Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MY JSME MŠ VYHLÍDKA J.K.Tyla
Advertisements

Doprava ROZMĚRY Který obrázek je největší? Který obrázek je nejmenší?
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_11_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Norsko Základní škola Libina, příspěvková organizace,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.2.6 Báseň Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Anotace: Žáci se v prezentaci seznámí s pojmem aritmetický průměr a jeho výpočtem. Procvičují si výpočty u tabule nebo na pracovním listě. Snímek 5 je.
Zatoulaná klubíčka prostorové vztahy NA, POD, ZA, PŘED, VPRAVO, VLEVO.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaMatematika 6 NázevDesetinná čísla_8.
Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Český jazyk – Slovní druhy
STATISTIKA Starší bratr snědl svůj oběd i oběd mladšího bratra. Oba snědli v průměru jeden oběd.
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název vzdělávacího materiálu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Síla a skládání sil Ing. Jan Havel.
KOMÍNY, KOMINÍK A DALŠÍ PROFESE
Zvířata v zimě VY_52_INOVACE_07 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
VY_32_INOVACE_10_HK ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ
Ekonomika– národní hospodářství
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V. , Mnichovická 62
Člověk a jeho svět 4. ročník
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
MLUVNICKÉ KATEGORIE PODSTATNÝCH JMEN
Jaroslav Seifert NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Anotace: prezentace slouží k procvičování mluvnických kategorií
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Poměr v základním tvaru.
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ORIENTACE V ČASE VY_32_INOVACE_1C_08 Číslo projektu: CZ /1. 5
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉM – les a pole
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
Základní společenstva – skály a hory
TÉMA: Výrobky a přírodniny
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Světové strany
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-01
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Klasifikace větných členů, rozbor věty jednoduché
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A ZÁŘÍ 2018
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Poměr v základním tvaru.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_264_ČJ
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_03_Vodstvo ČR
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_17_12_vyjmenovaná slova
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: : VY_32_INOVACE_10_PRVOUKA_RODINA.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_07_M7_Hanak
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ZVUKY A TÓNY.
Transkript prezentace:

Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A

pracovali v týdnu od 9.- 13. ledna 2017 společně Žáci IV. A a IV. B pracovali v týdnu od 9.- 13. ledna 2017 společně Tento týden část žáků strávila na lyžařském kurzu na Kvildě, část opakovala, procvičovala učivo. Společný čas výuky jsme si užili i soutěžemi a hrami. Všichni byli přátelští a tolerantní i ve velkém počtu. Ve třídě se střídaly obě vyučující tříd: Mgr. Petrásková a PhDr. Palánová.

ČESKÝ JAZYK Napsali jsme tři diktáty s průměrnou známkou 2, 0 ; 1,6; 2,5. Při slohu jsme tvořili popis pracovního postupu výrobku. Napsali jsme test-opakování učiva 1. pololetí s průměrnou známkou 1, 7. Procvičujeme časování sloves. Při literární výchově jsme si vyprávěli o Boženě Němcové, jejím díle a shlédli jsme film Babička. Odevzdali jsme čtenářský deník s dalším zápisem. Sbíráme charity v projektu Čtení pomáhá.

ČESKÝ JAZYK- LITERÁRNÍ VÝCHOVA- zapojili jsme se do projektu Žáci naší třídy se zapojili od ledna 2017 do projektu Čtení pomáhá. Cílem projektu je spojit potěšení ze čtení s radostí z pomoci druhým. Na webových stránkách  projektu se nabízí seznam krásných knih ke čtení, rozdělených do tří kategorií podle věku čtenářů. Když některou z knih žák přečte, vrátí se zpět na webové stránky a poté, co odpoví na pár otázek vztahujících se ke knize, získává 50 korun. Tuto odměnu si nemůže vyzvednout v hotovosti, může ji však věnovat na CHARITU-někomu, kdo čeká na jeho pomoc. Věnuje ji třeba na výcvik pejska, který pomůže postiženému člověku, na speciální kolo pro maminku, která nemůže chodit, nebo na operace, které vrátí zrak africkým dětem. Projekt je určen pouze žákům základních a středních škol. Fakta o projektu: Projekt Čtení pomáhá rozdělí každý rok 10 milionů korun na dobročinné účely. O tom, kdo pomoc obdrží, rozhodnou dětští čtenáři. Každý školák, který se zapojí do projektu, získá po úspěšném vyplnění testu kredit padesát korun, který věnuje na jeden z nominovaných dobročinných projektů- CHARITY. Knihy Knihy jsou rozděleny do kategorií podle věku čtenářů (1.–5. třída, 6.–9. třída, střední škola). V každé kategorii je k dispozici minimálně 120 knih k výběru a stále je doplňujeme. Knihy vybírá odborná porota v čele se Zdeňkem Svěrákem. Více si o projektu přečtěte nahttp://www.ctenipomaha.cz/

ČTENÁŘSKÉ DENÍKY V projektu jsme začali s knihami ze čtenářských deníků a někteří z nás hned v lednu získali 15 charit! Ve třídě máme přehled všech žáků s počtem získaných charit za jednotlivé měsíce. POCHVALA- charity Sofie 15 Jakub 2 Sebastien 11 Milan 1 Olda, Justy 3

MATEMATIKA Procvičujeme sestrojování přímky různoběžné, rovnoběžné a kolmé, víme co je to pravý úhel. Provádíme písemné početní operace v oboru do 10 000 – sčítání, odčítání, dělení a násobení. Řešíme slovní úlohy. Napsali jsme test- opakování + - . : s průměrnou známkou 1,6. Procvičujeme na PC.

PŘÍRODOVĚDA Víme, co je to neživá příroda- zabývali jsme se vodou, vzduchem, sluncem a půdou. Seznámili jsme se s pojmy hornina, nerost (minerál). Zjistili jsme geologické složení některých pohoří ČR. Seznámili jsme se s druhy půd. Někteří z nás si doma udělali pokus se solí- krystalizaci odpařováním vody.

VÝTVARNÁ VÝCHOVA ZIMA KOLEM NÁS

„ZIMNÍ MĚSTEČKO“- PRÁCE VE DVOJICI papírová koláž z tapet doplněná kresbou fixem

ANGLICKÝ JAZYK Zvádli jsme Minitest č. 4 s průměrnou známkou 2,6 a Velký test (1.- 4. lekce) s průměrnou známkou 1, 8 čtení, psaní a 1, 9 poslech. Moje město- názvy obchodů a služeb. Na dovolené.

MONOGRAM- INICIÁLA Nejprve jsme si vytvořili šablony písmen našeho monogramu, obkreslili na čtvrtku, vybarvili třemi barvami pastelkou nebo fixami a na závěr dokončili pozadí černou fixou různými grafickými vzory.

VLASTIVĚDA Pracujeme s mapou se základními značkami (počasí, zemědělství, nerostné bohatství). Počasí a podnebí ČR- orientujeme se na mapě. Zemědělství a půda ČR- nejčastěji pěstované plodin a chov hospodářských zvířat- orientace na mapě. Nerostné bohatství a průmysl ČR- orientace na mapě. Nerostné suroviny a jejich těžba. Průmysl ČR- průmyslová odvětví.

Všude kolem nás zima, sníh a mráz - otisk barvy houbičkou a papírová koláž

VYSVĚDČENÍ 31. leden 2017 3 2 1

DĚKUJEME ZA POZORNOST!