Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nařízení evropského parlamentu a rady Evropské unie č. 1169/2011
Advertisements

Glukóza C H O Dýchání a přeměny glukózy Autor: Ing. Jiřina Ovčarová.
TUKY (LIPIDY).
Potravinové alergie Hartmanová Lenka
Přírodověda – 4. ročník ZŠ
Ing. Lucie Janotová, Ph.D., UniConsulting
Č eská republika: NUTS Hospodá ř ský zem ě pis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad.
Dana Gabrovská Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Krajina a životní prostředí
Na poli.
VY_32_INOVACE_31_ Prvouka 3.ročník Polní plodiny
Generativní orgány rostlin
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 8.
Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D. Ústav výživy 3. LF UK
Potraviny rostlinného původu
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Přehled možných potravinových alergenů.
Zemědělství.
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Užitkové rostliny.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Polní plodiny Filip Bordovský.
SPIŽNÍ SKŘÍNĚ Ivana Paletová TĚSTOVINY - celozrnné - bezvaječné - semolinové - kuskus RÝŽE - jasmínová - natural - basmati - parboiled - divoká.
Bobovité.
Označování potravin Ing. Jiří Koudelka.
Makrobiotika, vegetariánství, dieta batolat a dětí předškolního věku
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Centra původu kulturních rostlin
Potravinové alergie a intolerance
SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY I
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Mgr. Věra Vasiljevičová
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
STRAVOVÁNÍ A PROVOZ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ELEKTRA LUHAČOVICE MVDR. MIROSLAV JAROŠ Označování alergenů v nebalených potravinách a v pokrmech.
Mgr. Jana Petrová Mgr. Jana Stávková Mgr. Jana Petrová Mgr. Jana Stávková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Stránská Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Př - výživa a zdraví TEMA:
Historie zemědělství základem byla tzv. neolitická revoluce (7000 př. n. l.) – člověk přechází z neorganizovaného sběračství na organizovanou zemědělskou.
P OTRAVINOVÉ ALERGIE A INTOLERANCE Magdalena Rusňáková, OPP 1. ročník.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV:Zemědělství TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_DOVAZENE_SKORAPKOVE_OVOCE_PR EZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
AUTOR: Lenka Hrnčířová
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Ovoce Vypracoval: Lukáš Karlík.
VY_32_INOVACE_Fi_III_04 Název Zemědělství /rostlinná výroba/ Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
OBILOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: obiloviny, charakteristika, složení, pšenice, žito, ječmen,
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
TUKY (LIPIDY).
NEŽÁDOUCÍ REAKCE NA POTRAVINY
Seznam alergenů 1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice , žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich Korýši.
Dělení ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
JÁDROVINY A OLEJNATÁ SEMENA
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Hospodářské plodiny.
VY_52_INOVACE_63_Zemědělství ČR
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
Testy Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název projektu: Moderní škola
Užitkové rostliny, které se pěstují na polích nazýváme polní plodiny.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Společenstva polí Rostliny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Přehled možných potravinových alergenů.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Zemědělství Rozdělení dle vyspělosti zemí:
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Transkript prezentace:

Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12 Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU Obiloviny obsahující lepek Korýši Vejce Ryby Podzemnice Olejná (arašídy) sójové boby (sója) Mléko Skořápkové plody Celer Hořčice Sezamová semena (sezam) Oxid siřičitý a siřičitany Vlčí bob (lupina) Měkkýši

Obiloviny obsahující lepek Alergeny. 1. Obiloviny obsahující lepek Pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut (prapůvodní pšenice), nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich.

Alergeny. 2. Korýši A výrobky z nich.

Alergeny. 3. Vejce A výrobky z nich.

Alergeny. 4. Ryby A výrobky z nich.

Alergeny. 5. Podzemnice olejná (arašídy) A výrobky z nich.

Alergeny. 6. Sójové boby (sója) A výrobky z nich.

Alergeny. 7. Mléko A výrobky z něj.

Alergeny. 8. Skořápkové plody Mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich.

Alergeny. 9. Celer A výrobky z něj.

Alergeny. 10. Hořčice A výrobky z ní.

Alergeny. 11. Sezamová semena (sezam) A výrobky z nich.

Oxid siřičitý a siřičitany Alergeny. 12. Oxid siřičitý a siřičitany V koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2.

Alergeny. 13. Vlčí bob (lupina) A výrobky z něj.

Alergeny. 14. Měkkýši A výrobky z nich.

Prezentaci ukončíte klávesou ESCAPE …