Ú Z E M N Í S T U D I E Ú V O Z O V Á A K E B Z D I N C E

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návod jak pracovat s konceptem územního plánu města Liberec.
Advertisements

Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Vybrané základní pojmy stavebního zákona.
ČÁST B – ÚZEMNÍ STUDIE Definice dle stavebního zákona č. 183/2006 Sb. a jeho prováděcích vyhlášek - § 30 (1) Územní studie navrhuje, prověřuje a posuzuje.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Památková hlediska ochrany urbanistické struktury sídla příklady ze Zlínského kraje dubna 2010.
STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO ZDENĚK ZAJÍČEK. STAVÍME ELEKTRONICKÉ MĚSTO MUSÍME MÍT VIZI, JAK MÁ MĚSTO VYPADAT MUSÍME VĚDĚT, ŽE VE MĚSTĚ „ŽIJÍ“ ÚŘADY, FIRMY.
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby STA34 Studie rodinného domu
typologie obytné stavby 6. přednáška RODINNÉ DOMY I.
Půda – složka životního prostředí
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
Životní prostředí v konceptu ÚP hl. m. Prahy Ing. arch. Martin Říha.
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
Dopravní a liniové stavby
! Územní plán (ÚP) Management a Rozvoj Obcí Nástroje – listopad
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec; v současnosti omezený význam; povinnost platit vzniká na základě vlastnického či uživatelského vztahu k majetku.
Statutární město Ostrava
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Rodinné domy.
Územní plánování a územní plán města
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ K612 Ústav dopravních systémů K612ZADI Základy dopravního inženýrství CVIČENÍ.
Daň z nemovitostí 1. 2 okruhy – POZEMKY na území ČR vedené v katastru nemovitostí (§ 2) – obecně STAVBY s kolaudačním rozhodnutím a stavby užívané, dále.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Základy dopravní politiky obce, města, regionu.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
1 ÚZEMNÍ PLÁN RYCHVALD AKTUÁLNÍ STAV POŘIZOVÁNÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
Stavební právo. NOVÝ STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k , velká novela k
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Zkušenosti z projednání nové trasy vedení 400 kV Jiří Steinbauer ELEKTROTRANS, a.s. Konference Palác Žofín
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
PROJEKT REGENERACE SÍDLIŠŤ Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces zaměřený na sociální, ekonomické, urbanistické, architektonické a technické.
NABÍDKA POZEMKŮ BUŠTĚHRAD RFK Invest, a.s., sídlem Praha 3, Husinecká 10, PSČ , IČ: zaps. v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem.
Obytný soubor Za Školkou
EJPOVICE Výstavba obytné zóny. Umístění Ejpovic: Plzeňský kraj, okres Rokycany.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní cesta Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy Ing. František Lachnit,
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Pelhřimov Jihlava.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Cyklistická infrastruktura a její specifické aspekty ING. JAROSLAV MARTINEK CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
OÚPSŘ NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo (na příkladu 1. úplné aktualizace ÚAPo) ORP Chotěboř Krajský úřad Kraje.
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY 3. ÚPLNÁ AKTUALIZACE ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍHO ŘÁDU KÚ ÚK.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice
Chodníky do úvozu.
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec;
Lhůta pro pořízení územní studie
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Konzultace : středa , kancelář č. 506
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Daň z nemovitostí.
Informace o metodickém výkladu k § 12 (4) ZOPK
ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ & URBANISMUS
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Územně analytické podklady
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Ú Z E M N Í S T U D I E Ú V O Z O V Á A K E B Z D I N C E

D ů v o d y a c í l e p o ř í z e n í ú z e m n í s t u d i e Záměrem města je příprava pozemků pro výstavbu v západní lokalitě Dobříše v zastavitelné ploše Z5 (04) vymezené v ÚP, vydaném v roce 2010. Cílem je zejména koncepční řešení území, vymezení jednotlivých pozemků: orientační umístění a prostorové uspořádání staveb, koncepční řešení veřejné infrastruktury (dopravní a technické infrastruktury, veřejných prostranství) v rozsahu územní studie

P O Ž A D A V K Y Z N A D Ř A Z E N Ý C H Ú Z E M N Ě P L Á N O V A C Í C H D O K U M E N T A C Í Požadavky na zastavitelné plochy bydlení BI 1 Regulace využití území Plnění hlukových hygienických standardů (veškerá nová zástavba musí splňovat vládní nařízení 272/2011 Sb. o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací) Cyklistické trasy ÚAP, ZÚR SK Žádné záměry

H O D N O T Y A L I M I T Y V Ú Z E M Í Z grafické části územní studie vyplývají tyto limity řešeného území: Nadzemní elektrické vedení VN 22 kV a jeho ochranné pásmo Trafostanice včetně ochranného pásma Významný krajinný prvek Bzdinka Respektovat v širších vztazích záměry z územního plánu (přeložka silnice II. třídy, cyklostezka Dobříšské zelené kolo, zeleň ochranná a izolační, bydlení v rodinných domech)

