SUBKULTURY   Skalský Dvůr 2.11.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivizační programy pro seniory
Advertisements

Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
VOLNÝ ČAS TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PSYCHOLOGICKÉ POTŘEBY KAŽDÉHO ČLOVĚKA.
Společenské úlohy oděvů aneb
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Projekt HIP - HOP 7. B.
Tuning osobních automobilů
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Historie a princip INTERNET.
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
Metodologie historického výzkumu volného času
Chuligánství v dějinách v Británii od počátků fotbalu –> od 13. století několik pokusů o zrušení fotbalu kvůli násilnostem  Eduard III. – 1365  Oliver.
Symbolika extremistických hnutí
Marketing a sport Ing. Petr Hedrlín.
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Užité umění po 2. světové válce
Sdružení Podané ruce, o.s.
Expresionismus Expresionismus - evropský umělecký směr.
Hnutí Skinhead Mazaná, Neumanová C2A.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Body art - ruce Název školy
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 26 Číslo.
ATLETIKA.
Čínská kultura.
Hospodářský a sociální vývoj v ČSR
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
Poezie ve světové literatuře
MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ KATEDRA PSYCHOLOGIE
Lucie Dušková G a OA Chodov
Univerzita třetího věku UJEP
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Model transkulturní péče
Subkultura Petr Machala.
Úvod do estetiky estetika.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Zásady efektivní komunikace
Kriminalita mládeže.
Vizuálně motorické komunikační systémy SP
Spiritualita subkultur mládeže
OSOBNOSTI AUTOGRAMIÁDY KOSMETIKA ZÁBAVA KULTURA OSOBNÍ ROZVOJ PŘEDNÁŠKY MÉDIA.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_075 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce.Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_13_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : 90. LÉTA V ČESKÉ.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
Dětství, puberta, dospělost Prezentaci vytvořil Jiří Nezbeda.
Právní aspekty boje s teroristickou a extremistickou propagandou na internetu Renata Novotná CYBER 2008 Praha, 14. listopadu 2008.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Informační kriminalita Informační kriminalita l kpt. Mgr. Pavel Zmrhal 2 Dvě věci jsou nekonečné – vesmír a lidská hloupost. Tím prvním.
OSN.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY. VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY.
Graffiti Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Street art Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Body-art Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Stát Definice, funkce, typy.
OSOBNOST SPOTŘEBITELE - 2
Tolerance k národnostním menšinám
Subkultury Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_14_PUNK Dějiny hudby 8. ročník
Subkultury Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
40.- léta léta jsou charakteristická nástupem vodové ondulace.
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce. Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
Heavy metal léta Ramones Heavy metal (zkráceně rovněž „metal“) je druh hudby, [1] který se jako vymezený hudební styl objevil na přelomu 60. let.
Práce návrháře.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Transkript prezentace:

SUBKULTURY   Skalský Dvůr 2.11.2016

Z vědeckého a výzkumného hledika zájem o tuto problematiku lze datovat cca od70.let minulého století Party, gengy, způsob trávení volného času? Nekomformita Revolta Způsob vyjádření svého „já“

EMO Často se zaměňuje či spojuje s jinou subkulturou Goths, Black V oblečení převažuje černá barva a tmavé barvy Kluci – zženštilý způsob účesů i oblékání Holky – nespecifický styl v oblékání kluk - holka - výrazné líčení, účesy Internetová komunikace a sdělování zážitků – video s výpovědí dívky Spolupráce a insipirace v zahraničí- zejména v Anglii-Londýn

BLACK Z pohledu muzikologů – tvrdý metal, Black metal Mnohdy spojováni se Satanisty z důvodu obráceného kříže Propojení na extremistickou scénu – Hammerskin – propojení s nacismem, svastikou znározňující nacistické prvky Výrazné líčení – bílá tvář, nadměrné zdůraznění očních partií, malování na obličej Kovové doplňky – stahováky s bodly na rukou Výrazné pásky (patrony, mince, bodla) Obuv – od tenisek po vysoké kožené boty

SKINHEADS Spojováni s extremistickým hnutím Diváckým násilím Disciplína a kult těla Orlík – Landa, SHARP, Bráník – hudební scéna Typické oblečení Časté problémy se zákonem zejména v letech 1996-2000 Landronka – obsazování opuštěných objektů V minulosti -typické oblečení , nyní - specielní obchody

HOOLIGANS Spojitost s diváckým násilím Identifikace klubové příslušnosti Oděvní doplňky Vlajky Pocit sounáležitosti, jednotlivci , rodinní příslušníci Práce sportovních klubů k bezproblémové spolupráci

GRAFFITI Umění (pouliční i v galeriích) Seberealizace Komerční soutěže writerů Specializované weby Trestný čin – poškozování cizí věci…. Podpis – autogram u jednotlivých děl Závislost – posedlost Adrenalinový zážitek

TUNING Počátky v 70. letech v USA V ČR - zájem podnítily filmy „Rychle a zběsile“, „Tajný závod“….. Od minimálních finančních prostředků po finančně náročný koníček Muži x ženy Ilegální – tajné závody – trestní postihy, nesplňují technické podmínky Oficiální soutěže Kreativita, barevnost, „stáří“

MOTORKÁŘI Společný zájem a životní styl Často introverti, kteří mají problémy s navazováním vztahů Rodinné hobby – společné trávení volného času Sportovní Terénní Hazardéři

TATTOO Módní trend mladé generace x dospělých osob Piercing Motiv – značka taterského klubu, rukopis Estetická měřítka x soudnost, věk Uzi klub – Legererova ul. Praha – 90.léta Byznys x pracovní pozice

SNEAKERS Sběratelství x praktické využití (omezené) Tenisky Závislost (značka např.M.Jordan x další celebrity) Finanční a prostorová náročnost

HACKEŘI VIRTUAL SVĚT HIPPIES SKATE CIRKUS

HARDCORE - revolta proti nacismu i v hudbě – texty zaměřené proti extremistickému hnutí, nacismu Životní styl zejména dospívajících – až do dospělosti – ústup od anonymity a virtuálních vztahů V oděvní kultuře převažuje černá barva, trička s hesly zaměřenými proti nacismu, nášivky, Tetování, alkohol, drogy,