Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název materiálu: Služba Edu Live Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky Co se všechno naučíme???
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
Úvod do ICT Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_08_Úvod_do_ICT Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Tvorba prezentace Vložení snímku Vyberte si nejvhodnější typ snímku.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
Tvorba WWW stránek. Obsah Princip fungování WWW Současné trendy Zásady tvorby WWW stránek Netiketa.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek AnotacePrezence slouží k procvičení probrané ho učiva.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Vývoj a koncepce nového univerzitního webu Ondřej Kudlík
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Tvorba WWW stránek Podmínky Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu Ostrava-Poruba
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_18_Inf5 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Další webové.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
PŘIHLÁŠENÍ K ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB
Věcné autority v roce 2016
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Internet komunikace.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
HTML a CSS Rostislav Miarka.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_12
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Internet.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Software počítače – opakování
Grafické programy - opakování
Inf Počítač a lidé s handicapem
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Tvorba WEBOVÝCH stránek – úvod do HTML
Prvky v síti Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Název školy
Písně a jejich vývoj Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_11_PÍSNĚ A JEJICH VÝVOJ Téma:
Název materiálu: Internetový prohlížeč Google Chrome
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Informatika – Test č.4 VY_32_INOVACE_18
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Informatika webový prohlížeč ISŠ Semily Zpracoval: Vít Rutkovský
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Tvorba webových stránek - hyperlink
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_13
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Ukládáme svoji práci VY_32_INOVACE_16
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Hypertext Markup Language
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačové sítě – služba WWW
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
Tvorba webových stránek - úvod
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
WWW (1) WWW (World Wide Web) je dnes zřejmě nejpoužívanější služba sítě Internet Reprezentuje síť odkazů na hypertextové do-kumenty označované též jako.
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Digitální učební materiál
Opakování učiva pro 7. ročník
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_18_Webová stránka Téma: Webová stránka pro 2.,4.ročník ZŠ, vytvořeno: květen 2012 Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2181 Anotace: Žáci se formou prezentace seznamují s pojmem webová stránka. Informace vyhledávají a ověřují si je po výkladu na wikipedii a internetu.Prezentaci využívám nejdříve k výkladu učiva po jednotlivých snímcích, při opakování učiva spustím celou prezentaci.

(WWW, také pouze zkráceně web), World Wide Web World Wide Web (WWW, také pouze zkráceně web), ve volném překladu „celosvětová pavučina“, je označení pro aplikace internetového protokolu HTTP. Je tím myšlena soustava propojených hypertextových dokumentů.

Laici někdy spojují pojmy WWW a Internet, i když WWW je jen jednou z mnoha služeb, které na Internetu nalezneme.

Webová stránka se zobrazuje pomocí webového prohlížeče (klient), který je možné zobrazit na monitoru počítače či mobilního přístroje, informace poskytované v rámci World Wide Webu.

Webový prohlížeč Webový prohlížeč (též browser [brauzr]) je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu (WWW).

Mezi nejznámější webové prohlížeče patří grafické (seřazeny podle počtu uživatelů) Google Chrome, Windows Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Opera a textové Links a Lynx.

Google Chrome je webový prohlížeč společnosti Google.

Příklad zobrazení webové stránky

Stránky se skládají z textu, Informace jsou prezentovány v podobě hypertextu, který je vytvořen použitím značek HTML nebo XHTML. Stránky se skládají z textu, multimediálních dat (obrázky, videa, zvuky, …) a odkazů, které umožňují přechod na další webové stránky.

Webové stránky mohou být uloženy v podobě souborů na pevném disku nebo je poskytují webové servery prostřednictvím počítačové sítě nebo Internetu, kde jsou přenášeny pomocí protokolu HTTP.

statické (obsahují stále stejný obsah, jsou uloženy v souborech) Stránky mohou být statické (obsahují stále stejný obsah, jsou uloženy v souborech) nebo dynamické (mění svůj obsah v čase, vytváří je program na straně webového serveru).

Úspěšnost webových stránek záleží nejen na kvalitě technického a grafického zpracování, obsahu webu nebo aktuálnosti informací, ale také na síti kontaktů, které webové stránky sdružují.

Čím více je webová stránka oblíbena na jiných webových stránkách, které na ni odkazují, tím lépe je web hodnocen vyhledávači a zařazován na vyšší pozice ve fulltextovém vyhledávání.

Některé typy webových stránek Firemní webové stránky Osobní webové stránky Produktové webové stránky Zážitkové webové stránky Komunitní webové stránky Internetové portály

Zdroje : Autorka prezentace zpracovala a upravila informace z následujících zdrojů:) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:WorldWideWebAroundGoogle.png http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Webserver.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Webov%C3%A1_str%C3%A1nka