Š I R Š Í V Z T A H Y Ř E Š E N É H O Ú Z E M Í

V Y M E Z E N Í P L O C H S R O Z D Í L N Ý M Z P Ů S O B E M V Y U Ž I T Í Plochy bydlení BI – Bydlení v rodinných domech – městské a příměstské typ BI 1 Bydlení v rodinných domech v klidové obytné zóně s oplocenými zahradami pro individuální rekreaci a možnou doplňkovou pěstební funkci

B I 1 – B y d l e n í v r o d i n n ý c h d o m e c h B I 1 – B y d l e n í v r o d i n n ý c h d o m e c h – m ě s t s k é a p ř í m ě s t s k é Hlavní : Bydlení v rodinných domech v klidové obytné zóně s oplocenými zahradami pro individuální rekreaci a možnou doplňkovou pěstební funkci Přípustné využití : Dopravní a veřejná vybavenost, související s obsluhou a kvalitou bydlení vymezeného území Veřejná zeleň, dětská hřiště Hospodářské zázemí (užitkové zahrady, chov hospodářských zvířat) jen výjimečně a v úměrném rozsahu – tzn. bez jakýchkoliv negativních vlivů (hlukových, pachových, estetických) na okolí Služby a provozovny (jen doplňkově v rámci objektů bydlení), nesmí přitom narušit trvalé bydlení na sousedních pozemcích nad normativy stanovené zvláštními předpisy Nepřípustné využití: Bytové domy Větší zařízení pro ubytování, stravování, obchod a ostatní služby, u nichž lze předpokládat rušivý vliv na základní obytnou funkci (hlučnost, prašnost, exhalace, nutnost časté dopravní obsluhy, nutnost obsluhy těžkou dopravou) Zařízení sociální péče, lůžková zdravotnická zařízení Zařízení pro výrobu, skladování a velkoobchod Jakákoliv zařízení technické a dopravní vybavenosti, jejichž atrakční okruh a význam přesahuje hranice vymezeného území Zahrádkářské a pěstební plochy a zařízení s provozem hlučné mechanizace nebo vyžadující obsluhu těžkou dopravou Podmínky prostorového uspořádání pro podtyp BI 1 Koeficient zastavění plochy: max. 0,3 Koeficient nezpevněných ploch: min. 0,6 Výška zástavby: 2 nadzemní podlaží + podkroví (resp. ustupující podlaží), max. výška 10,5 m

N Á V R H U R B A N I S T I C K É H O Ř E Š E N Í

MOTTO: Dostavba a zapojení západní zóny do stávající struktury města a vytvoření příjemné městské vilové čtvrti ve vynikající pěší dostupnosti do centra města a zároveň navazující celou svojí západní částí na volnou krajinu Vysoké zastoupení veřejné zeleně Parcely rodinných domů s vysokým podílem zahradní zeleně o průměrné výměře 981 m2

Hlavní obytná ulice o šíři 12 m s parkovacími zálivy, stromy, lavičkami a veřejnou zelení Rozšíření ulice Úvozová Realizace cyklostezky v zeleni Centrální prostor s dětským hřištěm a parkovou úpravou

Z Á K L A D N Í Ú D A J E O K A P A C I T Á C H Celková plocha parcel pro zástavbu RD: 4,33 ha. Celkový počet rodinných domů: 43 Průměrná velikost parcely: 981 m2 (693 m2 – 1181 m2) Výměra centrální plochy parkové úpravy: 2700 m2 Součet ploch veřejně přístupné zeleně : 8820 m2 Orientační počet parkovacích míst pro návštěvníky: 32

V I Z U A L I Z A C E Z L I D S K É H O H O R I Z O N T U 1

V I Z U A L I Z A C E Z L I D S K É H O H O R I Z O N T U 2

V I Z U A L I Z A C E Z L I D S K É H O H O R I Z O N T U 3

V I Z U A L I Z A C E Z P T A Č Í P E R S P E K T I V Y 1

V I Z U A L I Z A C E Z P T A Č Í P E R S P E K T I V Y 2

V I Z U A L I Z A C E Z P T A Č Í P E R S P E K T I V Y 3

N Á V R H D O P R A V N Í H O Ř E Š E N Í

SEVERNÍ VSTUP DO LOKALITY – ÚVOZOVÁ, ČS ARMÁDY Návrh komunikační sítě v lokalitě Důraz na pěší prostupnost územím Rozšíření ulice Úvozová Návrh cyklostezky Hlavní obytná ulice Návrh pěšího propojení Realizace zpomalovacích prvků (tzv. dopravní šikany) Vstupy do území JIŽNÍ VSTUP DO LOKALITY - ULICE ROSOVICKÁ

R E A L I Z A C E Z P O M A L O V A C Í C H P R V K Ů ( T Z V. D O P R A V N Í Š I K A N Y )

Š Í Ř E V E Ř E J N Ý C H P R O S T R A N S T V Í

T E C H N I C K Á I N F R A S T R U K T U R A Zásobování pitnou vodou Kanalizace a čištění odpadních vod Odvedení dešťových vod Zásobování elektrickou energií, spoje, telekomunikace Zásobování plynem

D ě k u j i z a v a š i p o z o r n o s t I N G . J A N A K A L E R T O V Á A U T O R I Z O V A N Ý A R C H I T E K T Č K A 4 3 1 0 Ateliér územního plánování a urbanismu, Dittrichova 19, Praha 2, 120 00