Program CZ07 – Spolupráce škol

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dominika Kalasová, Karel Kolář Talnet, Praha Veletrh nápadů učitelů fyziky , Hradec Králové.
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Představení zajímavých projektů OPVK
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
CZ / / Interaktivní portál pro řízení a sdílení znalostí Česká zemědělská univerzita v Praze ČMA, AMSP, ICN, Epax Ludmila Dömeová,
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Gymnázium Jana Keplera Praha
Program 1.Úvodní informace 2.Veřejné zakázky 3.Pracovní výkazy a ostatní podklady 4.Webová aplikace a rezervování školení 5.Představení aktivit KA-1 a.
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Socrates – Comenius 1 Matematika v našem životě Mathematics in our life.
COMENIUS Co si představit pod názvem projektu - A rainbow of cultures ? 2 roky rozvoje tvořivosti a myšlení žáků, prohlubování jazykových - IT.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Rámcový vzdělávací program 15. října Malé ohlédnutí – pohled do historie RVP pro gymnázia r materiál k diskusi – r –setkání autorů.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Jitka Bláhová, Univerzita Hradec Králové
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Úvodní webinář pro ICT metodiky Mentoři: Ing. František Hůlka, Mgr. Miroslav Šucha.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Zahajovací konference projektu Zahajovací konference projektu „Chceme mít blíže do světa.“
PREZENTUJÍCÍ Comenius Regio na Vysočině Pro koordinační schůzku dne připravil tým ComReg, prezentuje RNDr. Kamil Ubr.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
The stem engagement europe project
Mentoring Technology Enhanced Pedagogy (MENTEP)
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
„K inovaci s inspirací“
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Technicky zaměřené aktivity na ZŠ Doctrina
Projekt ERASMUS
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Zástupce ředitelky školy
Transkript prezentace:

Program CZ07 – Spolupráce škol Projekt TIME a POinTS Program CZ07 – Spolupráce škol Ilona Kuboňová, Gymnázium Teplice 4.10.2016

Gymnázium Teplice 780 žáků, 70 učitelů 4 leté a 8 leté studium Od roku 2000 – zapojení do celé řady projektů Comenius, Erasmus+ EEA grants and Norway grants Cíl 3, OPVK, MŠMT, ČNFB V současné době (říjen 2016) účast v 8 mezinárodních projektech

Projekty Technologies in Modern Education Gymnázium Teplice, Menntaskólinn í Kópavogi 1.7.2015 – 30.6.2016 grant 494 955 CZK Progressive Options in Technology and Science Gymnázium Teplice, Numedal videregående skole 1.1.2016 – 30. 9. 2016 grant 380 517 CZK

Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Not Only Technologies in Modern Education Gymnázium Teplice, Menntaskólinn í Kópavogi 1.4.2016 - 31. 12. 2016 grant 362 880 CZK Not Only Progressive Options in Technology and Science Gymnázium Teplice, Numedal videregående skole 24. 5. 2016 - 31. 10. 2016 grant 79 490 CZK

Gymnázium Teplice Numedal videregående skole Projekt POinTS Progressive Options in Technology and Science EHP a Norské fondy Projekt Institucionální spolupráce Program Spolupráce škol a stipendia Gymnázium Teplice Numedal videregående skole

Výukové moduly 6 výukových modulů v přírodovědných předmětech - matematika, fyzika, zeměpis, biologie a dějepis + anglický jazyk. Všechny moduly přeloženy do anglického jazyka. Spolupráce při řešení aplikovaných vědeckých problémů (iPads, systém Vernier, PowerPoint, GIS systém, IWB). Vytvořené moduly jsou určené pro žáky ve věku 15 – 17 let.

Ukázka výukových modulů

Webinář 24. května 2016 Žáci představili své země a školy. Diskuse Dotazník

Projektová schůzka v Teplicích Duben 2016, 4 učitelé z Nore Prezentace o projektu Představení Norska žákům Návštěva vyučovacích hodin Biopark a Didaktický park Exkurze do tepelné elektrárny Ledvice

Projektová schůzka v Nore Srpen 2016, 3 učitelé z Teplic Zhodnocení projektu Prezentace o České republice Návštěva školy a vyučovacích hodin Exkurze do vodní elektrárny

Diseminační aktivity Prezentace pro žáky o NO a CZ Představení projektu ostatním učitelům Novinové články v tisku a na Internetu Propagační materiály – propisky, desky, etc. Projektová webová stránka points.gymtce.cz Info na školních webových stránkách Projektový banner, plakát, brožura Školní ročenka

Přínos projektu profesní rozvoj učitelů zvýšení zájmu žáků o přírodovědné předměty začlenění ICT do dalších předmětů komunikační kompetence a prezentační dovednosti používání online platformy pro sdílení informací zvýšení veřejného povědomí o zapojených školách anglický jazyk jako pracovní jazyk projektu zlepšení znalostí o obou zemích

Projektové zkušenosti Spolupráce s partnery Další kooperace v budoucnosti Komunikace s DZS a MF ČR CEDR – prostředí pro žádost a závěrečnou zprávu není uživatelsky příjemné. Práce se systémem CEDR je zbytečně komplikovaná.

Zkušenosti projektového partnera Stein Erik Robech Zástupce ředitele Numedal videregående skole Nore v Norsku