Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Cíle vzdělávání Význam zvažování a stanovení cílů vzdělávání
Lokální ekonomika základ rozvoje. Kdo vyřeší náš problém Udělám to sám Dejte mi lidi, já to udělám Ať si to udělají sami.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Kodex řízení evropské akvakultury FEAP. EIFAC – evropská komise pro sladkovodní rybářství (FAO) FEAP – federace evropských chovatelů ryb –( Federation.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
NIKAZAM „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové spolupráce a managementu přírodních zdrojů v zemích třetího světa“ ,
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Společenská odpovědnost organizací
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Postavení Evropy ve světě
Úvod do problematiky Evropské unie. Historie Společenství průmyslová revoluce II. světová válka Schumanův plán Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO)
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Zpráva mezinárodní komise UNESCO ,,Vzdělávání pro 21.století"
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
Evropské právo životního prostředí Přednáška č. 2 Úvod: hlavní změny v EU po ratifikaci LS Ochrana ŽP jako cíl EU Pravomoci EU Prameny EP.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Daně Rizikem pro volný pohyb zboží může být i rozdílné zdanění Sjednocení daňových soustav - nereálné 1. Daňová diskriminace zakázána - (Případ „Whisky.
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
OSN.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Ekonomika životního prostředí
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Společné a koordinované politiky EU
Rozvoj inovací v EU.
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
Severoatlantická aliance
Technologická agentura
PESCO vs. EDF: projekty rozvoje schopností
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období 2004-2009 James Elles MEP Místopředseda Poslaneckého klubu ELS-ED

EKONOMIKA ZALOŽENÁ NA ZNALOSTECH: PODPORA KONKURENCESCHOPNOSTI “ Hlavním cílem našich priorit je vybudovat v příštích pěti letech pro naše občany prosperující Evropu. Abychom dosáhli vysokého výkonu a růstu ekonomiky - a tím vytvořili pracovní místa - chceme, aby Evropa byla postavena na dynamickém a konkurenceschopném hospodářství založeném na znalostech. Chceme, aby náš kontinent byl schopen adaptovat se na globální ekonomiku tím, že vědě jakožto klíčovému elementu evropské konkurenceschopnosti stanovíme prioritu soustředěním se na vzdělání a nové technologie a zajistíme stimulující podnikatelského prostředí. ”

Naše prostředky na prosazení konkurenceschopnosti Stanovit prioritu pro vědu jako klíčový element evropské konkurenceschopnosti Soustředit se na nové technologie: Vypořádat se s výzvou digitální éry Vybudovat podnikání nakloněnou evropskou ekonomiku nejvyšší kvality

TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ: BUDOVÁNÍ BUDOUCNOSTI “ Toto je podmínkou dosažení námi vytčeného cíle dlouhodobě udržitelného rozvoje a budování Evropy naší budoucnosti. Abychom vytvořili z Evropy příznivé místo pro žití, chceme provádět všem srozumitelnou politiku založenou na společenskému a životnímu prostředí příznivému tržnímu hospodářství. Tento přístup posílí vazbu mezi zdravým životním prostředím a silnou ekonomikou, stejně jako ovlivní ostatní oblasti legislativy, ať už hospodářské, týkající se energetiky nebo životního prostředí, dopravy, regionálních nebo zemědělských politik. ”

Pilíře zdravé a trvale udržitelné budoucnosti Trvale udržitelný růst v otevřenější společnosti Vyrovnání se s problémy stárnutí populace Podpora regionů: postavit více prosperující Unii na vzájemné spolupráci Rozvoj životaschopného a trvale udržitelného zemědělství

EVROPŠTÍ OBČANÉ: ROSTOUCÍ POŽADAVEK BEZPEČÍ “ Evropští občané chtějí žít v Unii, kde budou stále více cítit, že jejich práva jsou zajištěna a jejich bezpečnost posílena. Abychom mohli odpovědět na tuto rostoucí potřebu bezpečnosti na ulicích, jako jedince či jako zaměstnance, je třeba zajistit stabilitu a bezpečnost v rámci našich společností. Směřujeme k posílení evropské policejní a soudní spolupráce, stejně jako k zajištění větší bezpečnosti potravin, zdraví a spotřebitelů v každodenním životě, abychom toho mohli dosáhnout. ”

Zajištění bezpečnosti občanů Zaručením vnitřní bezpečnosti a stability v rámci našich společností Občanskou ochranou: Větší bezpečí pro občany v každodenním životě Posílením konceptu evropského občanství

EVROPA VE SVĚTĚ: NOVÉ BEZPEČNOSTNÍ VÝZVY “ Abychom odpověděli na výzvy zítřka a dostáli své roli a odpovědnosti na poli mezinárodní bezpečnosti, musíme založit efektivní Společnou zahraniční a bezpečnostní politiku (SZBP) a překonat nedostatky ve vojenských kapacitách. Částečná integrace SZBP do struktury Společenství by Evropě umožnila dosažení mezinárodního vysokého profilu a splnění jejích závazků. Velmi důležitou součástí této politiky bude posilování strategického partnerství. V tu samou dobu by Evropa měla udržet silný finanční závazek pomoci zemím rozvíjejícího se světa a zajistit že současné kolo jednání WTO bude založeno na spravedlivém obchodu a rozvoji. ”

Vyrovnat se naší mezinárodní zodpovědnosti Čelit novým výzvám Posilovat naše strategická partnerství Silný závazek pomoci rozvíjejícímu se světu

ZDRAVÉ ŘÍZENÍ FINANCÍ: POTŘEBA PŘÍSNOSTI “ Zdravé řízení zdrojů a transparentní utrácení fondů EU dá našim občanům pocit, že řádně spravovaná EU je v jejich vlastním zájmu. V tomto kontextu chceme zvýšenou odpovědnost za výdaje EU. K důraznému boji proti zpronevěrám si přejeme posílit OLAF zajištěním jeho totální nezávislosti na Komisi. ”

Řádně spravovaná Unie v zájmu občanů Pečlivá správa zdrojů Důrazný boj proti zpronevěrám: Posílení OLAF Dynamické střednědobé finanční plánování

Děkuji Vám za pozornost! Místopředseda Poslaneckého klubu ELS-ED James Elles MEP, Místopředseda Poslaneckého klubu ELS-ED