Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Č eská republika: NUTS Hospodá ř ský zem ě pis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Č eská republika: NUTS Hospodá ř ský zem ě pis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad."— Transkript prezentace:

1 Č eská republika: NUTS Hospodá ř ský zem ě pis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

2

3 Botanika  Oříšek - jednosemenný suchý nepukavý plod Potravina  Termínem ořech se nazývá mnoho různých plodů a semen, které jsou zdrojem výživných látek a oleje, používají se jako potravina nebo surovina při vaření a přípravě jídel. Některé z nich jsou oříškem i z botanického hlediska, u mnoha z nich se však jedná o jiný typ plodu, např. nažka, peckovice atd.

4  vlašský ořech  lískový ořech  burský ořech  kešu ořech – tržní název pro nažky rostliny Anacardium occidentale  kokosový ořech  kolový ořech  maledivský ořech  para ořech, brazilský  mandle  pekan  kaštan jedlý  čufa  makadamský oříšek  pinie

5

6  z francouzského - Nomenclature des Unites Territoriales Statistique  z anglického - Nomenclature of Units for Territorial Statistics

7  Ú zemní celky vytvořené pro statistické účely Eurostatu (statistický úřad Evropské unie) pro porovnání a analýzu ekonomických ukazatelů, statistické monitorování, přípravu, realizaci a hodnocení regionální politiky členských zemí EU.  Klasifikaci NUTS zavedl Eurostat v roce 1988.

8  Vedle soustavy NUTS od roku 1990 existuje i soustava LAU – Local Administrative Units („Místní samosprávné jednotky“) – zahrnující obce a okresy.  V současnosti tato soustava nahrazuje (a plně jim odpovídá) dřívější stupně NUTS 4 a NUTS 5.

9  Aby bylo pro celou Evropskou unii dosaženo srovnatelnosti jednotlivých statistických celků, jsou pro jednotlivé úrovně soustavy NUTS stanoveny meze počtu obyvatel.

10

11  www.wikipedia.org www.wikipedia.org  www.google.com www.google.com


Stáhnout ppt "Č eská republika: NUTS Hospodá ř ský zem ě pis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad."

Podobné prezentace


Reklamy Google