Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Národní platforma na podporu udržitelného rozvoje
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Udržitelnost z pohledu kvality územního rozvoje Konference k aktuálnímu stavu udržitelného rozvoje na místní úrovni Ministerstvo životního prostředí
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Strukturální politika
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Regionální politika RP ČR.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Příprava na programovací období východiska a přístupy.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech PRVNÍ AKČNÍ PROGRAM pro implementaci ÚA EU ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
1 Rada vlády pro udržitelný rozvoj Mikrotým k implementaci Strategie udržitelného rozvoje ČR ve spolupráci ústřední státní správy s územní veřejnou správou.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR PS URROU, 3. června 2010.
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
Aktualizace SUR ČR 2009, Náměty Výboru pro komunikaci.
Národní síť Zdravých měst ČR
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Velká zasedací místnost
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Odbor pro udržitelný rozvoj
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR 1. Zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Ing. Igor Hartmann MMR ČR e-mail: igor.hartmann@mmr.cz

Aktualizace SUR ČR Strategie udržitelného rozvoje ČR (usnesení vlády č. 1242/2004) úkol: aktualizovat SUR ČR do 30.11.2007 Zasedání RVUR (22.11.2007) – podkladový materiál pro dopracování aktualizace SUR ČR Principy, nástroje a návrh priorit pro dopracování aktualizované SUR ČR 2007 (usnesení vlády č. 1434/2007) úkol: aktualizovat SUR ČR do 30.11.2009

Aktualizace SUR ČR Principy, nástroje a návrh priorit pro dopracování aktualizované SUR ČR (2007) – strategické oblasti veřejné finance podniky a podnikatelské prostředí sociální systém veřejné zdraví udržitelné využívání přírodních zdrojů udržitelná spotřeba a výroba doprava klima a energie zemědělství a lesnictví věda, výzkum, vzdělávání evropský a mezinárodní kontext správa věcí veřejných udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Pozn.: doplněna část „Politika soudržnosti“ do úvodní části

Aktualizace SUR ČR Zpracovatel aktualizace SUR ČR: Integra Consulting Services Řídící výbor projektu k dopracování aktualizované SUR ČR (MF, MPSV, MPO, MŽP, MMR, hnutí Duha, Svaz průmyslu a dopravy, předsedové výborů RVUR) Pracovní skupina pro aktualizaci SUR ČR (ministerstva) Platforma k aktualizaci SUR ČR

Aktualizace SUR ČR Harmonogram 1. pololetí 2008 přípravné práce 1. verze aktualizované SUR ČR 2009 2. pololetí 2008 příprava pracovní verze aktualizované SUR ČR 2009 k veřejné diskusi 1. pololetí 2009 veřejná diskuse 2. pololetí 2009 dopracování aktualizované SUR ČR 2009 meziresortní projednání předložení vládě

Aktualizace SUR ČR Úvodní teze (Integra) 1. Úvod 1.1 Účel dokumentu 2. Výchozí teze aktualizace SUR ČR 2.1 Definice udržitelného rozvoje pro SUR ČR 2.2 Strategie udržitelného rozvoje v ČR - integrovaný přístup ke všem 3 pilířům a jejich vzájemné působení v území (obec, region, stát, jeho sousedé, EU, svět)

Aktualizace SUR ČR 3. Strategický rámec pro Aktualizaci 3.1 Strategický rámec SUR ČR na úrovni EU - 1/3 členských států má vlastní struktury SUR, které nekorespondují se SUR EU - pozornost dokumentům OECD a OSN 3.2 Strategie udržitelného rozvoje v okolních státech 3.3 Potřeba aktualizace SUR ČR hlavní důvody revize SUR ČR - změna vnějšího prostředí - nové výzvy na národní úrovni - potřeba většího souladu s novou SUR EU doplnit „reflektovat územní (prostorovou) dimenzi UR a vazby mezi regionální, národní a nadnárodní úrovní“

Aktualizace SUR ČR 4. Přílohy 4.1 Seznam referenčních dokumentů doplnit: dokumenty OECD, Územní agenda EU, 1. akční program pro implementaci Územní agendy EU, Lipská charta o udržitelných evropských městech, Kohezní politika 2007-2013, Evropské perspektivy UR, Řídící principy pro udržitelný územní rozvoj evropského kontinentu, Politika územního rozvoje ČR 4.2 Přehled SUR některých evropských států (Slovensko, Polsko, Německo, Rakousko, Švédsko, UK) 4.3 Modelová SWOT analýza

Aktualizace SUR ČR 4.4 Návrh klíčových témat UR ČR - hospodářský rozvoj v harmonii s ŽP - racionální spotřebitel a výrobce - udržitelná mobilita - stabilní krajina, vyvážený územní a regionální rozvoj nahradit „upevňování územní soudržnosti jako předpoklad pro dosažení udržitelného hospodářského růstu a realizaci soc. a hospodářské soudržnosti“ * rozšiřování a využívání územního potenciálu regionů a podpora územní integrace, rozvoj udržitelných vazeb město-venkov * obezřetná správa a ochrana přírody a kulturního dědictví * zajištění rovnosti přístupu k infrastruktuře a znalostem - zdraví občan, zdravá společnost - flexibilní společnost vzdělání a znalostí - efektivní stát - odpovědné partnerství

Děkuji za pozornost Kontakt: Ing. Igor Hartmann ředitel odboru strategie a koordinace politik ministerstvo pro místní rozvoj e-mail: igor.hartmann@mmr.cz 1. náměstek