Kde pro mnohé logistický proces končí, pro další začíná

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

ITFutuRe s.r.o. – Komplexní řešení příjmu, distribuce, expedice zboží a inventur s čárovými kódy pro sklady, velkoobchody a eshopy.
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Jednatel Cargologix, s.r.o.
INTELIGENTNÍ BUDOVY Doc. Dr. Ing. Michail Šenovský VŠB – TUO, FBI
Bezpečnostní kamerový systém
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM prezentace základních funkcí
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost.
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Procesy Informační proces
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
Microsoft Office PowerPoint
Výběr informačního systému Karel Jaborník
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
Nová dimenze Vaší archivace Nová dimenze Vaší archivace.
Povodňový informační systém Ing
Rozšíření informačního systému
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Využití čárového kódu v Muzeu Vysočiny Třebíč, p. o. Mgr. Antonín Žamberský, technický pracovník muzea.
Outsourcing výrobní logistiky Ing. Marek Vinš, Ph.D.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Cloud Computing - efektivní a transparentní provoz organizace pro každého (Jakub Fiala, Miroslav Čejka GORDIC ® )
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
 KBA, Willeke, Print Fórum Praha 2007 KBA-QualiTronic Inspekční systém kontroly archů, označování makulatury a vytříďování archů.
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
MANET … přehled dostupných modulů …. MODULARITA: MANET je plně modulární což značí jeho otevřenost dalšímu rozvoji. V okamžiku vzniku nového modulu lze.
Velkoobchodní operace
Technologie zpracovaní odpadu
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
3 Simulace řízení informačního a materiálového toku - logistická hra
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
Tachografy Tachograf je sdružený přístroj, který umožňuje záznam okamžité rychlosti, ujeté dráhy a chodu motoru v závislosti na čase. Vybavení vozidel.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ballet Europe s.r.o. Váš partner ve světě obalů Ballet Europe s.r.o. je moderní a dynamicky rozvíjející se společnost, která se zabývá návrhy, výrobou.
Technologie sledují pohyb Telematická řešení nad vozovými parky
Jaromír Skorkovský Training manager , Praha PrintVis – Cesta k lepším výsledkům.
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. PŘEDSTAVENÍ SKUPINY Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Inteligentní PDF formuláře Vladimír Střálka Territory Account Manager Adobe Řešení pro.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
BALENÍ: Speciální balení jako součást distribučního procesu aneb
Logistický proces ve firmě Petr Hobža – Strážnické brambůrky SAP Business One Pavel Rumplík Obchodní ředitel.
Ballet Europe s.r.o. Váš partner ve světě obalů Ballet Europe s.r.o. je moderní a dynamicky rozvíjející se společnost, která se zabývá návrhy, výrobou.
Obsah prezentace Princip fungování Technické parametry Proces realizace Závěrečné zhodnocení 4.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Ivanovické náměstí 3, Brno1 Ivanovické náměstí č. 3, BRNO Obchodní zástupce: Jiří Derganz.
MM – system s.r.o. MM - system s.r.o Prezentace společnosti.
Měřící přístroje pro kolejovou dopravu. Obsah prezentace O společnosti. Hlavní oblasti, specializace. Automatické měřící systémy pro kontrolu tvarů a.
Ivanovické náměstí 3, Brno1 Ivanovické náměstí č. 3, BRNO Obchodní zástupce: Jiří Derganz.
Materiál je určen pro 3. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Kvalita dopravy v logistických procesech Předmět: Teorie dopravy Ing. František Lachnit,
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Periferní zařízení počítače - opakování
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Školící a docházkový systém s monitoringem
Transkript prezentace:

Kontrolovaný a ověřitelný logistický proces před expedicí / WMS EVIDENT

Kde pro mnohé logistický proces končí, pro další začíná Přehled o všech paletách jejich obsahu, váze a kvalitě zabalení by měl být základním prvkem pro vyšší bezpečnost a spokojenost nejen Vašich zákazníků Tok zboží, kontrola procesů Bezpečnost a ochrana zboží, kvantita a kvalita Evidence a prokazatelnost – odstranění „šedých zón“ Prevence v procesech (interní, externí)

Kde pro mnohé logistický proces končí, pro další začíná Ekonomika nejen balení – náklady, investice, optimalizace nákladů, vícenáklady Kolik stojí bezpečnost? Rozhraní při předávání zboží Ochranné trendy a jejich vývoj (ochranné LP a LP s potiskem, bezpečnostní etikety, barevné folie a překryvné folie, postupy balení, vizuální kontrola, namátková kontrola) Předáváme nejen zboží, ale i informace – od papíru k datovým tokům, jednoznačná identifikace palet Evidence jako nástroj kontroly logistických procesů, přípravy zakázek a vyskladnění

