NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moučníky z tvarohového těsta
Advertisements

Mgr. Adéla Kostrounová Mgr. Marcela Rychlá
Matematika a její aplikace
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
ICT M 5.R. Další jednotky hmotnosti
Mexická kuchyně.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Pečeme pizzu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Kynutý koláč se švestkami
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_15.
Elektronická učebnice - I
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
VY_62_INOVACE_A NAKUPOVÁNÍ – CENY ZÁKLADNÍCH POTRAVIN AUTOR: Mgr. Radka Koldinská VYTVOŘENO: březen 2012 STRUČNÁ ANOTACE: vytvoření představy o cenách.
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Hmotnost tělesa Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkŠestý - prima Stručný.
Číslo projektu MŠMT: CZ / / Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_10_04_převody jednotek Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Recept – těstovinový salát VY_32_INOVACE_2C_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_04_Matematika _9. a 10. ročník 06_Co vážíme, měříme a odměřujeme Autor: Mgr. Jana.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová JEDNOTKY HMOTNOSTI kg g.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Blanka Vamberová DATUM VYTVOŘENÍ: říjen 2011 NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Matematika.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
14 Kilogram – jednotka hmotnosti VY_32_INOVACE_14 autor:Mgr. Jana Kobylková identifikace:B2- 14 třída:2. předmět:M anotace:Seznámení s jednotkou hmotnosti.
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
20. – 24.června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
Hmotnostní zlomek převáděný na %
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
DIGITÁLNÍDIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_18_09_slovní úloha
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ TÉMA:
Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_1A_08_Hmotnost
Hmotnost a její jednotka
OPVK 1.4 EU peníze školám NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice-Spořilov
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
PŘEVODY JEDNOTEK HMOTNOSTI procvičování
Název školy, adresa: 1 Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz,
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_MATEMATIKA 3. ROČNÍK ZŠ
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
JEDNOTKY DÉLKY A HMOTNOSTI
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Jednotky hmotnosti Mgr. Jitka Polášková.
– PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Blanka Vamberová DATUM VYTVOŘENÍ: březen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Matematika ve 4. ročníku VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Matematika a její aplikace TÉMA: Hmotnost, jednotky hmotnosti ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.1427

Anotace : Materiál je určen pro žáky 4.ročníku pro rozvíjení dovednosti pracovat s jednotkami hmotnosti.

Hmotnost

Co můžeme v obchodě koupit na kilogramy? Limonáda Sýr Mléko Salám Olej Sůl Mouka Rýže Jablka Ovocný sirup Maso Zelenina Mandarinky Cukr

Přečti hmotnost ovoce a zeleniny. Spočítej: a) o kolik g jsou lehčí papriky než okurky. b) hmotnost všeho ovoce dohromady. c) celková hmotnost všech druhů zeleniny a ovoce. 450 g 180 g 160 g Výpočty děti uvedou v kilogramech a gramech. 1 200 g 310 g 2 400 g

Seřaď potraviny podle jejich hmotnosti vzestupně. 1. 4. 2. 5. 3. 6. Mouka 1 q Tvrdý sýr 460 g Salám 54 dg Správné řešení najdete na snímku č. 5. Rýže 1 000 g Brambory 2 kg 300 g Maso 860 g

Správné řešení 1. 4. 2. 5. 3. 6. Tvrdý sýr 460 g Rýže 1 000 g Salám 54 dg Brambory 2 kg 300 g Mouka 1 q Maso 860 g

Pečeme pizzu Na těsto pizzy je potřeba: 320 g mouky 16 g droždí špetka soli, cukru hrneček vlažné vody ( 160g ) 320 g rajčat 4 lžíce oleje 240 g salámu 160 g strouhaného sýra koření na pizzu Děti pracují ve skupinách, kontrola je společná. Výsledky se nacházejí na snímku č. 9. Upečenou pizzu nakrájíme na 8 dílů. Jaké množství potravin je v jednom dílu pizzy před upečením ? Budeme péct 4 pizzy. Jaké množství potravin budeme potřebovat? Kolik gramů váží pizza na plechu před upečením, když nepočítáme cukr, sůl, olej a koření?

Pečeme pizzu - řešení Před upečením je v jednom dílu pizzy 152 g potravin, půl lžíce oleje, koření. 2. Na 4 pizzy potřebujeme: 1 280 g mouky 64 g droždí 640 g vody ( 4 hrnečky) 1 280 g rajčat 16 lžic oleje 960 g salámu 640 g sýra 3. Celá pizza před upečením váží 1 216 g.

Zdroje: Ilustrace: www.office.microsoft.com