH HMOT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační systém krizového řízení kraje
Advertisements

Soulad připravované legislativy ČR s legislativou EU, další očekávaný vývoj Ing. Vladimír Štěpán, ENA s.r.o. prosinec 2004
EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Bezpečnostní kultura a moderní přístup k bezpečnosti v letecké dopravě
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV
ALTERNATIVNÍ PALIVA ČESKÁ ASOCIACE PETROLEJÁŘSKÉHO PRUMYSLU A OBCHODU Pracovní skupina pro bezpečnost petrolejářského průmyslu a obchodu.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
Řízení přístupových práv uživatelů
SW podpora krizového řízení Duben 2006 Tomáš Fröhlich, DiS. ISSS 2007.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Pohony vozidel možnosti a specifika
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
11 Konečný spotřebitel a SEPA Libor Dupal Předseda SČS.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Koncepce environmentální bezpečnosti
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Účinná kontrola kvality pohonných hmot © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
AEM, Praha Ing. Ladislav Špaček, CSc.1 IPPC Role Ministerstva průmyslu a obchodu. Systém výměny informací o nejlepších dostupných technikách.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Novela zákona o svobodném přístupu k informacím David Kotris ISSS Hradec Králové
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
BUDOUCNOST ČESKÉ ENERGETIKY V EVROPĚ
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
3. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Personální strategie mezinárodní firmy
Název přednášky Společnost Funkce, mail, případně další vhodné informace Zemní plyn - CNG a LNG - v nákladní dopravě E.ON Energie, a.s. – Jiří Šimek, Michal.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Legislativa v dopravě na LNG pro Evropu a ČR Václav Chrz, Chart Ferox, a.s. Výstava Czechbus Kulatý stůl „LNG v dopravě“ Praha – výstaviště,
Vývoj maloobchodního trhu s pohonnými hmotami Jan Mikulec výkonný ředitel ČAPPO Petrol Summit 2015.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Příprava opatření proti „klientskému systému“ 9. října 2006 Lenka Myslíková odbor bezpečnostní politiky Ministerstvo vnitra.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa Moderní systém pro přístup k právu a pro jeho tvorbu 12. června 2013 seminář Osvěta Aleš Gola odbor legislativy a koordinace.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Ing. Eduard Muřický Národní akční plán čisté mobility NAP ČM Ing. Eduard Muřický 18. října 2016 “CNG jako dostupná ekologická alternativa”,
POTENCIÁLNÍ INCIDENTY A SKORONEHODY (NMPI)
Logistika živých sladkovodních ryb
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
HSSE standard stáčení paliv v ČR
KAMEROVÉ SYSTÉMY NA ČERPACÍCH STANICÍCH
Podpora krajského akčního plánování
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Zavádění nových produktů na trh B2B
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Návrh kvalifikačního standardu Září 2010
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Aktuality ve vyjednávání v Bruselu k SZP 2020+
“Investiční a údržbářské práce na čerpacích stanicích “
Podpora procesů uznávání
Revize standardů a inspekcí
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Standardy pro základní vzdělávání
Transkript prezentace:

STANDARDY ČAPPO SEMINÁŘ BEZPEČNOST DISTRIBUCE POHONNÝCH HMOT PRAHA - HOTEL PRAMEN - 6.4.2017      ČESKÁ ASOCIACE PETROLEJÁŘSKÉHO PRUMYSLU A OBCHODU Pracovní skupina pro bezpečnost petrolejářského průmyslu a obchodu     

Proč standardy ? Zlaté pravidlo: Bezpečnost není předmětem konkurence Různé postupy – rizika chyb Různé přístupy Nejednoznačná a komplikovaná legislativa Uplatnění nejlepších oborových standardů Chceme se efektivně zlepšovat, učit se z chyb.

Ambice Standard ČAPPO: maximálně respektuje stávající postupy, je po něm poptávka – podobný standard chybí nezvyšuje náklady, je naopak efektivní je správnou praxí a jako takový má být zaveden je dostupný pro všechny (nejen pro členy) je v souladu s legislativou je respektován a schválen členy ČAPPO, případně úřady je přehledným, jednoduchým, čitelným má jednotný formát a úpravu je první úrovní pro případnou úpravu nebo doplnění legislativy

Jak postupujeme ! Zahájení přípravy 2015 Vytvoření jednoduchého postupu a pravidel tvorby – pouze elektronicky, jednoduše, efektivně, transparentně. Postup „per partes“ – každý standard je samostatný miniprojekt pracovní skupiny. Schvalovací proces – consensus zúčastněných Zavedení do praxe a zveřejnění - http://www.cappo.cz/cappo-o-asociaci/dokumenty/standardy-cappo/ Aktualizace a zpětná vazba z praxe.

Máme zpracováno ! 001/2016 Krizové situace na ČS 002/2016 Procedura stáčení autocisteren na čerpací stanici 003/2016 Spodní plnění autocisteren – pokyny pro přepravce/řidiče autocisteren 004/2016 Stáčecí místa s gravitačním stáčením na čerpací stanici

Aktuálně připravujeme ! Bezpečnostní značení ČS z pohledu zákazníka Standardizace plnících stanovišť pro AC Minimální standardy kamerových systémů na ČS Standardy údržby ČS Značení potrubí podle produktů

Výhled ! Prevence před újezdy Standardy pro alternativní paliva (LPG, CNG, LNG …) Minimální technické standardy autocisteren přepravujících pohonné hmoty Potenciální incidenty / Skoronehody

Očekáváme ! podněty, návrhy, zkušenosti z praxe, zpětnou vazbu… rozšíření standardů na další oblasti – nejen bezpečnost

Závěr Děkuji za pozornost. Dotazy ??? Ing. Zdeněk Stejskal – PS pro bezpečnost petrolejářského průmyslu a obchodu Tel: 602 189 599 Email: zdenek.stejskal@ceproas.cz