Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A ZÁŘÍ 2018

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A ZÁŘÍ 2018"— Transkript prezentace:

1 Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A ZÁŘÍ 2018

2 v novém složení žáků třídy:
ZAČAL NÁM ŠKOLNÍ ROK 2018/ 2019 v novém složení žáků třídy: David Novotný, Matyáš Pramuka, Dominik Přibyl a Václav Trinkl

3 ČESKÝ JAZYK Opakovali jsme učivo 3. ročníku a napsali tři diktáty s průměrnou známkou 1, 67; 1,48; 2,85. POCHVALA?!? Musíme stále zdokonalovat a pilovat pravopis! Přednes básně jsme zvládli všichni na jedničku!. Při slohu jsme napsali vypravování o prázdninovém zážitku dle osnovy a připraveného konceptu. Odevzdali jsme čtenářský deník za červen a prázdniny. Čteme a čteme! Čtěte a čtěte také doma !

4 ROZLOUČILI JSME SE S PRÁZDNINAMI pohledem přes sluneční brýle

5 VZPOMÍNKA NA PRÁZDNINY

6 MATEMATIKA Procvičujeme zpaměti i písemně +- do 100 a 1000.
Násobíme a dělíme 10,100. Sčítáme a odčítáme písemně. Řešíme slovní úlohy. Opakujeme převody jednotek délky, objemu a hmotnosti. Opakujeme znalosti geometrie z 3. ročníku.

7 VÝTVARNÁ VÝCHOVA-práce s barvou SLUNEČNICE

8

9 VLASTIVĚDA Seznámili jsme se s mapou ČR a ukázali si kde jsme byli o prázdninách. Víme, kdo jsou naši sousedé, jaké mají hlavní město a jaká je měna státu. Seznámili jsme se s bankovkami ČR a kdo je na nich vyobrazen, diskutovali jsme nad rozpočtem rodiny. Poznáme státní symboly a známe autora hudby i slov hymny ČR. Vysvětlili jsme si principy demokracie, pojem zákon, ústava, právo. Zvládli jsme test s průměrnou známkou 1,35.

10 ČTENÁŘSKÝ KLUB V letošním školním roce realizujeme pro žáky 1. – 4. ročníku ČTENÁŘSKÝ KLUB formou volnočasové aktivity. Žáci si v klubu čtou knihy dle svého výběru cca minut dle úrovně čtenáře. Žáci si doporučují knihy navzájem, pracují s pracovními listy apod. Žáci odchází s knihou domů (zápůjčka ze školní knihovny nebo pokračování v četbě). Schůzky klubu probíhají 2 x týdně pod vedením PhDr. I. Palánové a Mgr. Š. Petráskové.

11 PŘÍRODOVĚDA Rozlišujeme živou a neživou přírodu a její součásti.
Rozumíme pojmu živá a neživá příroda. Objevujeme a zjišťujeme propojenost prvků živé a neživé přírody, princip rovnováhy přírody a nacházíme souvislosti mezi konečným vzhledem přírody a činností člověka. Umíme vysvětlit koloběh vody v přírodě. Vysvětlíme na základě poznatků o Zemi střídání ročního období, dne a noci. Neživá příroda- podmínky pro život: Voda. Vzduch. Světlo. Teplo. Půda.

12 ELIŠKA, naše spolužačka vážně onemocněla a tráví čas léčbou v Thomayerově
nemocnici Praha. Posíláme jí pravidelně pozdravy v podobě psaníček, výkresů i videopozdravů. Spolužačka Deniska jí dokonce navštívila osobně v nemocnici. DRŽÍME TI PALCE ELIŠKO a brzy se uzdrav! Hudba v prezentaci je pro TEBE ELIŠKO!!! Ludwig van Beethoven....Pro Elišku....

13 ANGLICKÝ JAZYK Zopakovali jsme si učivo 3. ročníku.
Rozšířili si slovní zásobu na téma hudba a sport. Umíme se zeptat na jaký hudební nástroj hrajeme a na sport, který umíme. Naučili jsme se dvě nové písně.

14 VÝUKA v počítačové učebně je pro nás nejoblíbenější

15 OPAKUJEME repertoár písní. NAUČILI jsme se novou píseň: ZÁŘÍ, září
POSLECHOVÉ ČINNOSTI: Rozlišujeme při poslechu skladeb výrazné změny rytmu, barvy a gradaci znějící hudby - B. Smetana Úvodní sbor z Prodané nevěsty.

16 DĚKUJEME ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A ZÁŘÍ 2018"

Podobné prezentace


Reklamy Google