Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Squash Radka Uchytilová, 6.A.
Advertisements

Základní pohybový systém
UPPAAL příklady Jiří Vyskočil 2010.
menu S čím se hraje tenis Raketa Hůl Pálka
Beach rugby
Hry třetího tisíciletí
Monika Kuřová ZŠ. A. Jiráska
Máte doma malou Kvitovou, pořípadě malého Berdycha? Přijďte se přihlásit do tenisového klubu Ovečky Petry.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Tenis Menu.
Markéta Jelínková Zš Spořilov 2012
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
STREETBALL.
Digitalizace výuky Příjemce
Hledáme nové talenty od věku 5-10 let.
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Pravidla hry Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.:
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
HrušCup 2008 – pravidla kubb. Hrací pole je obdélníkového tvaru o rozměrech 5 x 8m. Na kratších stranách hřiště jsou umístěny špalky (vojáci, kubbs),
HÁZENÁ.
RINGO 1.
SOFTBALL 1.
STOLNÍ TENIS.
Hoďme tělem vesnická olympiáda
Stolní tenis.
Lunick Destin Ondongo 1ITb
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
SQUASH „uzavřený sport“
VOLEJBAL 1.
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
Beach tenis.
Stolní tenis.
BADMINTON.
BADMINTON.
Aktuální formy a metody sportovních her
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Hry pro předškolní děti Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Ročník:2.. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Softball.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ukázka Výklad pravidel Bodování
Vypracoval: Jirka Veselý
BADMINTON.
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Kraje ČR - základní symboly, poloha
TENIS.
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Tenis Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
KOLEKTIVNÍ SPORTY MATEMATIKA.
Tenis
Transkript prezentace:

Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Speedminton – základní pravidla Jméno autora:  Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno dne:  5. září 2012 Metodický popis, (anotace):  Podpora hodiny Sportovní hry

Hřiště http://www.speedminton-pardubice.cz/src/pravidla_image1.jpg

http://upload. wikimedia http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/72/Speedminton_speedset.jpg/800px-Speedminton_speedset.jpg

Charakteristika hry Speedminton, neboli speed badminton je novým rychlým raketovým sportem původem z Německa. Speed badminton v sobě kombinuje to nejlepší ze squashe, tenisu a badmintonu. Ke hře jsou potřeba jen rakety, košíky (Speedery) a kurty - dva čtverce 5,5x5,5 metru vzdálené 12,8 metru od sebe.

Základní pravidla - dvouhra Hra končí když jeden z hráčů dosáhne 16 bodů. Pokud mají oba hráči shodně 15 bodů a více hra pokračuje dokud jeden z hráčů nedosáhne dvoubodového rozdílu. Zápas je na tři vítězné seyt (best of tree). Hráči losují o první podání. Potom se hráči střídají po třech podáních. Každé podání se počítá. Pokud je shodné skóre 15: 15 podání se střídá po každém bodu. Při podání si můžeš zvolit pole z kterého podáváš, buď z vnitřku hracího pole a podání musí být spodem nebo za zadní čárou kde můžeš podávat nad hlavou. Strana která prohrála set v následujícím začíná podávat.

Základní pravidla - dvouhra Počítá se každý úder který nebyl správně vracen. Body jsou udělovány v následujících případech: - špatné podání - speeder (hrací míček) se dotkl země - speeder přistál v hracím poli nebo na čáře a nebyl vrácen - speeder přistál mimo hrací pole - hráč se dotkl dvakrát speederu při jednom úderu. - kontakt speederu s tělem hráče Pokud hráč vrátil speeder, který letěl mimo hrací plochu pokračuje se ve hře. Hráči mění strany po každém setu aby zajistili stejné hrací podmínky (světlo, vítr apod.). V případě pátého setu si hráči mění strany jakmile jeden z nich dosáhne 8 bodů.

Základní pravidla - čtyřhra Čtyřhra se hraje na dvou k sobě přilehlých kurtech. Hra končí když jedna strana dosáhne 16 bodů. Pokud mají obě strany shodně 15 bodů a více hra pokračuje dokud jedna ze stran nedosáhne dvoubodového rozdílu. Zápas je na tři vítězné set (best of tree). Na začátku hry si strany losují o podání a potom se střídají po třech podáních. Podání musí vždy letět křížem na druhou stranu. První servis na každé straně je vždy z pravé strany na levou polovinu soupeře. Při podání stojí každý hráč na své půlce kurtu a po vracení podání se mohou volně pohybovat.Pokud je shodné skóre 15: 15 podání se střídá po každém bodu. Při podání si můžeš zvolit pole z kterého podáváš, buď z vnitřku hracího pole a podání musí být spodem nebo za zadní čárou kde můžeš podávat nad hlavou.

Použité zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Speed_badminton http://www.speedminton-pardubice.cz/pravidla.html