WMS EVIDENT: od myšlenky k praxi Projekt HOPI s.r.o. – od roku 2009 Fotodokumentace zboží na paletách Ukládání dat pro interní i externí užití a vyhodnocení

Vývoj modulárního balicího systému WMS EVIDENT 1991- současnost, poloautomat Individuální požadavky zákazníka, náklady na zabalení, návaznost procesů (tok zboží, identifikace) 6 nebo 20 individuálních balicích programů Modularita zařízení jako ekonomické a praktické řešení balicího procesu (volba točny, předepínacího zařízení, přítlak nestabilního zboží, aplikace překryvné folie, prachotěsnost obalu, vodotěsnost obalu, fotodokumentace, videodokumentace, možnost vážení palet, sdílení informací)

Modulární balicí systém WMS EVIDENT Kapacita balení (pal/hod): 25 Velikost točny (mm): 1500mm (800 x 1200), 1650 (1200x1000), 1800 (1200x1200), 2300 Počet programů: 6 (WMS Standard), 20 (WMS Profi) Max. výška balení (mm): 2430, 3130, 3630 Velikost balené palety (mm): 800x1200, 1200x1000, 1200x1200 Průtažné zařízení: Elmag. brzda, mech. předepínání, 1 el. motor Light, 1 el. motor, 2 el. motor Otáčky točny (ot/min): 10 Nosnost točny (kg): 1200, 1500, 2500

Modulární balicí systém WMS EVIDENT Volitelné příslušenství: Nájezdová rampa na točnu s váhou 1700 mm Automatické trhání fólie Rám pro zapuštění stroje do podlahy Elektrický přítlak nestabilního zboží Držák cívky překrývací fólie Nestandardní barevné provedení stroje Se dvěma točnami Zařízení EVIDENT Automatická váha v točně

Modulární balicí systém WMS EVIDENT

WMS EVIDENT – foto jako evidentní důkaz Individuální zástavba, 6 nebo 20 balicích programů, modularita systému WMS Fotografie palety nebo videozáznam palety z jedné IP kamery bez nutnosti přísvitu Snímání statické (se zastavením palety) nebo dynamické (v pohybu) V případě fotografií - 1, 2 nebo 4 snímky možno před i po zabalení V případě videozáznamu - z jedné otočky palety před i po zabalení

WMS EVIDENT – foto jako evidentní důkaz Postup zabalení palety se snímáním před i po balicím cyklu: Uložení palety na točnu, upevnění folie k paletě, volba balicího programu Načtení čárového kódu ručním skenerem – zahájení balení Počáteční snímání palety, možnost zvážení palety (okamžité zobrazení na displeji) Zabalení palety do folie, příp. aplikace překryvné folie Závěrečné snímání palety, možnost zvážení palety (okamžité zobrazení na displeji) Odvoz palety z točny Data jsou uložena k následnému využití na FTP serveru

WMS EVIDENT – foto jako evidentní důkaz

WMS EVIDENT – foto jako evidentní důkaz Zpracování dat: Počítač na platformě Linux s ukládáním dat na FTP server (umožňuje zpracování ve Windows, Linux, McIntosh…) Formát řazení: den (datum) – čárový kód palety – čas záznamu, bez odstranění historie Možno zpřístupnit data přes FTP server (Cloud) dalším uživatelům (zákazníkům, dopravcům…) Rozlišení fotografií (videa) 4, 8 nebo 12 Mpix

WMS EVIDENT – foto jako evidentní důkaz Další možnosti: Možnost instalace váhy do točny - vážení před a po balicím procesu (s přesností 0,5 kg) a uložení dat na FTP serveru spolu s fotografiemi (videem) palety Individuální zástavba WMS Možnost přidání druhé točny k WMS

Využití získaných údajů k následným logistickým procesům Kde končí Vaše odpovědnost za kvalitu zabalené palety? Externí dopravci, mezisklady, outsourcing balení a expedice - poptávka po datech ze strany externích partnerů Reklamace z následných procesů Poškození zboží dopravou - průkaznost Zcizování zboží v průběhu dopravy a skladování Pojistné události po vyskladnění (požár vozidla, krádež vozidla, krádež zboží „na cestě“ a v meziskladu)

Interní využití získaných údajů z WMS EVIDENT Co neměříme, neřídíme - investujme do prevence Kontrola vyskladňovacích procesů, namátkové vs. cílené, kompletnost a kvalita dodávek, chyby vyskladnění, skladba zboží na paletě, váhové limity Procesy ve vlastní dopravě Uzavřený systém kontroly (sklad, ostraha objektu, kamerový systém, docházkový systém, předávací uzly)

Praktická ukázka 29.4.2016 Srdečně Vás zveme na zítřejší předvedení WMS EVIDENT v praxi

Děkuji za Vaši pozornost Ing. Mojmír Sadílek P&D manager Produktový a rozvojový manažer mojmir.sadilek@ekobal.cz +420 720 958 516